ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : يكشنبه ، 11 مرداد 1405

کد خبر : 102364
 
بدهی داروخانه‌های دولتی به شرکت‌های پخش دارو را کمیاب کرد
تاریخ خبر : 1398-09-13
     
   
     
متن خبر :


 رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به چالش نقدینگی در بازار دارویی کشور، بر این باور است که بدهی برخی داروخانه‌ها به شرکت‌های پخش بالا رفته و نمی‌توانند دارو و تجهیزات پزشکی مورد نیازشان را دریافت کنند.
محمدرضا شانه‌ساز در گفت‌وگو با ایسنا، ‌درباره وضعیت دسترسی به داروهای بیماران مبتلا به اچ‌آی‌وی، گفت: در زمینه داروهای بیماران مبتلا به اچ‌آی‌وی هیچگونه کمبودی وجود ندارد. بخشی از این داروها هم در داخل کشور تولید و بخشی هم از طریق واردات تامین می‌شود که در تامین هیچ‌یک مشکلی وجود ندارد.
وی افزود: البته این موضوع درباره تمام داروها صدق می‌کند. در حال حاضر وضعیت داروهای تولید داخلی‌مان از بعد مواد اولیه و داروهای ساخته شده وارداتی‌مان از بعد واردات محصولات ساخته شده، بسیار خوب و اطمینان بخش است. در این زمینه با هماهنگی‌ها و ورود مستقیم وزیر بهداشت و تلاش و کمک معاونین، همراهی بانک مرکزی و همه دستگاه‌هایی که در تامین ارز مورد نیاز برای داروها و تجهیزات پزشکی کار می‌کردند، در حال حاضر در زمینه تامین داروهای مورد نیازمان شرایط بسیار ایده‌آلی داریم.
رئیس سازمان غذا و دارو ادامه داد: چیزی که این روزها به عنوان کمبود مرتبا مطرح می‌شود، بیشتر بحث نقدینگی و بدهی داروخانه‌های دولتی مانند داروخانه ۱۳ آبان و داروخانه‌های دانشگاهی به شرکت‌های پخش است. از آنجایی که بدهی داروخانه‌ها به شرکت‌های پخش بالا رفته، بسیاری از آن‌ها نمی‌توانند دارو و تجهیزات پزشکی مورد نیازشان را دریافت کنند.
بنابراین بخش اعظمی از کمبودهایی که در داروخانه‌ها شاهد هستیم به دلیل بدهی‌هایی است که به شرکت‌های پخش وجود دارد.
شانه‌ساز با بیان اینکه در سازمان غذا و دارو طی چندین مرحله و با دستور وزیر بهداشت به این موضوع ورود کرده‌ایم، گفت: بر همین اساس به شرکت‌های پخش اعلام کردیم که دارو و تجهیزات پزشکی را در اختیار داروخانه‌ها قرار دهند، اما به هر حال این شرکت‌ها هم شرکت‌های اقتصادی هستند و از یک‌جایی به بعد ما توان نداریم و زورمان نمی‌رسد. زیرا می‌بینیم که همین شرکت‌ها هم زمانی که ارز به آنها تعلق می‌گیرد، معادل ریالی خرید ارز را ندارند و این یک چالش جدی است. بنابراین مشکل عمده در حوزه دارو، بحث نقدینگی است.
وی تاکید کرد: وضعیت‌مان از نظر ذخایر دارویی بسیار خوب است و حتی در سال آینده هم ذخیره دارویی داریم. وضعیت‌مان ایده‌آل است و وقتی بنده به عنوان مسئول سازمان غذا و دارو این حرف را اعلام می‌کنم، یعنی وضعیت‌مان بسیار خوب است. در عین حال به مردم اطمینان می‌دهم که در زمینه داروهای ساخته شده مشکلی نداریم.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.