ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : يكشنبه ، 11 مرداد 1405

کد خبر : 102458
 
افزایش 46 درصدی پرورش دهندگان زنبور عسل در فامنین
تاریخ خبر : 1398-09-16
     
 
 
     
متن خبر :



 امسال 54تن عسل از کلنی های زنبور عسل فامنین برداشت شده است ودرسال جاری پرورش دهندگان زنبورعسل در شهرستان رشد46درصدی داشته است.
رئیس جهاد کشاورزی شهرستان فامنین با بیان این مطلب گفت: باتوجه به پایان رسیدن سر شماری کلنی های زنبور عسل در فامنین، عملیات سرشماری کلنی های زنبورعسل از ششم مهرماه با تشکیل پنج اکیپ به منظور به روز رسانی آمارو اطلاعات زنبورستان ها تا اواخر مهرماه انجام شده است وزنبورداران که دارای40فروند کندو می باشند، پروانه مشاغل خانگی و بالای 40 فروند دفترچه زنبورداری صادر می گردد و این آمار تا پایان مهرماه 99 معتبر می باشد.
جعفر کاویانی دلشاد بیان کرد: در این طرح 61 زنبورستان با 5127 کلنی زنبور عسل مورد بازدید قرار گرفت که 54 تن عسل مرغوب از این کلنی ها برداشت شده است . باتوجه به افزایش 46% زنبورستان در شهرستان اشتغال ایجاد شده از کلنی های زنبورعسل برای 85 نفر به صورت مستقیم و150 نفر به صورت غیرمستقیم بوده که زمینه تولید و فرآوری عسل در حال فعالیت هستند.
کاویانی دلشاد ادامه داد: مسئول کانون یادگیری زنبورعسل در نمونه کشوری شهرستان فامنین در زنبورستان، محمود دولتی بوده که در حال احداث واحد بسته بندی و استانداری سازی عسل در شهرستان به صورت صنعتی می باشد وبا توجه به کشت یونجه و شرایط آب وهوایی فامنین این شهرستان مستعد ایجاد زنبورستان می باشد.
وی گفت: زنبورداری یکی ازمعدود مشاغل خانگی است که با سرمایه کم و با در آمد مناسب می باشد. به طور قطعی می توان گفت در سال اول شروع به کار در این حوزه می توان به اندازه سرمایه گذاری انجام شده در آمد کسب کرد و دست یافتن به این مهم نیازمند مدیریت صحیح زنبور داری و استفاده از یافته های نوین علمی خواهد بود.
وی در پایان گفت:  زنبورداران جهت جابجایی کندوهای خود حتماً می بایست مجوز کوچ اخذ نموده و کندوهای خود را بیمه نمایند چرا که بیمه زنبورداری دام و طیور اجباری شده است. در صورت عدم کسب مجوز کوچ، نیرو انتظامی اقدام به توقیف محموله های فاقد مجوز می نماید.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.