ttttt1405-07-081405-07-18bool(false) 1405-07-081405-07-18bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : شنبه ، 18 مهر 1405

کد خبر : 149968
 
شورای آموزش و پرورش به رنگ برترین‌ها

رتبه کنکور همدان بعد ۱۵ سال تک رقمی شد
تاریخ خبر : 1405-07-18
نویسنده : سمانه جهانگیری عرش
     
 
 
     
متن خبر :

 اعضای شورای آموزش و پرورش استان همدان، این‌بار با خبرهای درخشان کنکوری پای میز شورا نشستند.
جلسه شورای آموزش و پرورش استان همدان، این‌بار حال‌وهوایی متفاوت داشت؛ جایی که در حضور معاون وزیر آموزش و پرورش، نایب‌رئیس مجلس شورای اسلامی و استاندار، خبرهای درخشان از موفقیت دانش‌آموزان همدانی در کنکور، برگ‌زرین دیگری بر کارنامه آموزش و پرورش استان از مدیریت این مجموعه گرفته تا کارکنان، معلمان، دانش‌آموزان و اولیا افزود.
کسب رتبه یک و 7 کشوری در رشته علوم‌تجربی و 6 رتبه زیر 50 و 11 رتبه دورقمی توسط دانش‌آموزان همدانی، از جمله خبرهای ویژه این نشست بود. موفقیت‌هایی که پس از 15 سال موجی از افتخار و خرسندی را برای مجموعه تعلیم و تربیت همدان به همراه داشت.
قله‌نشین کردن معلمان، شرط ارتقای نظام تعلیم و تربیت است
نایب‌رئیس مجلس شورای اسلامی با حضور در جلسه شورای آموزش و پرورش استان، با اشاره به موفقیت دانش‌آموزان همدانی، این دستاوردها را حاصل برنامه‌ریزی، مدیریت و تلاش جمعی در نظام تعلیم و تربیت استان دانست و تأکید کرد: اگر می‌خواهیم آموزش و پرورش را به جایگاه واقعی خود برسانیم، باید معلم را قله‌نشین کنیم و معیشت و زندگی او را تأمین کنیم.
حمیدرضا حاجی‌بابایی افزود: برای هدایت و حمایت از دانش‌آموزان، کارگروه‌هایی تشکیل شده و مجموعه مدیران، معلمان و دست‌اندرکاران آموزش و پرورش با حرکتی هماهنگ زمینه این موفقیت‌ها را فراهم کرده‌اند.
نایب‌رئیس مجلس شورای اسلامی، حضور مستمر استاندار در جلسات شورای آموزش و پرورش را از عوامل مؤثر در پیشبرد اهداف آموزشی استان دانست و گفت: کمتر دیده‌ام استانداری تا این اندازه در جلسات شورای آموزش و پرورش حضور و اهتمام داشته باشد و این موضوع یکی از مؤلفه‌های مهم در موفقیت‌های آموزشی استان است.
نایب‌رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به دیدار خود با دانش‌آموزان رتبه‌های برتر کنکور اظهار کرد: یکی از این دانش‌آموزان در یکی از مناطق کم‌برخوردار همدان زندگی می‌کند و با وجود شرایط معمول اقتصادی خانواده، توانسته است با تلاش و پشتکار به رتبه برتر کشور دست پیدا کند. این موضوع نشان می‌دهد استعداد و موفقیت الزاما وابسته به برخورداری اقتصادی نیست.
حاجی‌بابایی درباره دانش‌آموز رتبه هفتم کنکور نیز گفت: مادر این دانش‌آموز معلم ریاضی است و به گفته خودش، نخستین جرقه علاقه او به ریاضیات زمانی شکل گرفته که مادرش پیش از ورود او به مدرسه، جدول ضرب را به او آموزش داده است.
وی با اشاره به موفقیت‌های دیگر دانش‌آموزان استان افزود: کسب رتبه‌هایی همچون رتبه ۲۵ کشور و چندین رتبه زیر ۱۰۰، نشان‌دهنده استعدادهای ارزشمند و ظرفیت بالای علمی دانش‌آموزان همدان است.
نایب‌رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در رقابت‌های علمی حتی اختلاف چند صدم درصد می‌تواند رتبه ده‌ها نفر را جابه‌جا کند، تصریح کرد: باید از ظرفیت دانش‌آموزان مستعد به‌درستی استفاده کنیم.
حاجی‌بابایی تأکید کرد: در آموزش و پرورش باید قله‌هایی ایجاد و فتح کنیم؛ زیرا ایجاد این قله‌ها می‌تواند جریان آموزشی را در یک استان و حتی در سطح کشور تغییر دهد و زمینه افتخارآفرینی‌های بیشتر را فراهم کند.
