ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : يكشنبه ، 11 مرداد 1405

کد خبر : 103792
 
نگاهی کوتاه به مجاهدت‌های «مالک اشتر زمان»؛

قاسم سلیمانی؛ نخستین سپهبد سپاه پاسداران
تاریخ خبر : 1398-10-15
     
 
 
     
متن خبر :

 در پی شهادت سرلشکر پاسدار قاسم سلیمانی، آیت‌ا... سید علی خامنه‌ای فرمانده کل قوا در پیام تسلیتی که به این مناسبت صادر کردند، درجه‌ی «سپهبد» را به فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اعطا کردند.
صبح روز جمعه ۱۳ دی ماه سال ۹۸ در پی حمله هوایی نیروهای آمریکایی در نزدیکی فرودگاه بغداد، سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و چند تن از همراهان وی از جمله  فرماندهان و رزمندگان حشد الشعبی، به شهادت رسیدند.
به گزارش ایسنا، قاسم سلیمانی (متولد ۲۰ اسفند سال ۱۳۳۵ در شهرستان رابُر استان کرمان) در دوران دفاع مقدس و بعد از آن فرماندهی لشکر ۴۱ ثارا... استان کرمان را بر عهده داشت و از فرماندهان عملیات‌های والفجر ۸، کربلای ۴ و کربلای ۵ بود و به پاس رشادت‌هایی که در این دوران انجام داد، مفتخر به دریافت ۳ نشان «فتح» شد. او پس از دوران دفاع مقدس، اقدامات موثری در زمینه مقابله با باندهای قاچاق مواد مخدر در مرزهای ایران و افغانستان انجام داد. سلیمانی در سال ۱۳۷۶از سوی فرماندهی کل قوا به فرماندهی نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی منصوب شد. وی در دوران حضور در نیروی قدس سپاه، نقش تاثیرگذاری در تقویت حزب‌ا... لبنان و گروه‌های مبارز فلسطینی داشت که نمود عینی آن در نبردهای متعددی ازجمله جنگ ۳۳روزه حزب‌ا... لبنان و رژیم صهیونیستی و پیروزی مبارزان فلسطینی در جنگ ۲۲ روزه غزه علیه ارتش رژیم صهیونیستی مشاهده شد.
سپهبد سلیمانی در عراق «حشد الشعبی» و در سوریه «بسیج مردمی» (قوات دفاع وطنی) را شکل داد. رسانه‌های خارجی و داخلی به دلیل نقش بی‌بدیل سلیمانی در مدیریت منطقه و مقابله با دشمنان، از القابی نظیر«فرمانده سایه»، «ژنرال بین‌المللی»، «شبح فرمانده»، «فرمانده مرموز»، «کابوس دشمن»، «مالک اشتر زمان»، «ژنرال حاج قاسم» برای توصیف شخصیت این فرمانده عالی‌رتبه استفاده می‌کردند.
 اعلام پایان سیطره حکومت داعش
سپهبد سلیمانی که فرماندهی جبهه مقاومت اسلامی علیه  داعش را بر عهده داشت، ۲۰ آبان ۱۳۹۶ در پیامی به آیت‌ا... خامنه‌ای پایان سیطره داعش بر سرزمین‌های اسلامی را اعلام کرد.
فرماند نیروی قدس سپاه در این پیام تشکیل داعش را به فتنه‌ای خطرناک شبیه فتنه‌های زمان امیرالمؤمنین (علیه السلام)  تشبیه کرد و گفت: این فتنه خطرناک و مسموم با هدف آتش‌افروزی وسیع در عالم اسلامی و درگیر نمودن مسلمانان با یکدیگر، توسط دشمنان اسلام ایجاد گردید، حرکت خبیثانه‌ای که تحت نام "حکومت اسلامی عراق و شام" در همان ماه‌های اولیه موفق شد با اغفال ده ها هزار جوان مسلمان دو کشور بسیار اثرگذار و سرنوشت‌ساز عالم اسلامی "عراق" و "سوریه" را دچار بحران بسیار خطرناکی کند و صد ها هزار کیلومترمربع از اراضی این کشورها را همراه با هزاران روستا، شهر و مراکز مهم استانی به تصرف درآورد و هزاران کارگاه و کارخانه و زیرساخت‌های مهم این کشورها از جمله راه‌ها، پل‌ها، پالایشگاه‌ها، چاه‌ها و خطوط نفت و گاز و نیروگاه‌های برق و موارد دیگری از این نوع را تخریب نمودند و شهرهای مهمی همراه با آثار گران‌بهای تاریخی و تمدن ملی آنها را  با بمب‌گذاری از بین برده و یا سوزاندند.
