ttttt1405-05-101405-05-20bool(false) 1405-05-101405-05-20bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : سه شنبه ، 20 مرداد 1405

کد خبر : 110990
 
مدیر عامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان همدان:

همدان در بین 4 منطقه ویژه فناوری‌های برتر در کشور
تاریخ خبر : 1399-05-21
     
 
 
     
متن خبر :

 21 مردادماه به‌عنوان سالروز صنایع کوچک در تقویم کشور مقرر شده است که هر ساله برنامه‌هایی برای گرامیداشت آن در کشور برگزار می‌شود ولی امسال به‌دلیل شیوع گسترده ویروس کرونا و جلوگیری از تجمعات، برگزاری این مراسم امکان‌پذیر نبوده است.
مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان همدان روز گذشته با بیان اینکه همدان در بین 4 منطقه ویژه مبتنی بر فناور‌های برتر در کنار مشهد، تهران، تبریز قرار گرفته است، افزود: در همین راستا و در آغاز کار، 50 هکتار به این حوزه اختصاص داده شده و با 3 واحد فناور خوب عقد قرارداد شده است که اقدامات تحقیقاتی و دانشگاهی، ارتقای جایگاه فنی در واحدهای صنعتی و مراکز علمی را در طی پی خواهد داشت.
محمدرضا بادامی در ادامه با بیان اینکه منطقه ویژه اقتصادی جهان‌آباد به‌عنوان یکی از مهم‌ترین مناطق اقتصادی و صنعتی در استان شناخته شده است، خاطرنشان کرد: پیگیری لازم انجام و مجوزهای موردنیاز دریافت شده است و در یک فاز 200 هکتاری عملیات زیر درحال اجرا است که با توجه به اینکه نیاز برق پایدار مهم‌ترین موضوع برای این منطقه محسوب می‌شود، قراردادی با شرکت برق باختر به‌منظور ساخت پست 663 ولت منعقد شد.
بادامی در ادامه گفت: برای تأمین آب منطقه قراردادی با وزارت نیرو منعقد شد که 3 میلیون متر مکعب از محل پساب فاضلاب همدان به این امر اختصاص پیدا کند.
مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان همدان در ادامه تأکید کرد: در مجموعه شرکت شهرک‌های صنعتی 2 رسالت مهم را پیگیری می‌کنیم که یکی از مهم‌ترین این عملکرد‌ها ایجاد زیرساخت‌های مناسب در راستای استقرار واحد‌های صنعتی است که شامل گرفتن زمین، مطالعات و دریافت مجوزها و امتیازات(آب، برق، تلفن، گاز،) می‌شود.
بادامی در ادامه با بیان اینکه حمایت از صنایع کوچک در حوزه آموزش برای مدیران و کارگران یکی دیگر از رسالت‌های مهم این مجموعه است، تصریح کرد: در این راستا برگزاری تور‌های صنعتی در قالب بازدید از خوشه‌های صنعتی واقع در سایر استان‌ها با محوریت مباحث آموزشی از مهم‌ترین برنامه‌های این حوزه محسوب می‌شود.
وی در ادامه همدان را پایلوت حوزه صنایع‌غذایی دانست و افزود:‍ به همین دلیل ارتباط خیلی مناسبی در حوزه صنعت و مراکز تحقیقاتی و علمی برقرار است که مطمئنا در ترسیم سیاست‌ها و اجرای آن در پیشرفت تولیدات باکیفیت مؤثر خواهد بود.
 بادامی با اشاره به اینکه بحث حمایت مالی از پایان‌نامه‌های ارشد و دکتری در اولویت برنامه‌های این مجموعه قرار دارد، افزود: به‌منظور حضور واحد‌های صنعتی در نمایشگاه‌های داخلی و خارجی حمایت‌های لازم انجام می‌شود و بدین منظور یارانه نیز به آنان تعلق می‌گیرد که این اقدامات برای تقویت ارتباط بین واحد‌ها به‌منظور تأمین مواد اولیه تولید و تقویت مبحث بازاریابی مدرن انجام می‌پذیرد.
