ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : جمعه ، 16 مرداد 1405

کد خبر : 107260
 
بلاتکلیفی 177 تأسیسات تعطیل و 2500 شاغلِ بیکار! تسهیلات 12 درصدی و تب 40 درجه گردشگری
تاریخ خبر : 1399-01-24
نویسنده : مریم مقدم
     
 
 
     
متن خبر :


اگرچه دولت بسته‌های حمایتی را از پرداخت تسهیلات کم‌بهره تا استمهال تسهیلات دریافتی، مالیات بر درآمد، قبوض آب، برق، گاز و حتی سهم بیمه کارفرمایان و پرداخت بیمه بیکاری برای کارگران بیکار شده از این حوزه را مصوب کرده که تا حدودی می‌تواند بخشی از ضرر و زیان حوزه گردشگری را در سطح استانی و ملی جبران کند، ولی بررسی سرانگشتی نشان می‌دهد که خسارت‌های ناشی از این ویروس به حوزه زیرساختی گردشگری (اماکن اقامتی) به‌دلیل لغو تمام رزروها و پذیرش‌نکردن مسافر در اوج فعالیت این واحدها در نوروز به‌گونه‌ای است که صرف‌نظر از این مساعدت‌ها نیازمند تدابیر بهتری برای پس از شکست کروناست.
177 واحد تأسیسات گردشگری همدان در زمان شیوع کرونا همزمان با دیگر تأسیسات گردشگری ایران بیشتر از 30 روز است که فعالیت‌های خود را متوقف کرده‌اند. معاون گردشگری همدان با اعلام این خبر گفت: در این تعداد واحد تقریبا حدود 2 هزار و 20 نفر تا پیش از شیوع کرونا مشغول به کار بوده‌اند که پس از شرایط موجود انتظار می‌رود بیش از 50 درصد از فعالان گردشگری مشمول بیمه بیکاری شوند.
علی خاکسار گفت: درحال‌حاضر با فعال شدن بخش‌های متعدد اداری و خصوصی اغلب تأسیسات گردشگری در ردیف مشاغل پرخطر هستند که تا ابلاغ دستورات بازگشایی از ستاد پیشگیری از ویروس کرونا فعلا تعطیل هستند.
وی گفت: درحال‌حاضر 177 واحد و تأسیسات گردشگری، میهمان‌پذیر، بومی‌گردی که تا پیش از شیوع ویروس کرونا در سطح استان فعالیت داشتند با شیوع بیماری تماماً تعطیل شده و هیچ درآمدی در نوروز 1399 نداشته‌اند.
وی با تأکید بر اینکه سلامت افراد اولویت همه مسئولان است، افزود: به جز اماکن و تأسیسات گردشگری، 58 آژانس مسافری و بالغ بر 200 سرپرست تور و راهنمای فعال که عمدتاً قشر تحصیل‌کرده حوزه گردشگری هستند و به جز این فعالیت هیچگونه منبع درآمد دیگری ندارند متأسفانه همگی بیکار هستند و می‌توان گفت وضعیت گردشگری و معیشت پرسنل در مجموع نگران‌کننده است که البته دولت در حال اندیشیدن تمهیدات لازم برای ادامه فعالیت است.
خاکسار در پاسخ به این سؤال که آیا تمهیداتی برای خروج از این وضعیت برای این صنعت و کادر فنی آن نشده است، اظهار کرد: بله ما به دولت نامه‌نگاری کرده‌ایم و پیشنهاداتی را نیز مطرح کرده‌ایم، کما اینکه در جلسات آنلاین مطرح شده است که با اعطای وام و تسهیلات با نرخ ١٢درصد برای این صنعت موافقت شود. همچنین در بخش حامل‌های انرژی یک مهلت یک‌ساله داده شود تا این قسمت جان دوباره بگیرد. وی افزود: پیشنهاد تعطیلی پنجشنبه‌ها و نیز یک تعطیلی پساکرونا مطرح شد تا بخش سفر به چرخه خود بازگردد، زیرا معتقد هستیم جامعه نیاز به نشاط اجتماعی دارد، ضمن اینکه تأسیسات گردشگری وصنایع‌دستی که به‌عنوان صنعتی پاک و سبز محسوب می‌شود باید جان دوباره گیرد، بنابراین درنظر گرفتن تعطیلات مقطعی پس از پایان این بیماری ضروری به‌نظر می‌رسد. معاون گردشگری گفت: ازآنجایی‌که اولویت ما گردشگری است و دولت نیز به سمت توسعه اقتصاد بدون نفت است، دولت در بخش گردشگرحمایت‌های خود را انجام خواهد داد تا یک بار دیگر شاهد حرکت این قطار باشیم.
به هر ترتیب اگرچه دولت برای کمک به اماکن اقامتی شامل هتل؛ متل، مراکز اقامتی و سایر اماکن دیگر خدماتی در این حوزه نیز تسهیلات کم‌بهره ۱۲ درصدی را مصوب کرده است که می‌توانند از این تسهیلات بهره‌مند شوند، اما آیا این تسهیلات پاسخگوی حجم سنگین نداشتن‌ها در چرخه آسیب‌دیده گردشگری همدان خواهد بود؟‌ آیا به‌راستی تسهیلات 12 درصدی، تب 40 درجه گردشگری را پایین می‌آورد؟
حالا حتی دولت در زمینه استمهال مالیات، حق سهم بیمه ۲۳ درصدی سهم کارفرمایان، تسهیلات پیشین این واحدها و هزینه خدماتی شامل آب، برق و گاز را برای مدت 3 ماه ابلاغ کرد که دستگاه‌های مرتبط موظفند تا این مصوبه ابلاغی از سوی دولت را برای این واحدها اعمال کنند، باید منتظر ماند و دید پایان غم‌انگیز این ماجرای تب‌دار با ویروس کرونا به کجا ختم می‌شود؟
 

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.