وی با اشاره به تجربه دوران وزارت خود در آموزش و پرورش گفت: در آن دوره تعداد مدارس و دانش‌آموزان استعدادهای درخشان و تیزهوشان افزایش یافت و تلاش شد این ظرفیت در شهرهایی که پیش از آن از چنین امکاناتی برخوردار نبودند نیز توسعه پیدا کند.
نایب‌رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: توسعه مدارس استعدادهای درخشان به ایجاد یک جریان علمی و آموزشی کمک کرد و فرصتی برای دانش‌آموزانی فراهم شد که شاید امکان تحصیل در مدارس غیردولتی را نداشتند، اما از استعداد و توانایی علمی بالایی برخوردار بودند.
حاجی‌بابایی با تأکید بر ضرورت توجه جدی به جایگاه معلم گفت: قله‌نشین کردن معلمان، شرط ارتقای نظام تعلیم و تربیت است و برای ساختن قله‌های علمی، باید جایگاه معلم را نیز در جایگاه شایسته خود قرار دهیم.
23 درصد رتبه‌های برتر کنکور از مدارس غیردولتی هستند
معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی با اشاره به نقش و ظرفیت مدارس غیردولتی در نظام تعلیم و تربیت گفت: ۲۳ درصد رتبه‌های برتر کنکور متعلق به دانش‌آموزان مدارس غیردولتی است.
احمد محمودزاده، اظهار کرد: تربیت نیروی انسانی، مسئولیتی بزرگ و ملی است که تحقق آن نیازمند مشارکت و همراهی همه دستگاه‌هاست.
معاون وزیر آموزش و پرورش با اشاره به ضرورت بازگرداندن دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل به چرخه آموزش گفت: دانش‌آموزانی که به هر دلیل امکان حضور در مدارس را ندارند، می‌توانند از ظرفیت آموزش از راه دور و مدارس مجازی برای ادامه تحصیل استفاده کنند.
محمودزاده افزود: میزان مشارکت مردم در حوزه تعلیم و تربیت نزدیک به ۱۰۰ همت است و اگر دولت بخواهد ظرفیت ایجادشده توسط مدارس غیردولتی را به‌صورت دولتی ایجاد کند، ساخت این تعداد مدرسه ممکن است حدود ۱۵ سال زمان ببرد.
معاون وزیر آموزش و پرورش با اشاره به مشکلات مدارس غیردولتی در زمینه دریافت تسهیلات نیز گفت: این مدارس از برخی وام‌های اشتغالزایی بی‌بهره‌اند، در حالی که هر مدرسه غیردولتی می‌تواند برای حدود ۱۵۰ نفر اشتغال ایجاد کند.
رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی با اشاره به ظرفیت‌های قانونی برای توسعه مدارس غیردولتی اظهار کرد: از استاندار درخواست می‌کنم ماده ۱۲ قانون مدارس غیردولتی ملاک عمل قرار گیرد و زمین‌هایی با کاربری آموزشی که مورد نیاز مدارس دولتی نیست، برای استفاده مدارس غیردولتی اختصاص یابد.
وی ادامه داد: این موضوع در برخی استان‌ها اجرایی شده است و سند تحول بنیادین نیز بر استفاده از محیط‌های یادگیری متنوع تأکید دارد.
بیمه معلمان حق التدریس و غیرانتفاعی حل شود
محمودزاده همچنین با اشاره به مسائل و مشکلات بیمه‌ای معلمان مدارس غیردولتی گفت: از نایب‌رئیس مجلس شورای اسلامی درخواست می‌کنم در جدول مشاغل، ضریب بیمه‌ای معلمان مدارس غیردولتی همانند برخی گروه‌ها از جمله شرکت‌های دانش‌بنیان و هنرمندان کاهش یابد.
وی افزود: در این زمینه با سازمان تأمین اجتماعی به توافق‌هایی رسیده‌ایم و لازم است برای رفع مشکلات بیمه‌ای حدود ۲۱۰ هزار نفر شاغل در مدارس غیردولتی، اقدامات لازم با جدیت دنبال شود.
مدارس باید برای دانش‌آموزان جذاب و الهام‌بخش باشند
استاندار نیز در این جلسه، با تأکید بر ضرورت ارتقای کیفیت تعلیم و تربیت و تحقق عدالت آموزشی، موفقیت دانش‌آموزان در کنکور و المپیادهای علمی را نتیجه همکاری خانواده، مدرسه، معلمان و جامعه دانست و خواستار تقویت کار تیمی و برنامه‌ریزی منسجم در نظام آموزشی شد.
