ttttt1405-05-011405-05-11bool(false) 1405-05-011405-05-11bool(false) 1405-05-011405-05-11bool(false) 1405-05-011405-05-11bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : يكشنبه ، 11 مرداد 1405

کد خبر : 118345
 
شهرداری منطقه2 نماد هم‌افزایی و خدمت‌رسانی به مردم شریف شهر همدان

اجرای پروژه فرامنطقه‌ای و تأثیرگذار شهرداری منطقه2
تاریخ خبر : 1400-04-05
     
 
 
     
متن خبر :

■ توزیع متوازن پروژه‌های عمرانی با رویکرد افزایش فضای سبز شهری در سال 1400

شهردار همدان در حاشیه بازدید از پروژه‌های عمرانی منطقه2 گفت: پروژه‌های فرامنطقه‌ای و بزرگی در سطح منطقه۲ انجام شده است که شهروندان سایر مناطق نیز از این پروژه‌ها بهره‌مند هستند.
به نقل از روابط‌عمومی شهرداری منطقه2 عباس صوفی افزود: پارک فرامنطقه‌ای اکباتان، پروژه هدایت آب‌های سطحی بلوار شهید مطهری، پارکینگ طبقاتی آقاجانی‌بیگ و ساماندهی تپه‌ مصلی، ساماندهی تپه‌حاج‌عنایت، بیش از ۶۰هزار تن آسفالت معابر و چند10 پروژه مهم دیگر در منطقه۲ از جمله فعل‌ و انفعالاتی است که در زندگی همه شهروندان تأثیر مثبت دارد.
وی گفت: توسعه همه‌جانبه و متوازن در این بخش از کار به صورت بهره‌مندی شهروندان از مواهب پروژه‌ها در نظر گرفته شده است.
صوفی سپس به ماندگاری پروژه‌های شهرداری در این دوره اشاره کرد و افزود: همکاران و مدیران شهری برای پروژه‌های شهرداری چشم‌اندازی دست‌کم ۱۰۰ساله در نظر می‌گیرند، زیرا با توجه به کیفیت طراحی و اجرای پروژه‌ها نگاهی هم به آینده و نیازهای آیندگان دارند.
مدیر منطقه 2 شهرداری همدان با اشاره به اقدامات این منطقه در اجرای پروژه‌های فنی و عمرانی، احداث باغ گل‌ها، پروژه هدایت آب‌های سطحی تقاطع رسالت، احداث چندین مخزن ذخیره آب، احداث آبنما و نورپردازی چندین معبر، احداث زمین‌های ورزشی پارک کودک، احداث خانه مادر و کودک در پارک بانوان، اجرای پیاده‌راه‌سازی چندین معبر در سطح منطقه و اجرای بیش از 60هزار تن آسفالت را از برخی پروژه‌های این شهرداری در سال گذشته عنوان کرد و گفت: امروزه توسعه متوازن و توزیع عادلانه امکانات یکی از شاخص‌های اصلی توسعه پایدار در شهرها به شمار می‌آید که تحقق نیافتن این امر موجب بروز مشکلات، نابه‌هنجاریها و نارضایتی‌ها در بخشی از شهر میشود که میتواند آسیبهای مختلفی را به دنبال داشته باشد.
حامد جلیلوند افزود: با توجه به رویکرد و سیاست کلی شهرداری منطقه، واحدهای مختلف اجرایی با برنامه‌ریزی مدون سعی بر آن داشته‌اند تا حد امکان خدمت‌رسانی به مناطق و محلات را به‌صورت یکسان ارائه کنند و در سال‌جاری نیز علاوه بر این می‌توان توزیع متوازن توسعه فضای سبز شهری را نیز در برنامه کاری قرار داده تا جهشی در سرانه فضای سبز منطقه و شهر همدان باشد.
وی با بیان اینکه افزایش سرانه فضای سبز شهری با هدف توسعه پایدار از اصلی‌ترین اهداف منطقه در کنار توزیع متوازن پروژه‌های عمرانی در سال‌جاری به شمار میرود گفت: توسعه فضای سبز شهری و توزیع عادلانه آن در محله‌ها بخصوص در مراکز شهرها به گونه‌ای که متناسب با ساخت‌وساز شهری باشد یکی از راهبردهای توسعه پایدار شهر تلقی می‏‌شود که از نظر ابعاد زیست‏‌محیطی، فضای سبز شهری در کاهش آلودگی هوا و آلاینده‌ها، تعدیل پدیده جزیره گرمای شهری، کاهش آلودگی صوتی، کنترل سیلاب و در یک کلام بهبود کیفیت محیط‌‏زیست نقش تعیین‌کننده‌ای دارند.
