ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : جمعه ، 23 مرداد 1405

کد خبر : 114852
 
بازهم آلودگی هوا در نبود ایستگاه‌های سنجش!
تاریخ خبر : 1399-10-14
     
   
     
متن خبر :


1- معمولا آنچه در دی‌ماه پدیده غالب کشور است و همه درباره آن بحث داشته و پیشنهاد ارائه می‌دهند، آلودگی هواست.
از پیشنهاد آب‌پاشی با هلی‌کوپتر یا همان چرخبال تا دعا برای آمدن باران و وزش باد هم از بیاد ماندنی‌ترین اظهارنظرها هستند.

 2- معمولا در ایران کارها با بحث شامل مرورزمان شده و با تغییر زمان شرایط نیز تغییر می‌کنند و همه درباره شرایط جدید بحث می‌کنند.
پس از دی‌ماه و عبور از آلودگی هوا، این مشکل دیگر از مشکلی هر روزه به مشکلی که در مواقعی رخ می‌نماید، تبدیل می‌شود و دیگر بحث هر روزه نیست.

 3- این تصور به‌درستی یا اشتباه، در اذهان شکل گرفته که در ایران رسم بر این است که مشکلات زمانی مشکل محسوب ‌شوند که به‌نوعی پایتخت و مردم پایتخت‌نشین را درگیر کنند!
آن وقت است که تمامی نهادهای تصمیم‌گیر و تصمیم‌ساز و اجرایی و نظارتی و ... پای کار می‌آیند تا مشکل حل شود.
در این زمینه خبر مشاهده تمساح در دریاچه‌ای مصنوعی در تهران و تلاش‌های صورت گرفته دستگاه‌ها برای رفع نگرانی پایتخت‌نشینان را با حمله تقریبا روزانه تمساح به شهروندان سیستان و بلوچستان و نبود تلاش در رفع نگرانی مردم این منطقه، می‌توان به‌عنوان نمونه و مصداق، ارزیابی کرد.

4- تهران از مدت‌ها پیش با صفت شهری آلوده همراه شده است و زمانی خودروهای سواری را مقصر اصلی آلودگی هوای تهران معرفی می‌کردند اما اکنون صنایع با ۴۰ درصد و پس از آن حمل و نقل عمومی با سهم ۱۷ درصد عمده‌ترین علت‌های آلودگی هوای تهران هستند.
همزمان با این مطالعات، اعتبارات خوبی هم برای تهران برای مقابله با آلودگی هوا پیش‌بینی می‌شود و کارهای اجرایی هم با ضمانت اجرایی بیشتری انجام می‌شود.
به‌عنوان نمونه امسال اعلام شده استفاده صنایع از سوخت مازوت دلیل اصلی آلودگی است و سریعا برای تعطیلی صنایعی که از مازوت به‌عنوان سوخت استفاده می‌کنند، اقدام شده درحالی‌که در همدان سال‌هاست نیروگاه شهید مفتح به‌راحتی مازوت می‌سوزاند و نه‌تنها خود را در آلودگی هوای استان مقصر نمی‌داند، بلکه به‌دلیل جایگزینی این سوخت با گاز، انتظار تقدیر و تجلیل مردمی هم داشته‌است!

5- امسال هم همدان درگیر آلودگی هوا شده است و این موضوع را نه دستگاه متولی سنجش آلودگی هوا، که هواشناسی اعلام کرده است!
بنا بر اعلام هواشناسی، طی هفته جاری آلودگی هوا مهم‌ترین پدیده هواشناسی و جوی استان همدان است و به علت پایداری وضعیت جوی و نبود وزش باد، شاهد پدیده آلودگی هوا به‌ویژه در مراکز شهری و صنعتی استان هستیم.

6- در کنار اعلام این موضوع از سوی هواشناسی، هنوز اطلاعیه‌ای از سوی دانشگاه علوم پزشکی مبنی بر هشدار یا رعایت شرایط صادر نشده است.
درحالی‌که به گفته صاحب‌نظران، شرایط پایدار جوی، زمینه را برای ابتلا به بیماری‌های تنفسی و خاص مساعد کرده است و دانشگاه و دستگاه‌های مسئول دیگر مانند پدافند غیرعامل استان، برای پیشگیری از ابتلای بیشتر مردم به کرونا در استان هم که شده باید به این موضوع توجه لازم را می‌کردند.

 7- به نظر می‌رسد در استان همدان هنوز آلودگی هوا و ضرورت هوشیاری دربرابر آن به رسمیت شناخته نشده است و همه فکر می‌کنند، هنوز هوای پاک، صفت و شاخصه بارز معرفی استان است.
اما اینچنین نیست و ضروری است تمامی دستگاه‌ها از محیط زیست، دانشگاه علوم پزشکی و پدافند غیرعامل گرفته تا شهرداری‌ها و به‌ویژه شهرداری همدان با مدیریت و محوریت معاون عمرانی استاندار در کارگروه آلودگی هوا این ضرورت را درک و به وظایف ویژه در این زمینه عمل کنند که ابتدایی‌ترین آن نصب 4 ایستگاه سنجش کیفیت هوا در 4 منطقه دیگر شهرداری همدان برای ارزیابی دقیق از شرایط کیفیت هوای استان و اقدام استاندارد براساس هر وضعیت است.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.