ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : سه شنبه ، 20 مرداد 1405

کد خبر : 137983
 
حمایت از مشاغل خانگی فرصت طلایی برای جذب مشارکت مردمی
تاریخ خبر : 1403-02-30
     
 
 
     
متن خبر :


یکی از روش‌های مشارکت‌پذیری مردم در تولید، ایجاد کسب و کارهای خرد و ایجاد مشاغل خانگی است که در این راستا با حمایت از این بخش می‌توان مردم را در تولید مشارکت داد و گام‌های مؤثری در ایجاد اشتغال پایدار برداشت.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان در این باره به ایرنا گفت: هزار و ۶۲۰میلیارد ریال تسهیلات سال گذشته برای فعالان مشاغل خانگی استان پیش‌بینی شده بود که هزار و ۱۴۰میلیارد ریال آن جذب و به هزار و ۴۰۰طرح پرداخت شد.

یوسف شعبانی افزود: حمایت از فعالان مشاغل خانگی از برنامه‌های‌ مهم دولت سیزدهم به شمار می رود و حمایت خوبی نیز تاکنون از فعالان این حوزه صورت گرفته که همچنان استمرار دارد.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان خاطرنشان کرد: تسهیلات مشاغل خانگی، به صورت قرض الحسنه و با عاملیت بانک‌ های توسعه تعاون، رفاه، پست بانک، ملی، صادرات، تجارت، ملت و قرض الحسنه مهر به متقاضیان پرداخت می‌ شود.

شعبانی افزود: پرداخت این تسهیلات در بخش‌های مختلف صنایع دستی، خدماتی، صنعتی، فرهنگی و کشاورزی با نرخ سود 4درصد از طریق ثبت‌نام در سایت مشاغل خانگی پرداخت می‌‌شود و جامعه هدف این تسهیلات، زنان سرپرست خانوار، زنان روستایی و شهری دارای مهارت و همچنین جوانان هستند.

وی با اشاره به اینکه ۶۲۰ شته فعالیت مشاغل خانگی در سامانه مرتبط در استان همدان ثبت شده است ادامه داد: بیشتر تسهیلات مشاغل خانگی استان به متقاضیان طرح‌های صنایع‌دستی، قالیبافی، گلیم‌بافی و خیاطی پرداخت شد.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان اظهار کرد: اجرای مشاغل خانگی نیاز به فضای زیاد ندارد، همچنین در این طرح‌ها نیاز به پرداخت اجاره مکان نیست از این رو هزینه ها برای ایجاد اشتغال کمتر است.

وی افزود: هزار و ۳۰۰تعاونی در حوزه تولید، توزیع و خدمات فعال هستند که کانون‌های کسب و کار و خوشه‌های صنعتی با تشکیل تعاونی‌های "تأمین نیاز" توسعه یافتند و در این باره مردم را هم پای کار آوردیم.

شعبانی از تعاونگران و مدیران اتحادیه های تعاونی استان خواست زمینه اعتماد و اعتقاد مردم را به بخش تعاون فراهم آورده و با استفاده از این ظرفیت و جذب سرمایه‌گذاران ضمن اشتغال‌آفرینی و توسعه اقتصادی استان برای تحقق شعار سال از تمام توان خود استفاده کنند.

وی ادامه داد: در طرح مشاغل خانگی، متقاضیان متناسب با مهارتی که دارند در سامانه مشاغل خانگی وزارت کار به نشانی https://mashaghelkhanegi.mcls.gov.ir ثبت‌نام می‌کنند و مراحل بعدی را با هماهنگی دستگاه اجرایی مرتبط انجام می‌دهند.

وی یادآور شد: بر اساس تبصره بند۶ ماده7قانون ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی «بانک مرکزی» موظف است با هماهنگی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نحوه توزیع منابع قرض‌الحسنه برای مشاغل و کسب‌وکارهای خانگی را با توجه به اولویت و اهمیت انواع مشاغل خانگی و سهم هر استان تعیین و در ابتدای هر سال به بانک‌ها و مؤسسات اعتباری ابلاغ کند.

وی با تأکید بر تقویت بخش تعاون افزود: ۲۵درصد سهم تسهیلات به تعاون اختصاص می‌یابد تا به هدف پیش‌بینی شده مبنی بر توسعه تعاون هر سال ۲درصد دست یابیم.

شعبانی افزود: در حوزه تسهیلات مختص تعاونی، هزار میلیارد ریال طرح به بانک معرفی کردیم که ۵۲۰میلیارد ریال تاکنون برای توسعه تعاونی‎ها پرداخت شده است.

شعبانی گفت: ایجاد ۱۷هزار فرصت شغلی تعهد اشتغال امسال استان همدان است که این آمار در سال گذشته ۲۰هزار و سال ماقبل ۲۳هزار فرصت شغلی بود.

وی تصریح کرد: تعهد اشتغال برای همدان با ظرفیت‎ها همخوانی نداشت و تعهدات بر اساس جمعیت فعال نبود که این مهم مورد توجه قرارگرفت.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی همدان ادامه داد: بنابراین در ۲سال متوالی هر سال 3هزار شغل از تعهدات همدان کاهش یافت و امسال به ایجاد ۱۷هزار فرصت شغلی تقلیل یافت.

وی افزود: در استان همدان ۱۴۸هزار و ۷۴۲کارگر وجود دارد که در واحدهای کارگری در حال فعالیت و دارای بیمه اجباری هستند که ۹ هزار نفر نسبت به سال۱۴۰۱ افزایش یافته است.

شعبانی یادآوری کرد: سال گذشته برای ۹هزار نفر اشتغال پایدار و قابل رصد ایجاد شد و در مجموع ۲۷۲ هزار و ۹۱۳ نفر بیمه شده کارگری هستند که با احتساب خانواده ۸۰۹هزار و ۳۴۴نفر زیر پوشش بیمه تأمین اجتماعی قرار دارند.

وی ادامه داد: ۲۴هزار و ۲۱۴واحد در بخش خدمات، کشاورزی و صنعت مشمول قانون کار و تأمین اجتماعی است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی همدان تصریح کرد: هزار و ۸۰۰نفر مقرری بگیر بیمه تأمین اجتماعی هستند و به علت بیکاری، دولت با پرداخت حقوق حمایت می‌کند.


شعبانی گفت: ۱۴۴هزار و ۱۴۳نفر در بخش کشاورزی، ۱۶۱هزار و ۵۵۰نفر در بخش صنعت و ۲۳۸هزار و ۲۴۴نیروی کار در بخش خدمات استان همدان مشغول به‌کار هستند.
 

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.