ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : پنجشنبه ، 15 مرداد 1405

کد خبر : 123190
 
پیشرفت دانشگاه دی 8 نیازمند همکاری مسئولان استان
تاریخ خبر : 1401-01-27
     
 
 
     
متن خبر :

 دانشگاه بین‌المللی دی 8 وابسته به سازمان همكاري كشورهاي گروه ٨ ، متشکل از هشت کشور ایران، ترکیه، پاکستان، اندونزی، نیجریه، مالزی، مصر و بنگلادش است که تاسيس آن به كشورمان محول شده است. اين دانشگاه با موافقت وزارت علوم، تحقيقات و فناوري به ميزباني دانشگاه بوعلی‌سینا به علت  امکانات مطلوب و فضای کاربردی گسترده در شهر همدان تاسيس شده است.
این دانشگاه بين المللي برای  نخستین بار در ایران و به ميزباني دانشگاه بوعلی‌سینا راه‌اندازی شد و با اولویت هشت کشور عضو از کل جهان دانشجو در دوره كارشناسي ارشد و همچنين دکترا به صورت پژوهش محور می‌پذیرد.
دانشگاه دی 8  قطعاً در توسعه پایدار استان و محوریت شهر همدان نقش بسزایی خواهد داشت.
به گزارش خبرنگار همدان‌پیام، رئیس دانشگاه بين المللي دی 8 با بیان اینکه همکاری بهتر برخی مسئولان استان قطعا در روند کاری دانشگاه تأثیر گذار خواهد بود گفت: توسعه و رشد دانشگاه همکاری مدیران استان به ویژه استاندار را می‌طلبد و مهمترین نیاز دانشگاه داشتن یک ساختمان در شأن و منزلت این دانشگاه است.
عباس افخمی با اشاره به اینکه 4 سال از طرح ایجاد این دانشگاه و دو سال از آغاز به کار رسمی آن می‌گذرد اظهار کرد: دانشگاه بين‌المللي دی 8 ساختمان مستقلی ندارد و یک دفتر در دانشگاه بوعلی مستقر شده است.
وی تأکید کرد: با اینکه طرح ساختمان اداري دانشگاه به مساحت هشت هزار مترمربع تصویب و در حال ساخت است و در حال حاضر پروژه ساخت دو دستگاه  خوابگاه نيز در حال انجام بوده که پیشرفت قابل توجه‌ای نداشته است، بدون همکاری مسئولان استان و نداشتن بودجه لازم سرعت در تأسیس ساختمان، تحقق‌پذیر نیست.
رئیس دانشگاه بين المللي D-8 بیان کرد: سیستم توسعه‌ای این دانشگاه به صورت شبکه‌ای و با مشارکت دانشگاه‌های ایران و سایر کشورهاست.
وی افزود: ابتدا تفاهم‌نامه همکاری با دانشگاه های بوعلی‌سینا، الزهرا، علامه طباطبایی، امام خميني و امیرکبیر منعقد شده است که از امکانات و ظرفیت اعضای هیأت علمی این دانشگاه‌ها بر اساس این تفاهم‌نامه استفاده نماییم.
افخمی با اشاره به بهبود شرایط کرونایی خاطرنشان کرد: برای توسعه فعالیت‌های دانشگاه و تلاش برای جذب دانشجوی بیشتر، انعقاد تفاهم‌نامه‌های بیشتر با دانشگاه‌های سایر کشورها به ویژه کشورهای عضو دی 8 و اداره دانشگاه به شکل بین‌المللی در حال انجام است. رئیس دانشگاه دی 8 با بیان اینکه اکنون این دانشگاه با پنج دانشجو و چهار رشته موجود در حال فعالیت است گفت: با توجه به اینکه با برنامه ریزی اولیه قرار بود در آغاز به کار رسمی دانشگاه در سال 1396 با 13 رشته گرایش در دوره‌های کارشناسی ارشد به صورت آموزشی- پژوهشی محور و دوره دکتری به صورت پژوهش محور و برنامه‌ریزی اولیه و پیگیری برای پذیرش دانشجو در 52 رشته تحصیلی انجام گردد که این امر به علت عدم كمبود امكانات و شرايط كرونايي انجام نگرفت.
افخمی با بیان اینکه امکان پرداخت شهریه دانشجویان دانشگاه به صورت غیرحضوری به دلیل تحریم ایران وجود ندارد گفت: در صورتی که شرایط حضور دانشجو بابت واریز شهریه فراهم باشد تحریم تأثیرگذار نیست.
رئیس دانشگاه دی 8 با اشاره به اینکه دی 8 یک دانشگاه بین‌المللی بوده و طبق اساسنامه وابسته به سازمان همکاری اقتصادی گروه 8 است یادآوری کرد: جمهوری اسلامی ایران نیز یکی از کشورهای گروه دی 8 بوده و نگاه به این دانشگاه باید متفاوت با  دانشگاه های داخلی باشد.
وی افزود: باید بتوانیم طبق اساسنامه بعد از هشت سال قدر السهم هر کشور عضو دی 8 را مشخص کرده و مفهوم واقعی خود را ادامه داده و دی 8 افتخار بزرگی برای استان و کشور شود.
افخمی در پايان تاكيد كرد كه تاسيس و توسعه اين دانشگاه تعهد ايران به سازمان دي هشت و كاري فرابخشي مي باشد و انجام آن حمايت و همكاري جمعي  همه مسئولان از جمله مديران استان را مي طلبد كه اميد است اين حمايت و همكاري محقق شود.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.