ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : جمعه ، 16 مرداد 1405

کد خبر : 128052
 
مدیرکل فرهنگ و ارشاد استان:

می‌خواهیم فرهنگ را مردمی کنیم
تاریخ خبر : 1401-08-25
نویسنده : زهرا زنگنه
     
 
 
     
متن خبر :


از زمانی که دولت سیزدهم روی کار آمد و خود را دولت مردمی نامید سکانداران وزارتخانه‌ها نیز به سمت مردمی سازی حرکت کردند، یکی از وزارتخانه‌ها که به این سمت حرکت کرد فرهنگ و ارشاد اسلامی بود که به گفته مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان در تلاش است نقش مردم را در فعالیت‌های فرهنگی پررنگ کنند.

مسعود ویژه در نشست خبری که روز گذشته با حضور اصحاب رسانه برگزار شد بر مردمی شدن فعالیت‌های فرهنگی تأکید کرد و گفت: استفاده از ظرفیت‌های مردمی در فرهنگ بسیار مهم متأسفانه مردمی‌سازی واژه‌ای است که معمولا به شکل صحیح تعریف نمی‌شود.

وی افزود: خیلی از اوقات راه را درست طی نمی‌کنیم و به دنبال این هستیم که مردم را دولتی کنیم اما باید دولت را مردمی کنیم.

ویژه درباره چگونگی ورود مردم به صحنه فرهنگ نیز اظهار کرد: مردمی‌سازی به این معنا نیست که هرجا به مشکل خوردیم، مردم را وارد صحنه کنیم و درواقع آنها را به عنوان پیمانکار در نظر بگیریم بلکه به این معناست که در جای جای صحنه‌ها و فعالیت‌ها حضور پررنگ آنها را احساس کنیم.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی با تأکید بر اینکه در اطلس فرهنگی باید ظرفیت‌های مردمی هم به صورت تخصصی و هم عمومی شناسایی شده، گفت: در اطلس فرهنگی در بخشی به آسیب‌ها و در بخشی دیگر به ظرفیت‌های استان پرداخته‌ایم تا بتوانیم از ظرفیت‌های مردمی برای توسعه فرهنگ استان استفاده کنیم. ویژه با تأکید بر اینکه به دنبال توزیع عادلانه در استان هستیم، گفت: در همین راستا سی‌وچهارمین جشنواره تئاتر استانی در شهرستان بهار برگزار می‌شود و 16 گروه نمایشی تاکنون در آن ثبت نام کرده‌اند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی به طرح «آموزش رایگان هنر برای همه» در وزارتخانه نیز اشاره کرد و توضیح داد: این طرح به صورت آزمایشی در شهرستان‌های کبودراهنگ، فامنین، بهار، ملایر و رزن در فاز اول اجراء می‌شود و تمام هزینه‌های آن بر عهده اداره کل است.ویژه ادامه داد: علاقه‌مندان می‌توانند در 34 رشته تا پایان آبان‌ماه ثبت نام کنند و کسانی که در این دوره‌ها شرکت می‌کنند مجوز رسمی آموزشگاه را دریافت‌کرده و گواهی‌نامه برای آنها توسط وزارت فرهنگ و ارشاد صادر می‌شود.

وی درخصوص برنامه‌های جام جهانی نیز گفت: این رویداد بین‌المللی یک شور و نشاط  در بین جوانان فوتبالی ایجاد کرده است و در نظر داریم با توجه به شرایط حاکم بر جامعه اقداماتی را در این زمینه از جمله تماشای دسته‎‌جمعی بازی‌ها در سینماها و مجامع عمومی در نظر بگیریم.

ویژه به جشنواره مد و لباس اسلامی نیز اشاره کرد و گفت: نمایشگاه مد و لباس ایرانی - اسلامی را 7 تا 9 آذرماه برای نخستین بار در استان همدان برگزار می‌کنیم و برای آن حدود 100 غرفه پیش‌بینی کرده‌ایم.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره بسته فرهنگی نیز توضیح داد: سال گذشته بسته فرهنگی را طراحی کردیم و اعتبار خوبی نیز برای آن در نظر گرفته شد، برای بسته فرهنگی سال پیش رو نیز مشکلات بسته امسال را برطرف کرده و به دنبال جذب اعتبار خوب برای آن هستیم.

وی در پایان صحبت‌هایش گفت: برای بسیاری از مراسم‌های ملی، مذهبی، خانوادگی و... محتوای فرهنگی نداریم و از روی فرهنگ غربی الگوبرداری کرده‌ایم برای اصلاح آن از یک طرح تحت عنوان «شادمانه» رونمایی می‌کنیم.

 بسته فرهنگی در سال گذشته بیش از  ۳ میلیارد اعتبار داشته است

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: هر برنامه‌ای که در استان همدان است اثری از اداره ارشاد در آن دیده می‌شود خیلی‌ از این موارد در حوزه اعتبارات تعریف نشده‌اند اما انتظارات زیاد است.

وی افزود: برنامه‌های روزمره فرهنگ و هنر استان همدان برای سال جاری 4میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که برای تامین آن در کنار اعتبارات دولتی، ۱۴ منبع درآمدزا برای مجموعه‌های فرهنگی در نظر گرفته شده است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان گفت: سال گذشته 3میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان اعتبار به حوزه کاهش آسیب‌های اجتماعی اختصاص یافت که پیش بینی می‌شود اعتبارات امسال این حوزه افزایش یابد.

وی با اشاره به اینکه برنامه‌های خوبی برای حمایت از اصحاب رسانه و خبرنگاران استان داریم، افزود: سال گذشته وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سفر به همدان قول اعزام خبرنگاران به مشهد مقدس را داد که با پیگیری‌های صورت گرفته این برنامه از آبان ماه امسال عملیاتی شد.

 

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.