ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : سه شنبه ، 13 مرداد 1405

کد خبر : 103907
 
پایان قصه آتش‌سوزی شهرداری همدان چه می‌شود؟

سهم مطالبات مردم از شهرداری بالاست
تاریخ خبر : 1398-10-17
     
 
 
     
متن خبر :

 برخلاف آنچه همه درباره‌اش فکر می‌کنند، ماجرایی که حکایت از اقدام به آتش‌سوزی یک جانباز در شهرداری همدان داشت، هنوز به پایان نرسیده است اما از آنجا که فضای محافظه‌کارانه در مدیریت‌های سازمان‌های مختلف استان رسوخ کرده شهرداری کماکان از پاسخ به چرایی این اتفاق خودداری می‌کند تا جایی که به‌‌رغم برقراری تماس‌های مکرر با شهرداری، همچنان بی‌پاسخ ماندن تنها واکنش مدیریت شهری به حادثه‌ای است که می‌توانست یک روز شعله‌ور را برای همدان رقم بزند.
پرخاشگری و بروز رفتارهای خشونت‌آمیز در کنار اینکه جوّی آکنده از خشک را ایجاد می‌کند از جمله آسیب‌هایی است که در روابط اجتماعی هم اختلال به وجود می‌آورد اما اینکه چه اتفاقی و چه عاملی بروز این نوع واکنش‌ را رقم می‌زند به باور جامعه‌شناسان بیشتر به فشارهای اقتصادی و اجتماعی مربوط می‌شود که روان افراد را با خود درگیر می‌کند.
در حادثه‌ای که اواخر هفته گذشته با مراجعه فردی که مدعی بود شهرداری با آسفالت‌کردن زمینی متعلق به وی به او ظلم کرده و به نوعی حق را نادیده گرفته است، می‌توانست به مرگ دو شهروند در همدان منجر شود؛ یکی خود فرد مراجعه‌کننده که گزارشات میدانی خبرنگار ما از به ستوه‌آمدن وی از کارگریزی شهرداری حکایت دارد و دیگری رئیس اداره املاک شهرداری که به گفته شاهدان عینی ماجرا، قصد اصلی فرد مراجعه‌کننده به آتش‌کشیدن خود او بوده است.
اگرچه رفتارهایی که با گذاشتن تاج قیل‌وقال بر سر، درصدد رسیدن به خواسته خود از افراد بروز داده می‌شود محلی از اعراب و تأیید ندارد اما اینکه بروکراسی‌های اداری، جان مراجعه‌کنندگان را در نهادی پرتردد مانند شهرداری به تنگ می‌آورد، جای تأمل دارد.
در تشریح اتفاق پیش‌آمده فرمانده انتظامی شهرستان همدان در گفت‌وگو با همدان‌پیام گفت: متأسفانه شهرداری یکی از نهادهای اجرایی به شمار می‌رود که شاکی‌های زیادی را از روند رسیدگی به پرونده‌ها در بین شهروندان به خود اختصاص داده است.
جمشید باقری افزود: فردی که هویت وی جانباز جنگ گزارش شده، صبح روز پنجشنبه در ستاد مرکزی شهرداری حاضر شده و رئیس املاک و خود را تهدید به آتش‌سوزی کرده است که با ورود نیروهای حراست از اقدام وی جلوگیری به عمل آمده است.
وی با بیان اینکه استاندارد زمان حضور نیروی انتظامی در محل‌های گزارش شده 15 دقیقه در همدان است، عنوان کرد:‌ ساعت 8:16 صبح از شهرداری با نیروی انتظامی تماس گرفته شده است و افراد ما ظرف 7 دقیقه و 12 ثانیه به ستاد رسیده‌اند. بر این اساس نقد بر اینکه نیروی انتظامی تأخیر در رسیدن به مکان گزارش شده دارد، وارد نمی‌شود.
وی تأکید کرد: ادارات پرتردد که شهروندان مطالبه‌گری از آنها دارند متأسفانه رفتارهای سنجیده‌ای در برخورد با ارباب‌رجوع ندارند. بر این اساس پیشنهاد می‌شود با صبوری در شنیدن مشکلات مراجعه‌کنندگان سعی در جلب رضایت افراد با رعایت موازین و مقررات قانونی را داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه مطالبه‌گری‌ها از شهرداری حجم بالایی دارد، بیان کرد: اگر در برخی سازمان‌ها راه‌حلی قانونی برای رفع مشکل مراجعه‌کنندگان وجود ندارد، حداقل خواسته و مشکلات آنان در ادارات شنیده شود تا بار روانی اتفاقات سبب بروز واکنش‌های جبران‌ناپذیر نشود.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.