جلیلوند افزود: از این‌رو شهرداری منطقه2 در سال‌جاری پروژه‌های تأثیرگذاری همچون تکمیل و احداث پارک فرامنطقه‌ای اکباتان، کاشت فضای سبز در مصلی همدان، ساخت دیوار سبز در بلوار مطهری، کاشت و نگهداری فضاهای سبز شهری، تغییر سیستم آبیاری قدیمی به مکانیزه، احداث مخازن ذخیره آب جهت فضای سبز از جمله پروژه‌های منطقه2 در کنار صدها پروژه عمرانی دیگر جهت رفاه حال  شهروندان همدانی  را اجرا می‌کند.
وی به پروژه بزرگ پارک 250هکتاری اکباتان اشاره و بیان کرد: پارک اکباتان هم یک پارک ساحلی و هم یک پارک جنگلی است و پروژه‌ای است که در تاریخ شهرداری همدان  از آن به عنوان یک اتفاق بی‌نظیر یاد می‌شود.
جلیلوند درباره افتتاح فاز اول در کوتاه‌ترین زمان گفت: این قول را به شهروندان همدان می‌دهیم که در آینده نزدیک به بهره‌برداری برسد، این پارک با کمترین دستکاری در طبیعت احداث شده است و حتی قطع یک درخت در آنجا اتفاق نیفتاده است ما پروژه وسیع جنگل‌کاری را در دستور کار داریم که یک دید و منظر متمایز را می‌تواند برای همدان ایجاد کند.
وی همچنین در زمینه مبلمان شهری افزود: در این زمینه تدارکات لازم دیده شده است، از جمله آلاچیق، سایت ماهیگیری، سایت دوچرخه‌سواری کوهستان و همینطور فضایی حدود 5 هکتار برای احداث پارک خلاقیت و مهارت که می‌تواند یک پارک بی‌نظیر در کشور برای بهره‌برداری کودکان باشد.
 جلیلوند گفت: لازم به تأکید است که این پارک، یک پارک محیط‌زیستی و بدون تخریب، بدون دستکاری در طبیعت و با حداقل کار عمرانی است. این پروژه با تفکر شایسته معاونت معماری و شهرسازی و مهندسان شهرداری به عنوان طراحان این پروژه انجام شد.
وی در زمینه میزان اعتباری که برای احداث این پارک در نظر گرفته شده است بیان کرد: برنامه و چشم‌اندازی که برای این پروژه داشتیم انجام کمترین کار عمرانی بود، بنابراین یک راه دسترسی برای پروژه ایجاد کردیم که راهی با چشم‌انداز بی‌نظیری است و یک نمازخانه و سرویس بهداشتی و مبلمان شهری نیز برای آن در نظر گرفتیم. اعتباری که برای پروژه در نظر گرفته شده بیش از 10میلیارد تومان است.
این پارک یک پارک استثنایی خواهد بود چون هم پتانسیل بهره‌برداری به صورت جنگلی را دارد و هم به ساحلی، این پارک در حوزه  گردشگری می‌تواند جایگاه همدان را به گونه‌ای متمایز رقم زند.
در یک نگاه می‌توان اینگونه برآورد کرد که سال 1400 برای منطقه2  شهر همدان یک سال استثنایی و خاص خواهد بود.
مدیرمنطقه 2 شهرداری همدان افزود: با انجام پروژه‌های تأثیرگذار اکنون ریل‌گذاری‌هایی در مسیر توسعه همدان انجام شده است که  موجب رفع  نیازهای اولیه منطقه 2 شده است.
وی به پروژه هدایت آب‌های سطحی در منطقه2 اشاره و اجرای لوله‌گذاری از میدان 9دی تا رودخانه پمپ بنزین فروغ، اجرای نهری در چندین معبر در سطح منطقه و لایروبی قنات‌های موجود را در شمار اقداماتی بیان کرد که با هدف ارتقای کیفیت زندگی شهروندان و مدیریت بهنگام بحران در شرایط جوی نامناسب اجرا شد.
جلیلوند با بیان اینکه معابر، بلوارها و خیابان‌ها از مهمترین فضاهای شهری هستند که مورداستفاده روزمره شهروندان قرار دارند گفت: آسفالت معابر و مناسب‌سازی مسیرها می‌تواند نقش مهم و ارزنده‌ای در ارتقای رضایتمندی شهروندان داشته باشد. شهرداری منطقه2 سال گذشته بیش از 60هزار تن آسفالت در معابر سطح منطقه توزیع کرده  و در سال‌جاری نیز نهضت آسفالت منطقه2 با برنامه‌ریزی و جدیت  کار خود را آغاز و هم اکنون در معابر اولویت‌بندی شده مشغول ارائه خدمات است.
