ttttt1405-05-021405-05-12bool(false) 1405-05-021405-05-12bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : دوشنبه ، 12 مرداد 1405

کد خبر : 129489
 
مصیبت تکراری پارکینگ در همدان

5پارکینگ برای 500هزار نفر
تاریخ خبر : 1401-10-20
نویسنده : نیلوفر بهرمندنژاد
     
 
 
     
متن خبر :


 در همدان در برابر هر 194 خودرو یک پارکینگ وجود دارد، این عدد در برابر 214 هزار خودرویی که از سوی پلیس راهنمایی و رانندگی در نشست خبری شورای ترافیک اعلام شد بسیار ناچیز است که کمبود پارکینگ در شهر را پررنگ‌تر کرده است.

تقسیم بندی ناصحیح کاربری های شهر، تغییر کاربری‌های مسکونی به پزشکی و خدماتی، توجه نکردن به شرایط این نوع کاربری‌ها در ایجاد پارکینگ عمومی و حذف پارکینگ عمومی از سوی سازندگان و استقبال شهرداری‌ها به جرائم حذف پارکینگ از عوامل کمبود پارکینگ و افزایش بار ترافیکی درهسته مرکزی شهر است.

از طرفی دیگر یکی از مسائلی که در چند وقت اخیر سبب تشدید ترافیک در همدان شده، نبودکنترل پارک خودروها در حاشیه خیابان هاست که شهروندان در مناطق پر رفت و آمد اقدام به این کار می کنند.

شهری با جمعیت بالای 500 هزار نفر که روزانه 214 هزار سفرخودرو در آن تردد دارند فقط دارای 5 پارکینگ عمومی است که در مجموع این پارکینگ‌ها  ظرفیت هزار خودرو را دارند که علاوه براین‌، 2 پارکینگ آقاجانی بیگ  با ظرفیت 530 خودرو و پارکینگ بیمارستان اکباتان هریک نیز می‌توانند نقش بسزایی در روند بهبود ترافیک داشته باشند اما راه‌اندازی این دو  همچنان اندر خم تصمیمات مسئولان مانده است.

اگرچه پیش از این معضل ترافیک در خیابان‌های اصلی شهر که بیشتر سازمان‌ها و ادارات در آن قرار دارند اما  اکنون وجود مراکز پزشکی و تعداد زیادی از مطب  متخصصان در مناطق پرترافیکی مانند آرامگاه بوعلی سینا و خیابان جهان‌ نما سبب شده است بیمارانی که از شهرستان‌های همجوار برای درمان به این مراکز مراجعه می‌کنند از ساعات 16 الی 20 با ترافیک سنگینی روبه‌رو شوند.

همچنین باتوجه به کمبود پارکینگ در مراکز پرتردد سبب شده که رانندگان خودروهای خود را به صورت دوبله و سوبله در حاشیه خیابان‌ها و کوچه‌پس کوچه‌های شهر پارک کنند به طوری که داخل کوچه‌ها نیز به محلی برای پارک خودرو‌ها تبدیل شود که این امر موجبات نارضایتی ساکنان  را فراهم کرده است.

  مسلم مخفی سرپرست فرمانداری شهرستان همدان نیز در نشست اخیر شورای ترافیک  به ساخت پارکینگ‌های عمومی و طبقاتی در شهر همدان تأکید ویژه‌ای کرد و گفت که برای یکی یا 2 سال آینده برنامه‌ای برای ساخت پارکینگ نداریم اما باید هرچه سریعتر در دستور کار قرار گیرد.

در همین مورد، پلیس راهنمایی و رانندگی شهرستان نیز راه‌اندازی پارکینگ‌های طبقاتی را زمانبر دانست و نصب و راه‌اندازی پارکینگ‌های مکانیزه در مکان‌هایی مانند پارکینگ شهرداری و بین‌النهرین به عنوان راهکار اساسی برای پیشگیری از بروز گره ترافیکی عنوان کرد.

همچنین آن‌طور که شواهد نشان می‌دهد در سال‌های پیش شهرداری قراردادی را با شرکت الیت برای توزیع کنترل بهتر پارک خودروها بسته بوده است که پس از گذشت 2 سال  این قرارداد به دلیل بالا نرفتن نرخ پارکینگ و پایبند نبودن  شهرداری همدان به تعهدات خود به شکل یک طرفه فسخ شد.

با این حال و پس از گذشت 3 سال از رفتن الیت از همدان، یکی از عوامل تشدیدکننده ترافیک پارک های حاشیه‌ای  و نبود پارکینگ در معابر پر تردد است که همچنان  برای عبور از این چالش شورای شهر و شهرداری به دنبال شرکت جدید برای انعقاد قرارداد است که ضعف های گذشته را نداشته باشد و به شکل هوشمند وکم هزینه تر برای حل بخشی از ترافیک شهر این طرح را اجرا کنند که گویا هنوز چنین شرکت و مجری وجود خارجی نداشته و باید منتظر خلق آن بود!

لازم به ذکر است که  با  اضافه شدن هر خودرو به شهر نیاز به ۴۰ مترمربع فضای ترافیکی است  و این فضا ممکن است خیابان‌، پارکینگ یا فضاهایی باشد که می‌تواند ترافیک را هدایت کند، اما با توجه به اینکه گنجایش خیابان‌ها بیش از این نیست و امکان گشایش و عریض شدن بیشتر هم وجود ندارد، چرا که اگر روی حمل‌ونقل عمومی و ساماندهی پارکینگ‌ها کار کنیم مردم به حمل و نقل عمومی رغبت بیشتری نشان می‌دهند.

 

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.