ttttt1405-05-251405-06-04bool(false) 1405-05-251405-06-04bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : چهارشنبه ، 4 شهريور 1405

کد خبر : 120603
 
آتوی «بایدن» پیش انگلیسی‌ها
تاریخ خبر : 1400-08-25
نویسنده : ابوعطا
     
   
     
متن خبر :

شخص مشهوری در نزد عرفا وجود دارد به نام «حاتم اصم» و «اصم» چنانکه می‌دانید به معنای ناشنواست، حالا چرا نام این آقای حاتم خان را اصم گذاشته‌اند به این دلیل است که می‌گویند روزی پیرزنی نزد وی آمد و مسأله‌ای پرسید و در حین مسأله پرسیدن صوتی که نباید از آن فرد کهنسال صادر شد، حاتم در واکنش گفت: «آواز بلندتر کن که مرا گوش گران است» تا مگر پیرزن را خجالتی نیاید و بعد از آن تا پیرزن زنده بود نزدیک به 15سال حاتم خویشتن را «کر» ساخت تا کسی با پیرزن نگوید که او «نه چنان است»، چون پیرزن وفات کرد، حاتم سخن آهسته را جواب داد که پیش از آن هر که با او سخن گفتی، پاسخ می‌داد که «بلندتر گوی» و بدین سبب اصمش نام نهادند.
این که جناب «حاتم اصم» برای خجالت نکشیدن پیرزنی تا سال‌ها کر و لالی پیشه کرد چه حقیقت باشد و چه در وجه تمثیل، نشان‌دهنده کرامت و بزرگواری اوست. امروزه روز، اما دیگر کسی وقعی بدین مسائل نمی‌گذارد و از قضا، مردمان با صادر کردن انواع صداها و پخش علنی آن در منظر و مرعای عموم، فالوور می‌گیرند و بر تماشاچیان خود می‌افزایند و بسا که گاه صدایی نامیمون، شهرتی میمون و همیانی از زر برای صادرکننده خویش به دنبال داشته باشد.
این وسط، اما در حاشیه اجلاس تغییرات اقلیمی که در مورد آلودگی هوا و افزایش طوفان‌ها و بادهای گرم به ریاست انگلیسی‌ها در گلاسکو برگزار شد، رئیس ولایات متحده جناب بایدن میرزا «ادنی‌ا... مقامه» به دیدار کامیلا خانم همسر شاهزاده چارلز شتافت و ذیل این دیدار، شد آنچه که نباید می‌شد. راویان اخبار و ناقلان آثار و طوطیان شکرشکن شیرین‌گفتار چنین نقل کنند که صدای آن فعل قبیح که از جنابش صادر گشت، چنان بود که حضار همگی شوکه گشته قریب به دقایقی طولانی سراپا گوش و همه تن چشم شدند و به هزار مصیبت، نفس خویش در سینه حبس کرده هرکدام به سویی روان گشتند تا از انفجار خنده، خود نیز به بلای مشابه گرفتار نشوند.
معلوم نیست که بایدن به آنها چه گفته یا آنها به بایدن چه گفته‌اند، اما می‌توان تصور کرد که بایدن چمدان اتمی را به مسئولان اجلاس نشان داده و گفته «خدا به سر شاهده اگه فیلمی، کلیپی، بلوتوثی چیزی از این جلسه بیرون بره، رفاقت رو کنار می‌ذارم و دکمه کلاهک‌ها رو فشار می‌دم»، شاهزاده چارلز هم برای این که اوضاع درست شود رو به جناب بایدن گفته: «بابا حالا چیزی نشده داداش، کامیلا از این چیزا زیاد دیده» بعد هم همه خندیده‌اند و کار فیصله پیدا کرده، اما واقعاً حیف است که از موضوعی به این باحالی، صوت و تصویری بیرون نیامده و انگلیسی‌ها این «آتو» را برای چه زمانی نگاه داشته‌اند خدا داند، شاید هم به جناب «حاتم اصم» تأسی کرده و تا اطلاع ثانوی خود را به کر و لالی زده‌اند.
30 سال بعد که مُهر محرمانه پرونده‌ها برداشته شود، فرزندان ما می‌توانند فیلم کامل سُرنا‌نوازی جناب بایدن و چیره‌دستی استاد در زمینه سازهای بادی را به تماشا بنشینند. این وسط، اما بدبیاری زمانی است که یک هکر روسی یا چینی پیدا شود و به مخزن اسرار دست یابد و تشت رسوایی بنده خدا را از بام به وسط حیاط بیفکند، یا «بایدن» کاری کند که استفاده از «آتو» لازم آید، آن وقت دل سیری خواهیم خندید و بسا کلیپ‌ها و ترانه‌ها که در این باب ساخته شود و رونق بازار مجازی را افزون سازد.
کیومرث منشی‌زاده نقلی داشت بدین مضمون که آمریکاییان «شیر‌ دوش‌ترین» ملت جهانند و هماره در پس گاوان روان، از آن سو، اما علمای صرف و نحو هم در این باب گفته‌اند که «جزاء مقبل الاست؛ الضراط» و ارتباط این دو گزاره و معنای آن را خودتان پیدا کنید، همین قدر بگوییم که هر که دائماً سر در کار مردمان کند عاقبت آن بیند که نباید.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.