ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : يكشنبه ، 25 مرداد 1405

کد خبر : 118820
 
ارابه گرانی‌ها در امنیت کامل همچنان می‌تازد
تاریخ خبر : 1400-04-29
نویسنده : مهدی ناصرنژاد
     
   
     
متن خبر :



 در حالی که قشرهای مردم کشورمان دل در گروی جابه‌جایی قریب‌الوقوع دولت دوازدهم با دولت جدید حجت‌الاسلام والمسلمین رئیسی دارد و امیدوار به تحولی بزرگ در اوضاع و احوال اقتصادی و اجتماعی می‌باشد، ولیکن ارابه گرانی روزافزون قیمت تمام کالا و ارزاق عمومی که بخصوص در 3، 4 سال اخیر سرعت گرفته است، همچنان بدون محابا و در امنیت کامل برای خود می‌تازد و توقف ندارد .
تاکنون هیچ صاحبنظر و کارشناس اقتصادی به درستی علت و چرایی افزایش عنان‌گسیخته قیمت‌ها در کشورمان را گمانه‌زنی نکرده است، اما نکته مشهود و ثابت شده همواره دلالت براین نکته دارد که تکانه‌های روانی و التهاب ناشی از رویکردهای اشتباه اقتصادی پای ثابت افزایش خودسرانه و حتی قیمت‌گذاری‌های جدید و افزایشی دولت بوده است و این قاعده موهوم در بسیاری کشورها که برنامه‌ریزی‌های درست و قابل کنترل ندارند اتفاق می‌افتد و بیشتر جهان سومی‌ها هستند که قربانیان بیماری‌های اقتصادی جوامع خود را شامل می‌شوند .
شاهد این مدعا توقف روند رو به رشد اکثر قیمت‌ها در 2، 3 هفته اول نتیجه‌گیری انتخابات سیزدهمین دوره ریاست‌جمهوری اسلامی و بیرون آمدن نام آقای رئیسی از صندوق‌های رأی‌گیری است و حتی برخی قیمت‌ها هفته‌های آغازین تیرماه به طور محسوس عقب‌گرد هم داشت و نمونه بارز آن قیمت زمین مسکن در تمام نقاط کشور است .
با این حال به نظر می‌آید فشار افزایش قیمت‌ها که به گفته برخی از صاحبنظران اقتصادی ریشه در نابسامانی و آشفتگی‌ها در قیمت‌گذاری اصولی ارز دارد، بر تمام شعارهای نظارت و کنترل و خواهش و تمنا برای رعایت حال مردم، پیشی گرفته  و یک بار دیگر ثابت می‌کند هیچ مشکل به ویژه مسأله اقتصادی با توصیه و تحریک احساسات عمومی حل نمی‌شود و کلید حل چنین مشکلات قانون‌گذاری آگاهانه و اتکا بر آمار و ارقام‌های علمی است .
چندان دور از عقل و آگاهی از واقعیت‌های اقتصادی در شرایط فعلی کشورمان نیست اگر بپذیریم  به گونه‌ای ریل‌گذاری شده است که بسیاری قیمت‌ها قابل بازگشت به عقب نیست، کما اینکه هم اینک کارگران اغلب واحدهای صنفی نسبت به میزان دستمزدهای خود گله‌مند هستند و تهدید به دست کشیدن از کار خود می‌کنند و کارگران نانوایی‌ها در همدان از آن جمله هستند. در همین حال قیمت لبنیات و برخی کالاهای خوراکی و بهداشتی بیشتر از هر زمانی در ماه‌های اخیر برای افزایش قیمت خیز برداشته‌اند که با مخالفت‌های برخی وزارتخانه‌ها و از سویی نمایندگان مجلس شورای اسلامی روبه‌رو بوده است، ولیکن به نظر می‌آید چنین تاب آوری‌هایی نیز در حال شکستن است و می‌رود تا مجلسیان نیز چراغ سبز افزایش قیمت شیر و لبنیات را روشن کنند .

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.