وی یکی از مصادیق حمایت از مشارکت واحد‌های تولیدی در نمایشگاه‌های بین‌المللی را حضور خوشه کشمش ملایر را در نمایشگاه مسکو دانست که در نهایت به عقد قرارداد 4 میلیون دلاری منجر شد.
بادامی برگزاری کلینیک‌های سیار و خدمات مشاوره‌ای در حوزه مالیات، بازاریابی و تأمین اجتماعی را از دیگر اقدامات شرکت شهرک‌های صنعتی دانست و اظهار کرد: وجود این نوع مشاوره‌ها و کمک‌های فکری در کنار واحد‌های صنعتی به رفع مشکلات و چالش‌های روزمره آنان منجر خواهد شد.
وی در ادامه به برخی اقدامات مهم انجام شده در این حوزه به‌صورت تیتروار اشاره کرد:
 برگزاری دوره‌های آموزشی ایمنی و بهداشت همه برای مدیران و پرسنل و واحد صنعتی
■ برگزاری 2 دوره نمایشگاه توانمندی یکی داخلی و یکی خارجی
■ برگزاری 9 مورد تور صنعتی
■ شناسایی 30 مورد عارضه‌یابی
■ برگزاری 150 دوره آموزشی با تعداد 4 هزار نفر
■ برگزاری 40 دوره آموزشی ایمنی و بهداشت با حضور  هزار و 300 نفر
■ پروژه توسعه خوشه صنعتی مبل و منبت تویسرکان
■ پروژه توسعه خوشه صنعتی مبل و منبت نهاوند
■ برگزاری جشنواره مبل و منبت روستای اشترمل با حضور وزیر صمت
■ اجرای پروژه توسعه کشمش ملایر
■ اخذ پاویون اختصاصی بر‌ای کشمش ملایر در نمایشگاه بین‌المللی صنایع غذایی مسکو
■ حمایت از حضور واحدهای صنعتی مواد غذایی در قطر
■ حمایت از حضور در نمایشگاه تخصصی مبلمان در کشور
■ حمایت از جشنواره مبل و منبت ملایر
مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان همدان در قسمت دیگری از سخنان خود با اشاره به اهمیت برنامه‌ریزی در حوزه زیرساخت‌ها افزود: توسعه شهرک صنعتی بهاران به مساحت 40 هکتار و ایجاد بستر سرمایه‌گذاری برای استقرار 85 شرکت تولیدی جدید در سال گذشته از اقدامات مهم این مجموعه بوده که در این راستا زیرساخت‌های لازم برای آغاز به کار این واحد‌ها تأمین شد.
وی در ادامه با بیان اینکه استقبال فراوانی از طرف تولیدکنندگان سفال و سرامیک و چینی و آلات بهداشتی به‌منظور فعالیت در شهرک صنعتی لالجین صورت گرفته، تصریح کرد: برای فراهم کردن زیرساخت‌ها لازم و فضایی مناسب برای توسعه این حوزه در سال گذشته، شهرک صنعتی لالجین 2 با تملک زمین آغاز به‌کار کرده است.
بادامی وجود یک خوشه صنعتی مبل و منبت در شهرستان نهاوند و روستای دهفول را لازم دانسته و بیان کرد: به همین منظور حدود 50 مورد کارگاه با پیش‌بینی ایجاد زیرساخت اولیه در جوار شهرک صنعتی نهاوند انجام شده است و به‌زودی 50 واحد کارگاهی در آن مستقر می‌شود.
این مقام مسئول در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه در شهرستان تویسرکان و ناحیه صنعتی فرسفج
استقبال مناسبی در حوزه تولید دارو رخ داده افزود: کار تملک فاز 2 این ناحیه صنعتی صورت گرفته و اقدامات لازم در سالجاری انجام خواهد شد.
 تأمین برق 30 مگاواتی شهرک‌ها و نواحی صنعتی همدان و بهار
مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان همدان در ادامه گفت: برق یکی از زیرساخت‌های لازم برای واحد صنعتی است که با توجه به مشکلاتی که در تأمین برق شهرک‌ها و نواحی صنعتی همدان و بهار وجود داشت در یک قرارداد با شرکت منطقه‌ای برق باختر، 30 مگاوات برق در بهار و همدان تأمین شد که اقدامی مهم بود.
وی در ادامه با اشاره به اینکه شهرک صنعتی ملایر به‌عنوان قطب فروآلیاژهای کشور شناخته شده است، افزود: در همین راستا 2 واحد فروسیلیس درحال‌حاضر با ظرفیت اشتغالزایی 200 نفره در این شهرک‌ها مشغول به‌کار هستند.
بادامی خاطرنشان کرد: به‌منظور ایجاد بستر مناسب برای فعالیت سایر واحدهای تولیدی در زمینه فروآلیاژها تأمین برق 60 مگاواتی در قالب یک قرارداد با شرکت منطقه‌ای برق باختر صورت گرفته است.
وی ارائه خدمات ایمنی در شهرک‌های صنعتی را ضروری دانست و افزود: به همین منظور 2 ساختمان آتش‌نشانی و خرید یک دستگاه ماشین آتش‌نشانی انجام شد که در مجموع هزینه این پروژه 3 میلیارد تومان بوده است.
مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان همدان در ادامه با بیان اینکه اقدامات مهمی در 4 ماهه نخست سالجاری انجام شده است، خاطرنشان کرد: مطالعه خوشه صنعتی فرش و چرم همدان که یکی از موضاعات مهم و تأثیرگذار در استان بوده، به اتمام رسیده و اجرای این موضوع در سالجاری آغاز خواهد شد که در مدت زمان 3 تا 5 ساله عملیاتی می‌شود.
وی قراردادهای واگذاری اراضی از سال گذشته تاکنون را 80 هکتار دانست که با سرمایه‌گذاران قرارداد منعقد شده است و در همین چهارچوب به 300 واحد صنعتی در قراردادی اراضی واگذار شد و این واحد‌ها عملیات ساخت کارخانه را آغاز کرده‌اند و امیدواریم به‌زودی به بهره‌برداری برسند.
بادامی در ادامه گفت: 2 ناحیه صنعتی در فامنین و صالح‌آباد با اقدامات خوبی که از طرف شرکت شهرک‌ها در زمینه زیرساخت‌ها و تشویق سرمایه‌گذاران انجام شده در سال آینده به بهره‌برداری خواهند رسید.
وی در ادامه افزود: امروز 2 رویداد مهم را پیش رو خواهیم داشت که نخستین مورد، قدردانی و تشکر وزیر صمت از سرمایه‌گذاران جدیدی است که موجب شده واحد‌هایی که پیش‌تر غیرفعال بودند، درحال‌حاضر فعال شده‌اند که این امر به‌طور مستقیم از طریق ویدئوکنفرانس در کل کشور انجام خواهد شد و گروه صنعتی پایا بسپار از استان همدان یکی از آن مواردی است که با فعال کردن 13 واحد تولیدی که راکد بودند، موجب اشتغالزایی برای 580 نفر شده است.
مورد بعدی برگزاری نمایشگاه دائمی در ساختمان کسب و کار در شهرک فناوری است که در آن توانمندی‌های صنایع استان به نمایش گذاشته می‌شود.
 وی در پایان با اشاره به نامگذاری شعار سال توسط رهبر انقلاب به‌عنوان جهش تولید و اهمیت این مسأله، افزود: با حمایت‌های ویژه‌ای که از واحدهای صنعتی انجام شده، نسبت به سال گذشته 100 درصد سرمایه‌گذاری‌ها افزایش یافته است که این مسأله نشان‌دهنده حمایت استاندار، مسئولان استان و نمایندگان مجلس در این حوزه است.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.