حمید ملانوری، تربیت اخلاقی و اجتماعی دانش‌آموزان را از مهم‌ترین وظایف آموزش و پرورش برشمرد و افزود: مفاهیمی مانند مسئولیت‌پذیری، قانون‌مداری، مردم‌داری، اخلاق، رعایت حقوق دیگران و تشخیص درست و نادرست باید از دوران مدرسه در شخصیت دانش‌آموزان شکل بگیرد.
استاندار همچنین بر عدالت آموزشی تأکید کرد و دسترسی برابر دانش‌آموزان به فضای آموزشی مناسب، معلم توانمند و تجهیزات استاندارد را از وظایف مهم نظام تعلیم و تربیت دانست.
ملانوری با بیان اینکه در ارزیابی مدارس دولتی، غیردولتی، نمونه و استعدادهای درخشان، آنچه اهمیت دارد خروجی نظام آموزشی است، اظهار کرد: هدف نهایی باید این باشد که هر سال کیفیت آموزش و تربیت ارتقا پیدا کند و هیچ دانش‌آموزی به دلیل محل زندگی یا شرایط اقتصادی و اجتماعی از فرصت مناسب آموزشی محروم نماند.
وی همچنین بر ضرورت افزایش جذابیت مدارس تأکید کرد و ایجاد محیط‌های فرهنگی، هنری، ورزشی و آموزشی متناسب با نیاز دانش‌آموزان را از راهکارهای افزایش انگیزه برای حضور در مدرسه دانست.
استاندار با اشاره به تجربه یکی از مدارس استان در ایجاد فضای متفاوت و جذاب آموزشی، از اقدامات خلاقانه مدیران و معلمان در این زمینه تقدیر کرد و خواستار گسترش چنین ابتکارهایی متناسب با شرایط فرهنگی و اجتماعی هر منطقه شد.
استاندار همچنین گفت: موفقیت دانش‌آموزان در کنکور و المپیادها حاصل تلاش یک فرد یا یک دستگاه نیست، بلکه نتیجه همکاری و هم‌افزایی خانواده، مدرسه، معلمان، مدیران، شورای آموزش و پرورش و مجموعه جامعه است.
ملانوری، حمایت از طرح‌های خلاقانه مدارس را مورد تأکید قرار داد و برای پشتیبانی مالی از یکی از طرح‌های ابتکاری اجراشده در یک مدرسه استان، اختصاص ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار را وعده کرد.
استاندار با اشاره به کسب رتبه‌های تک‌رقمی پس از سال‌ها وقفه در استان گفت: حدود ۱۵ تا ۱۶ سال بود که استان همدان رتبه تک‌رقمی کنکور نداشت، اما با شکل‌گیری یک تلاش جمعی و افزایش اهتمام در حوزه تعلیم و تربیت، امروز شاهد کسب این افتخار هستیم.
وی تأکید کرد: همان‌طور که موفقیت یک دانش‌آموز حاصل تلاش جمعی است، آسیب‌های اجتماعی نیز محصول شرایط اجتماعی و محیط پیرامون افراد است و برای پیشگیری از آسیب‌ها باید همه اعضای جامعه در این زمینه مسئولیت‌پذیر باشند.
وی با اشاره به ضرورت پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی اظهار کرد: سرمایه‌گذاری در آموزش و پرورش و تربیت صحیح دانش‌آموزان، نوعی سرمایه‌گذاری برای آینده جامعه است و باید با جدیت، دقت، انگیزه و علاقه بیشتری دنبال شود.
استاندار در ادامه با اشاره به موضوع مدارس دولتی، غیردولتی، نمونه دولتی و استعدادهای درخشان گفت: برای شورای آموزش و پرورش، نوع مدرسه ملاک نیست؛ آنچه اهمیت دارد، محصول و خروجی نظام تعلیم و تربیت است.
ملانوری با تأکید بر ضرورت تحقق عدالت آموزشی تصریح کرد: هیچ دانش‌آموزی نباید به دلیل زندگی در منطقه محروم، روستا یا مناطق دورافتاده از آموزش باکیفیت محروم شود. همه دانش‌آموزان باید دسترسی عادلانه به فضای آموزشی، تجهیزات استاندارد، معلم توانمند و فرصت‌های مناسب تعلیم و تربیت داشته باشند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به بازدید از یک مدرسه در منطقه کم‌برخوردار شهر همدان، از اقدامات بهنام عبدی، مدیر مدرسه شهید حسنی در بهسازی و ایجاد محیطی جذاب برای دانش‌آموزان قدردانی کرد.
