ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : سه شنبه ، 13 مرداد 1405

کد خبر : 119066
 
مدیرعامل آب‌وفاضلاب استان:

آبرسانی ضربتی به همدان تا 3 روز دیگر
تاریخ خبر : 1400-05-13
     
 
 
     
متن خبر :

  طرح آبرسانی ضربتی به شهر همدان به مرحله بهره‌برداری رسید.
مدیرعامل شرکت آب‌وفاضلاب استان همدان در رابطه با طرح ضربتی آبرسانی به همدان، گفت: در ۷۰کیلومتری همدان، 7حلقه چاه حفر کردیم که ظرف 4 روز آینده ۲۰۰ لیتر در ثانیه به همدان، آبرسانی خواهد شد، همچنین قرار است که مسأله چاه‌های اجاره‌ای را به جد پیگیری کرده تا از آن طریق هم بتوانیم ۲۰۰ لیتر در ثانیه به همدان، آبرسانی کنیم.
سید هادی حسینی‌بیدار بیان کرد: آب‌رسانی اضطراری یک طرح ضربتی است و مقرون به صرفه نبوده، بنابراین به محض حل مشکل، از این چاه‌ها استفاده نمی‌کنیم.
به گزارش ایسنا، وی در بازدیدی به همراه فرماندار همدان از چاه‌های حفر شده، گفت: وضعیتی که در حوزه آب استان، حادث شده به علت کاهش ۴۵ درصدی بارندگی نسبت به سال گذشته است.
حسینی‌بیدار بیان کرد: بارندگی‌هایی که رخ داد در زمان مناسبی نبود و اثری نداشت از طرفی کاهش بارندگی موجب شده کشاورزان، چاه‌ها را سریع روشن کنند و این اتفاق موجب شده، منابع زیرزمینی زیادی را مصرف کنند.
وی گفت: گرمای هوای همدان در ۵۰ سال اخیر بی‌سابقه بوده و در حال‌حاضر دمای هوای همدان، 2 درصد بالاتر از میانگین کشوری است، همچنین میزان بارندگی در استان همدان نسبت به بلندمدت، ۳۲ درصد کاهش داشته ‌است. مدیرعامل شرکت آب‌وفاضلاب استان همدان، بیان کرد: در سال آبی گذشته ورودی سد اکباتان ۶۴ میلیون مترمکعب بوده، اما در سالجاری به ۲۶ میلیون مترمکعب، رسیده ‌است.
حسینی‌بیدار با بیان اینکه مشکل عمده ما در شهرستان‌های اسدآباد، فامنین، ملایر، تویسرکان و از همه بحرانی‌تر در همدان است، اما ما مشکلات را مدیریت کردیم تا مشکل قطعی آب نداشته باشیم، گفت: تا چند روز آینده، پروژه تصفیه فاضلاب در شهرستان تویسرکان در مدار بهره‌برداری قرار می‌گیرد.
مدیرعامل شرکت آب‌وفاضلاب استان همدان در رابطه با وضعیت تأمین آب شهرستان همدان، افزود: تأمین ۷۰درصد آب موردنیاز همدان، از تصفیه‌خانه سد اکباتان است و ۳۰ درصد مابقی از چاه‌ها تأمین می‌شود.
حسینی‌بیدار گفت: در زمستان تصمیم گرفتیم از رودخانه‌های همدان، آب برداشت کنیم تا بتوانیم مشکل کمبود آب را مدیریت کنیم و در حال‌حاضر آبی که پشت سد است تا اواخر مهرماه، تمام می‌شود، زیرا در حال‌حاضر هزار و ۲۰۰ لیتر در ثانیه از این سد، برداشت می‌شود.
وی با اشاره به بارندگی‌های کم و پراکنده روز گذشته در همدان، بیان کرد: این بارندگی‌ها تأثیری روی سد ندارد، اما موجب خنکی هوا، کاهش مصرف آب و کاهش تبخیر و تعرق می‌شود.
فرماندار همدان هم گفت: با توجه به مجموعه اقدامات انجام شده در راستای تکمیل پروژه طرح اضطراری آبرسانی به شهر همدان، در زمان مقرر آب را به همدان می‌رسانیم.
محمدعلی محمدی بیان کرد: اقدامات لازم در دست انجام است تا در شرایط اضطرار، در زمان مقرر بتوانیم آب را به همدان برسانیم  و شرمنده مردم نشویم.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.