ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : دوشنبه ، 12 مرداد 1405

کد خبر : 117950
 
«زاکانی» و «قاضی‌زاده» چه مأموریتی دارند؟
تاریخ خبر : 1400-03-12
     
 
 
     
متن خبر :

 رهبر معظم انقلاب در سخنانی که در دیدار با نمایندگان مجلس مطرح شد، با اشاره به واکنش‌ها در قبال لیست تأیید شدگان نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری، منتقدان این لیست را شامل سه گروه «افراد نگران کاهش مشارکت حداکثری، افرادی که نامزدهای مورد نظرشان تأیید نشده‌اند و مخالفان اصل وجودی شورای نگهبان» برشمرد.
 لذا در ابتدای این نوشتار، با تأکید بر جایگاه قانونی شورای نگهبان و نقش خطیر و مهم آن در نظام جمهوری اسلامی، تصریح می‌شود نگارنده از روی تعصب و تعلق به نظام و نظر به شرایط بسیار خاص و حساس کشور در مقطع کنونی و اهمیت تحقق مشارکت حداکثری مردم در انتخابات پیش‌رو، به برخی ابهامات و سوالات پیش آمده در این زمینه پرداخته است تا مشخص شود حضور برخی نامزدها، تا چه اندازه به این مهم کمک می‌کند.
از ابتدای مشخص شدن اسامی ثبت‌نام کنندگان در انتخابات ریاست جمهوری، به نظر می‌رسید در سخت‌گیرانه‌ترین رویه شورای نگهبان، حداقل 4 نامزد شامل آقایان «رئیسی، جلیلی، رضایی و لاریجانی» تأیید صلاحیت شوند. این پیش‌بینی اما با عدم تأیید صلاحیت «لاریجانی»، به طور کامل محقق نشد.
با این وصف، انتظار می‌رفت هنگامی که شخصیتی همانند «لاریجانی»، نتوانسته از فیلتر شورای نگهبان عبور کند، افراد باقی مانده در عرصه رقابت‌ها، دارای سوابق و ویژگی‌های به مراتب بالاتر و وزین‌تر از نامزدهای رد صلاحیت شده باشند.
با این فرض، اگر با اغماض، «جلیلی» و «رضایی» را شخصیت‌هایی در تراز «لاریجانی» بدانیم، در مورد مابقی نامزدهای تأیید صلاحیت شده (به جز رئیسی)، چنین انتظاری محقق نشده و این ابهام، درباره آقایان «قاضی زاده هاشمی» و «زاکانی»، بیش از بقیه نامزدها مطرح است.
این دو نامزد که فاقد هر گونه سابقه اجرایی در سطح کلان هستند، عمده مسئولیت‌هایشان، «نمایندگی مجلس» بوده که البته در یک سال گذشته، به ترتیب «نیابت ریاست مجلس» و «ریاست مرکز پژوهش‌های مجلس» را بر عهده داشته‌اند.
ابهام حاصله اینجاست که با وجود تأیید صلاحیت این دو نامزد، افرادی نظیر «جهانگیری» که سال‌های مدید، مسئولیت‌های اجرایی را از بخشداری تا معاونت اول ریاست جمهوری، بر عهده داشته و یا کسی همانند «پزشکیان» که علاوه بر سال‌ها نمایندگی مجلس و نیابت ریاست مجلس در دوره دهم، سابقه 4 سال وزارت را در کارنامه‌اش دارد، نتوانسته‌اند تأییدیه شورای نگهبان را اخذ کنند!
جالب اینجاست که «زاکانی» در دوره قبل انتخابات ریاست جمهوری، رد صلاحیت شده بود و در مقابل، «جهانگیری»، یکی از نامزدهای تأیید صلاحیت شده در دوره قبل بود!!
البته ممکن است عدم تأیید صلاحیت «جهانگیری» و «پزشکیان»، به گرایش‌های سیاسی آنها نسبت داده شود، اما در بین همفکران «زاکانی» و «قاضی زاده هاشمی» همه، از بین افرادی که جهت تصدی کرسی ریاست جمهوری، ثبت نام کرده بودند، نام شخصیت‌هایی به چشم می‌خورد که اگر سوابق و کارنامه آنها، پربارتر از این دو نفر نباشد، لااقل چیزی کمتر از اینها ندارند.
«ضرغامی، فریدون عباسی، شمس‌الدین حسینی، محمد خوش چهره و حسن سبحانی» از جمله این افراد هستند، به خصوص سه نفر آخر، که «اقتصاددان» بوده و به نظر نمی‌رسد از «عبدالناصر همتی»، چیزی کمتر داشته باشند. این سوالات و ابهامات، هنگامی که مقایسه‌ای سطحی و گذرا بین سوابق و کارنامه «مهرعلیزاده» و برخی از نامزدهای رد صلاحیت شده صورت می‌گیرد، نیز در اذهان متبادر می‌شود.
حال سوال مهم این است که «زاکانی» و «قاضی‌زاده» در بین نامزدهای تأیید صلاحیت شده، چه مأموریتی بر عهده دارند؟ به ویژه اینکه، با توجه به ترکیب نامزدهای نهایی، این انتخابات، تا حدود زیادی، چهره پیروز انتخابات مشخص است و «زاکانی» و «قاضی زاده» نیز ارادت خاصی به این نامزد اصلی جناح خود دارند. آیا مواضع تند این دو در مقابل دولت فعلی، توجیه تأیید و حضور آنها است؟
برای یافتن پاسخ این سوال، برنامه‌های تبلیغاتی و مواضع این دو نامزد به ویژه در جریان مناظرات زنده را حتماً مشاهده کنید.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.