ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : جمعه ، 23 مرداد 1405

کد خبر : 125544
 
فاصله مغزهای بزرگ با همدان
تاریخ خبر : 1401-05-18
     
   
     
متن خبر :


 1- چند روز پیش موجی بارشی اکثر مناطق کشور را فرا گرفته بود و بر اساس پیش‌بینی هواشناسی قرار بود در همدان نیز این موج آثاری از خود باقی گذاشته و همدان را سیراب کند اما نتیجه عملی با پیش‌بینی فاصله زیادی داشت.
این موضوع دلیلی شد تا ظریفی در پاسخ چرا در همدان باران همچون استان‌های دیگر نیامد، به طنز بگوید؛ برخی در همدان به رسم عادت زیرآب باران را هم زدند!

۲- این طنز هر چند برای خنده و تبسم در این شرایط سخت اقتصادی ساخته شده اما واقعیت مهمی را در خود نهفته دارد و آن این است که در همدان هر کار مهمی بخواهد انجام شود، به نتیجه نخواهد رسید و در اصطلاح زیرآب طراح و پیگیر آن را هم خواهند زد.
واقعیتی که هر روز در استان ما اتفاق می‌افتد و همه به آن عادت کرده‌اند و اگر چنین نشود، همه شک خواهند کرد.

۳- حال در این فضا حاجی بابایی نماینده باتجربه و مقتدر همدان گفته است؛  در تریبون‌های مختلف اعلام می‌کنم که هیچ قدرتی نمی تواند جلوی بزرگ شدن همدان را بگیرد. حق اولیه همدان مسکن است و برای رسیدن به این مهم مغزها و مدیرانی می‌خواهیم که به اندازه همدان بزرگ باشد. این سخنان برای اولین‌بار نیست که از سوی حاجی‌بابایی مطرح می‌شود، وی پیش از این نیز از ضرورت به‌کارگیری مدیران بزرگ با مغزهای توسعه‌یافته برای تسریع در توسعه همدان سخن گفته بود.

۴- تفاوت این سخنان با هم تنها در زمان طرح آن است، پیش از این زمانی حاجی‌بابایی این سخنان را مطرح کرده بود که دولت همفکر او نبود و تلاش‌ها در راستای کاستن از محبوبیت وی و ایجاد مانع بر سر توفیق او بود.
اما اکنون این سخنان در زمانه‌ای مطرح شده که یکدستی قوا به لحاظ اندیشه‌ای عاملی برای پیشبرد امور بدون مانع مخالف و با تسریع در توسعه است.

۵- در چنین شرایطی دولت نمی‌تواند نسبت به اظهارات رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس بی‌تفاوت باشد و یا در راستای عکس آن بکوشد.
زیرا حاجی‌بابایی راهکاری را برای حل مشکل مسکن مردم ارائه داده که توجه به آن از مشکلات دولت در استان نیز خواهد کاست و تقاضای مسکن از دولت در استان را کاهش خواهد داد.

۶- به همین دلیل انتظار می‌رود، دولت در همفکری با حاجی‌بابایی موانع ایجاد رضایت مردم در حوزه مسکن را برطرف و اگر مدیر و اندیشه‌ای کوچک مانع پاسخ به درخواست مردم در این حوزه شده است را برطرف نماید.
انتظاری که اگر برآورده نشود هم مانع بزرگ شدن همدان آنچنان که نماینده مردم این شهر یادآوری کرده از سوی هیچ قدرتی نخواهد شد و همدان چه قانونی چه غیر قانونی بزرگ خواهد شد پس بهتر است این اتفاق قانونی باشد.

۷- فارغ از این انتظار و مطالبه باید توجه داشت که فضای استان به ویژه فضای اداری استان با محلی که مغزها و مدیران بزرگ نیاز به کار دارند، فاصله زیادی دارد و طبیعی است که مغزها و مدیران بزرگ تمایلی به کار و فعالیت  در این فضا نداشته باشند‌.
پس زمینه‌سازی و فضا‌سازی بیشتر و بهتر به ویژه به لحاظ فرهنگی برای رسیدن به این مهم ضروری است تا همدان جایگاه تاریخی خود را که محل پذیرش مغزهای بزرگ و پرورش‌دهنده مدیران بزرگ و توانمند است، بیشتر بازیابد.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.