استاندار بیان کرد: این مدیر جوان با استفاده از ظرفیت خیرین، اهالی محله و نهادهای محلی، علاوه بر بازسازی و بهسازی فضای مدرسه، محیطی متنوع برای فعالیت‌های فرهنگی، هنری، ورزشی و تربیتی دانش‌آموزان ایجاد کرده است.
وی افزود: ایجاد فضاهایی متناسب با علایق دانش‌آموزان و طراحی محیطی جذاب می‌تواند انگیزه آنان را برای حضور در مدرسه افزایش دهد و رابطه مثبت میان دانش‌آموز، مدرسه، معلم و خانواده را تقویت کند.
دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل راحت به مدارس می‌آوریم
مدیرکل آموزش و پرورش استان نیز در جلسه شورای آموزش و پرورش، از درخشش بی‌نظیر دانش‌آموزان همدانی در کنکور سراسری خبر داد و گفت: امسال علاوه بر کسب رتبه نخست و هفتم رشته تجربی، ۶ دانش‌آموز دیگر نیز رتبه زیر ۵۰ کشوری کسب کرده‌اند که در چند سال اخیر بی‌سابقه بوده است.
رسول شیدایی ضمن ارائه گزارشی با اشاره به شناسایی ۲هزار و ۳۱۹دانش‌آموز بازمانده از تحصیل در استان، از آغاز فرآیند شناسایی و جذب این دانش‌آموزان خبر داد و بر همکاری دستگاه‌های اجرایی برای بازگرداندن آنان به چرخه آموزش تأکید کرد.
شیدایی اظهار کرد: در اجرای طرح شهید محمودوند، از مجموع دانش‌آموزان لازم‌التعلیم استان، ۲ هزار و ۳۱۹ نفر به عنوان بازمانده از تحصیل شناسایی شدند که از این تعداد، ۲ هزار و ۲۵۶ نفر شناسایی و یک هزار و ۵۵ نفر جذب مدارس شدند.
وی با بیان اینکه یک هزار و ۲۰۱ دانش‌آموز شناسایی‌شده تاکنون جذب نشده‌اند، افزود: مشکلات اقتصادی، مهاجرت، مسائل خانوادگی و فرهنگی، بیماری، مشکلات جسمی و حرکتی، اشتغال کودکان، دوری از مدرسه و برخی مشکلات مربوط به آدرس و دسترسی از مهم‌ترین عوامل بازماندن دانش‌آموزان از تحصیل است.
وی همچنین با اشاره به وضعیت سرویس ایاب‌وذهاب دانش‌آموزان استثنایی اظهار کرد: یک هزار و ۸۶۶ دانش‌آموز در ۳۶ آموزشگاه استثنایی استان تحصیل می‌کنند که یک هزار و ۷۶۶ نفر از خدمات سرویس مدارس استفاده می‌کنند.
شیدایی همچنین از افزایش شمار دانش‌آموزان با نیازهای ویژه خبر داد و با اشاره به شناسایی ۱۲۰ دانش‌آموز جدید از میان ۲۳ هزار و ۶۷۷ دانش‌آموز بررسی‌شده، افزایش موارد شناسایی‌شده اوتیسم را نیازمند توجه جدی و برنامه‌ریزی بیشتر عنوان کرد.
مدیرکل آموزش و پرورش استان همدان با اشاره به وضعیت نیروی انسانی، کمبود نیروی آموزشی استان را حدود ۲ هزار و ۱۰۰ نفر اعلام کرد و گفت: توزیع نامتوازن نیروی انسانی، فاصله برخی مناطق با مرکز استان و دشواری تأمین معلم در مناطق دوردست از مهم‌ترین چالش‌های موجود است.
شیدایی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به فعالیت ۳۳۶ مدرسه غیردولتی در استان، اظهار کرد: ۳ هزار و ۵۴۳ معلم در این مدارس فعالیت دارند و این مدارس بخش قابل توجهی از ظرفیت آموزشی استان را پوشش می‌دهند.
وی با بیان اینکه مدارس غیردولتی بخشی از بار نظام آموزشی را بر دوش دارند، خواستار حمایت بیشتر دستگاه‌های اجرایی از این مدارس شد و افزود: نگاه صرفا اقتصادی به مدارس غیردولتی و بی‌توجهی به نقش آموزشی آنها می‌تواند بخشی از ظرفیت موجود در نظام تعلیم و تربیت را تضعیف کند.
در پایان این مراسم از مدیر خلاق مدرسه شهید حسنی کوی رضوان به خاطر ابتکار عمل در ایجاد مدرسه ای جذاب برای دانش آموزان تقدیر شد.
همچنین از مدیر کل و معاون ایشان به دلیل ارتقای آموزش و پرورش استان در جذب کمک های خیرین از سوی معاون وزیر تقدیر به عمل آمد. 

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.