جلیلوند از ادامه احداث پارکینگ طبقاتی در مرحله اجرایی نما خبر داد و افزود: اجرای اسکلت پروژه به اتمام رسید و هم‌اکنون در مرحله زیرسازی نمای پروژه هستیم که نمای غربی به اتمام رسیده و نمای شرقی نیز در مرحله اجراست.
وی افزود: با بهره‌برداری از این پروژه، فضای موردنیاز جهت پارک بیش از 530 دستگاه خودرو تأمین شده و به این ترتیب امکان مراجعه کم‌ شهروندان به میدان امام(ره)، خیابان بوعلی، بلوارمدنی، آرامگاه بوعلی و خیابان تختی تسهیل می‌شود.
جلیلوند از ساماندهی مصلی همدان در مراحل پایانی خبر داد و گفت: تپه مصلی همدان که در قلب شهر همدان قرار گرفته در سالیان گذشته مغفول از ساماندهی بود که با عزم جدی شهرداری منطقه2 اکنون شاهد دگرگون شدن ویترین آن هستیم و اهم اقدامات عمرانی از قبیل جداره‌سازی، کف‌سازی، پردازش محوطه، پله‌سازی، ایجاد آبنما، توسعه فضای سبز و همچنین در آتیه نه چندان دور ایجاد پل عابر وسیع؛ همه و همه اقداماتی است که برای گام نخست توسعه و ساماندهی تپه مصلی همدان در حال انجام است.
مدیر منطقه2 شهرداری بیان کرد: اوضاع دسترسی برای نمازگزاران عید فطر در شأن مردم دارالمؤمنین همدان نبود و این اقدامات به عنوان حداقل خدمات برای شهروندان مدنظر قرار گرفت.
وی با اشاره به اینکه مسیر دسترسی علاقه‌مندان به کتابخوانی از راه تپه مصلی امکان‌پذیر است گفت: با توجه به شیب تند و وضعیت نامناسب آن کمی این علاقه‌مندی به مراجعه به کتابخانه مرکزی را با دشواری‌هایی مواجه کرده بود که تصمیم ما را برای تحرک و اقدام جدی‌تر کرده بود.
جلیلوند در ادامه بیان کرد: در برنامه بهسازی سعی بر صرفه‌جویی شد تا از مصالح موجود در محوطه حداکثر استفاده صورت بگیرد تا ضمن آن مهم، پویایی و نشاط روانی خاصی متأثر از بهسازی و ساماندهی محوطه تپه مصلی متبادر شود.
وی سپس به ایجاد آبنمای این تپه اشاره کرد و گفت: برای نخستین بار در همدان آبنمای گردشی و مخزنی در محوطه تپه مصلی ایجاد می‌شود که با ساخت مخزن بتنی در بالادست تپه و ایجاد حوضچه آبگیر در پایین‌دست به طور گردشی شاهد جاری شدن نعمت الهی باشیم.
مدیر منطقه2 بیان کرد: در آینده نزدیک پل عابر پهناوری از عرض بلوار شهید مفتح امکان دسترسی سریع و آسان به بالای تپه مصلی را ممکن خواهد کرد که این سازه هم مورد استفاده کتاب‌خوانان و هم مورد بهره‌برداری مصلی و نمازگزاران و مؤمنان در آینده قرار می‌گیرد.
جلیلوند با اعلام اینکه در راستای احترام به حقوق عابران پیاده اجرای عملیات پیاده‌راه‌سازی معابر به متراژ بیش از 30هزار مترمربع در سطح منطقه اجرا شده است افزود: مناسب‌سازی فضاهای شهری به ویژه پیاده‌راه‌ها یکی از مباحث اساسی است که از جهات مختلف اجتماعی، اقتصادی و بهداشتی در زندگی شهروندان تأثیر عمده و نقش برجسته‌ای دارد.
وی در پایان هدف از اجرای این پروژه‌ها را ارتقای کیفیت و مناسب‌سازی پیاده‌راه‌های سطح شهر به منظور تسهیل در عبور‌ومرور عابران و زیبایی بصری عنوان کرد و گفت: عملیات پیاده‌راه‌سازی خیابان بوعلی، بلوار مطهری، خیابان حکما، بلوار محمدیه، خیابان آرام و گلزار اجرا شد و  خیابان عمار، بلوار شهید مصیب مجیدی، بلوار ولایت، ادامه بلوار مطهری  به طور همزمان به متراژ بیش از ۳۰هزار مترمربع سنگفرش در حال انجام است و با جدیت ادامه دارد.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.