ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : يكشنبه ، 11 مرداد 1405

کد خبر : 112808
 
طلسم 18ساله باز هم نشکست

جای خالی پتروشیمی هگمتانه
تاریخ خبر : 1399-08-01
نویسنده : عطا شعبانی‌راد
     
 
 
     
متن خبر :

سال 81 مجوز تأسیس پتروشیمی هگمتانه از سوی شرکت ملی صنایع پتروشیمی صادر شد که به‌عنوان یکی از قطب‌های تولید «پی.وی.سی» با ظرفیت 70 هزار تن قرار بود با تولیدات خود جایگزین 17 تا 20 درصد واردات محصول مشابه پزشکی شود که برای بسته‌بندی دارو و تجهیزات پزشکی کاربرد دارد.
پتروشیمی هگمتانه بنابر صحبت‌های حسین افشاری فرماندار همدان، قرار بود در بهار سالجاری افتتاح شود. همان‌گونه که امیر خجسته نماینده سابق همدان نیز در گفت‌وگو با یکی از خبرگزاری‌های استان از شکستن طلسم چندین ساله این واحد تولیدی و آغاز به‌کار هزار نفر در آن در بهار سال 99 خبر داده بود، پیش‌تر وزیر نفت نیز در دیدار استاندار و نمایندگان استان از حل مشکلات پروژه هگمتانه خبر داده بود.
تیرماه یکی از نمایندگان استان در شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان از بهره‌برداری از پتروشیمی هگمتانه در یک ماه آتی خبر داد که علی‌القاعده اگر این وعده محقق می‌شد باید در مردادماه شاهد بهره‌برداری از این پروژه می‌بودیم، وی اما بعد این وعده را تصحیح کرد.
رئیس سازمان صنعت و معدن همدان هم در گفت‌و‌گویی تست راه‌اندازی پتروشیمی هگمتانه را در مردادماه و بهره‌برداری از این واحد تولیدی را به ایام هفته دولت موکول کرده بود، هر چند در جریان بازدید بهزاد محمدی معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی عنوان شد که این طرح پاییز 99 به بهره‌برداری می‌رسد از آنسو مردادماه سالجاری آگهی استخدام نیرو برای این شرکت منتشر شد و به نظر می‌رسد مسئولان امر کمی جدی‌تر بازاریابی محصول و ورود به حوزه تولید را مدنظر قرار داده‌اند.
پتروشیمی هگمتانه با 722 میلیارد تومان سرمایه‌گذاری شامل 57 درصد سرمایه سهامداران بخش خصوصی(مرحوم علاقبندیان و وراث)، 33 درصد سهم پتروشیمی ایران و ده درصد سهم سرمایه‌گذار ایتالیایی فعال می‌شود و برای بیش از 200 نفر اشتغال مستقیم ایجاد خواهد کرد.
حمیدرضا حاجی‌بابایی نماینده مردم همدان در گفت‌و‌گوی مردادماه خود عنوان کرد: من از زمانی که آقای کروبی رئیس مجلس بود پیگیر این پتروشیمی بودم و در آن زمان پروژه کلنگ‌زنی شد اما کار آن پیش نرفت.
وی تصریح کرد: مشکل تأخیر چند ساله راه‌اندازی پتروشیمی دولتی نبوده، بلکه پیمانکار این پروژه را دچار تأخیر و تعلل کرده که اکنون پای کار هستند و تا مهرماه پروژه را تحویل می‌دهند.
از طرفی انتقال بخشی از پساب تصفیه‌خانه همدان به پتروشیمی هگمتانه برای تأمین آب مورد نیاز نیز اکنون وارد فاز اجرایی شده و به نظر می‌رسد این پروژه 18 ساله سرانجام گامی به بهره‌برداری نزدیک شده و باید دید آیا وعده‌های مکرر مسئولان در پاییز پیش رو تحقق یافته و این واحد تولیدی به بهره‌برداری می‌رسد یا خیر.
ما نیز امیدواریم نادرستی سخنان برخی منتقدان مبنی بر نبود مطالعات کافی در زمینه جانمایی و زنجیره تأمین خوراک و انرژی و آب مورد نیاز 4 پروژه پتروشیمی استان با بهره‌برداری از پتروشیمی هگمتانه اثبات شده و طلسم 18 ساله این پروژه به‌عنوان پیش‌درآمد اتمام پروژه‌های بزرگ دیگر شکسته شود.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.