سرلشکر سلیمانی در پیام خود به جنایات داعش در طول ۶ سال سیطره بر اراضی سوریه و عراقی اشاره و تصریح کرد: تمامی این جنایت‌ها بنا به اعتراف عالی‌ترین مقام رسمی آمریکا که هم‌اکنون ریاست جمهوری این کشور را برعهده دارد، توسط رهبران و سازمان‌های مرتبط با آمریکا طراحی و اجرا گردیده است؛ کما اینکه همچنان این روش توسط رهبران کنونی آمریکا در حال طراحی و اجرا است.
 آرزوی شهادت
سرلشکر سلیمانی به پاس رشادت‌هایش در دفاع از حریم ملت و حرم اهل بیت (ع) اسفند ماه سال ۱۳۹۷ به عنوان نخستین فرمانده نظامی پس از پیروزی انقلاب اسلامی مفتخر به دریافت نشان عالی «ذوالفقار» از سوی حضرت آیت‌ا... خامنه‌ای شد.
فرمانده کل قوا در مراسم اعطای نشان ذوالفقار به سرلشکر سلیمانی برای او آرزوی شهادت کردند و فرمودند: ایشان بارها و بارها جان خودشان را در معرض تهاجم دشمن قرار داده‌اند، در راه خدا، برای خدا و مخلصاً لِلّه؛ و مجاهدت کرده‌اند. ان‌شاءا... خدای متعال به ایشان اجر بدهد و تفضّل کند و زندگی ایشان را با سعادت، و عاقبت ایشان را با شهادت قرار بدهد، البتّه نه حالا. هنوز سالها جمهوری اسلامی با ایشان کار دارد. امّا بالاخره آخرش ان‌شاءا... شهادت باشد. ان‌شاءا... مبارک‌تان باشد.»
 خنثی شدن طرح ترور
 قاسم سلیمانی در شهریور ۹۸
حجت الاسلام حسین طائب رئیس سازمان اطلاعات سپاه ۱۱ مهرماه سال جاری در بیست و سومین مجمع عالی فرماندهان سپاه از طراحی و برنامه‌ریزی چندین ساله سرویس‌های امنیتی عبری ـ عربی برای ترور سرلشکر پاسدار قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه و ایجاد جنگ مذهبی در ایام فاطمیه و محرم و ناکامی و شکست آنان و نهایتاً دستگیری اعضای تیم ترور پرده‌برداشت.
به گفته طائب، سرویس‌های امنیتی عبری ـ عربی با سرخوردگی از ناتوانی در اقدام ضد امنیتی در این خصوص و نیز عملیات علیه مقرهای سپاه، برنامه ریزی چند ساله خود برای ترور سلیمانی را عملیاتی کردند تا بتوانند وی را در داخل کشور و در استان کرمان هدف قرار دهند. در این طراحی قرار بود تیم تروریستی وابسته و اجیر شده با ورود به کشور در ایام فاطمیه، محلی در جوار  حسینیه مرحوم پدر سردار سلیمانی را خریداری کرده و با استقرار در آن ۳۵۰ تا ۵۰۰ کیلو مواد منفجره را تهیه و از طریق ایجاد کانال در زیر حسینیه قرار دهند تا زمانی که این سردار سپاه به رسم همه ساله در ایام تاسوعا و عاشورا در این حسینیه و در جمع عزاداران حسینی  حضور می‌یابند، آن را منفجر کنند که به واسطه فضای حاکم و اشراف همه جانبه نیروهای امنیتی و اطلاعاتی و اقدامات خوب نیروی زمینی سپاه موفق نشدند.
سلیمانی گرچه بامداد روز جمعه به آرزوی ‌خود برای شهادت رسید، اما همانطور که هم‌رزمان او اعلام کرده‌اند، راهش همچنان ادامه خواهد داشت و پاسداران دیگری مسیر این شهید محبوب را درمحور مقاومت و رهایی ملت‌های مسلمان منطقه از نفوذ غرب و افراطی‌گری‌های گروهک‌های تروریستی وابسته به آمریکا و رژیم صهیونیستی ادامه خواهند داد.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.