ttttt1405-05-021405-05-12bool(false) 1405-05-021405-05-12bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : دوشنبه ، 12 مرداد 1405

کد خبر : 123383
 
پویش ملی «مسیر سبز- ایران پاک»

تغییر الگوی مصرف و بازیافت پسماند برای زمینی پاک
تاریخ خبر : 1401-02-05
نویسنده : زهرا زنگنه عکس:مهساطاقتی‌احسن
     
 
 
     
متن خبر :


 پویش ملی «مسیر سبز – ایران پاک» با توجه به فرارسیدن روز جهانی زمین و هفته ملی زمین پاک صبح روز گذشته با حضور مسئولان استانی اجرا و مسیر فرعی گردشگری مجتمع تفریحی و توریستی عباس‌آباد در یک اقدام نمادین پاکسازی شد.
این روزها یکی از پدیده‌ها و معضلات محیط زیستی که در کشور و به تبع آن در استان با آن مواجه هستیم پخش انواع پسماندها از جمله؛ پلاستیک، کاغذ، ضایعات و نخاله‌های ساختمانی است که علاوه بر آلودگی‌های بهداشتی و تخریب محیط‌زیست، چهره‌ ناخوشایندی از طبیعت را بر دیدگان هر بیننده و رهگذر ایجاد کرده، بی‌توجهی به ساماندهی مدیریت پسماند، از چالش‌های محیط‌زیست است که امروزه به یک معضل ملی تبدیل شده است.
این روزها از برخی مسیرهای گردشگری و طبیعی همدان که می‌گذریم منظره زشت وجود زباله‌ها در طبیعت توجه‌ها را به خود جلب می‌کند، روز جهانی زمین پاک که هر ساله در 22 آوریل مصادف با 2 اردیبهشت در تمام دنیا برگزار می‌شود یادآور آن است که نباید سیاره خود «زمین» را فراموش کنند و باید به فکر حفظ آن باشند.
مسألـه آلودگـی زمیـن یکـی از مسائل عمده محیط زیست و دغدغه عمده‌ای برای دست اندرکاران محیط زیست در سراسر جهان است.
مدیرکل محیط زیست استان همدان در محل اجرای این پویش گفت: کمترین وظیفه‌ای که هر کدام از ما در برابر طبیعت داریم احترام و حفاظت از آن است تا با کمترین تخریب آن را به آیندگان تحویل دهیم.
سید مریم محمدی با بیان اینکه در پنجمین مجمع بین‌المللی وزرای محیط زیست قطعنامه پلاستیک امضا شد که یکی از قطعنامه‌های بسیار مهم در این مجمع بود، گفت: در همین مجمع پویش «مسیر سبز - ایران پاک» با هدف کاهش پلاستیک و تحت مدیریت قراردادن استفاده از پلاستیک که تجزیه‌ناپذیر است مورد توجه قرار گرفت.
وی ادامه داد: در ابتدای راه باید با تغییر الگوی مصرف کاهش پسماند را داشته باشیم و پسماند را به عنوان یک سرمایه بازیافت کرده و به چرخه اقتصاد کشور برگردانیم.
محمدی گریزی به شعار سال زد و بیان کرد: شعار امسال هم با عنوان سرمایه‌گذاری در زمین با کاهش پلاستیک عنوان شد که ماهم در همین راستا با بخشی از همکاران اداره کل و مسئولان استانی یکی از مسیرهای گردشگری را پاکسازی کردیم.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان نیز اظهار کرد: زمین یک اراضی محدودی در دست انسان‌هاست، باید در حفظ محیط زیست باید دقت کنیم.
اسفندیار خزایی ادامه داد: اگر به حفظ زمین اهمیت ندهیم محدودیت‌های بسیاری در سطح سیستم‌های زمین ایجاد خواهد شد، آب، خاک و گیاهان بستر را برای تمام کسانی که حق زندگی دارند مهیا کرده است.
وی با بیان در استان همدان هم به مناسبت هفته ملی زمین پاک این پویش اجرا شد، گفت: امیدواریم که اینگونه اقدامات ادامه‌دار باشد و فقط به این هفته ختم نشود تا طبیعتی پاک در استان همدان داشته باشیم.
مدیرعامل شرکت آب‌منطقه‌ای استان همدان گفت: این پویش نماد همدلی و همفکری مدیران استانی در زمینه پاکسازی محیط زیست، احترام به طبیعت و پاسداشت آب است.
محمد ضروری اشاره‌ای به مشکل کمبود آب در استان کرد و گفت: امسال دومین سالی است که به‌دلیل کمبود بارش‌ها وضعیت خوبی برای آب نداریم، در مجموع 34 درصد و 100 میلیمتر نسبت به سال گذشته کمبود آب داریم.
وی با بیان اینکه اثرات خشکسالی در منابع آب طبیعی خودش را نشان می‌دهد، افزود: سطح رودخانه‌هایی که تأمین‌کننده منابع سطحی استان بودند کاهش چشمگیری داشته است.
ضروری ادامه داد: پروژه تأمین آب بلندمدت همدان را با قدرت پیگیری می‌کنیم و خوشبختانه پیگیری‌ها جواب داده و اعتبارات خوبی گرفتیم، این پروژه شبانه‌روزی در حال انجام است و تلاش می‌کنیم قبل از اینکه مشکل جدی برای مردم به وجود آید به بهره‌برداری برسد.
زمین، یکی از شگفتی‌های آفرینش است و با آغاز عصر ماشین و پیشرفت‌های صنعتی و علمی راه تسلط انسان بر آرزوی دیرینه‌اش یعنی تسلط بر طبیعت تا اندازه زیادی هموار شد.
روز جهانی زمین پاک را که هر ساله در ایران در دوم اردیبهشت ماه برگزار می‌شود، باید یک جنبش محیط‌ زیستی تلقی کرد تا همگان از اهمیت زمین و مزایای بی بدیل آن و گام‌هایی که می‌توانند برای حفظ آن بردارند، آگاه شوند.

 

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.