ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : دوشنبه ، 26 مرداد 1405

کد خبر : 141381
 
راه درست
تاریخ خبر : 1403-10-23
     
   
     
متن خبر :


 چند وقتی است که بورس به‌عنوان بازاری مهم مثبت شده و پیام‌های خوبی از آن برای بازارهای دیگر صادر می‌شود. صاحب‌نظران دلایلی را برای مثبت شدن بازار بورس مطرح می‌کنند. در میان این نظرات اما نظر یک کارشناس اقتصادی در این زمینه قابل‌تأمل است. او گفته علت مثبت شدن بورس این است که دولتی سر کار آمده که می‌خواهد جلوی رانت و سوءاستفاده را بگیرد.

احمد جانجان گفته: در واقع فساد بسیار بدی که بورس در دولت سیزدهم تجربه کرد و محدودیت‌هایی که ایجاد شده بود باعث به‌هم‌ریختگی بورس شده بود. محدودیت دیگر این بود که کسی که صاحب ارز است، به نرخ نیما و ثابت خرید و فروش می‌کرد که این روند تورم ایجاد می‌کرد. طبقه بانکدار منافعی را از آن خود می‌کردند اما زنجیره پتروشیمی، زنجیره فولاد، زنجیره معدن با میلیاردها دلار سرمایه‌گذاری عدد ناچیزی دستشان را می‌گرفت. از محل اختلاف قیمت ارز نیما با بازار آزاد عده‌ای منتفع می‌شدند و کسانی که با ارز نیما کالا را ۵۰ درصد متفاوت از بازار ارز وارد کرده بودند، مابقی را در جیبشان می‌گذاشتند.

این سخنان نشان می‌دهد که برنامه اقتصادی وزیر همدانی اقتصاد به‌ویژه در حذف ارز رانتی و جایگزینی ارز توافقی، برنامه و راه درستی است که منافعی که پیش‌ازاین نصیب رانت‌خواران می‌شد را به مردم بازگردانده است. در واقع کمترین تأثیر این برنامه بر بازار بورس بوده و بازارهای دیگر نیز از این شفافیت و مبارزه با فساد بهره‌مند خواهند شد. شفافیت و سلامت در فعالیت اقتصادی و برنامه‌های اقتصاد بسیار مهم است و اگر دولت بتواند شفافیت و سلامت را جایگزین فساد و رانت کند، منافع عمومی ارتقا خواهد یافت و شرایط رشد اقتصادی نیز تسهیل خواهد شد.

در این مسیر ورود استان‌ها به این راه بسیار اهمیت دارد و مکمل حرکت درست دولت خواهد بود. در واقع شفافیت در استان‌ها باید از چینش تیم مدیران اقتصادی شفاف و به‌دوراز رانت آغاز شود. مدیرانی که ابهامی درباره گذشته، فعالیت اقتصادی، جذب و ویژه‌خواری آن‌ها نباشد و بتوانند اقتصاد استان را بدون درگیر شدن به حواشی فضای مجازی و فضای رسانه‌ای در مسیری درستی که وزیر اقتصاد دولت برنامه‌ریزی کرده راهبری کنند.

روشن است مدیرانی که گذشته شفافی ندارند و مدیر شدن آن‌ها در فضای رانت و شعار بوده و اکنون نیز تمام وقت خود را در فضای مجازی برای اثبات خود با تمام توان صرف می‌کنند، نمی‌توانند برنامه‌های مهم دولت را در استان اجرا کنند. با این اوصاف انتظار می‌رود در چینش تیم مدیران استان به راه درست دولت و برنامه‌های ضد فساد و رانت دولت توجه شده و با استفاده از افراد مورد وثوق فعالان اقتصادی و دارای سلامت کاری و به‌دوراز رانت کانون‌های قدرت و ثروت تداوم مسیر دولت در اقتصاد استان تسهیل شود.

 

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.