ttttt1405-05-221405-06-01bool(false) 1405-05-221405-06-01bool(false) 1405-05-221405-06-01bool(false) 1405-05-221405-06-01bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : يكشنبه ، 1 شهريور 1405

کد خبر : 110783
 
انصراف همدان از لیگ برتر کشتی کشور
تاریخ خبر : 1399-05-13
     
 
 
     
متن خبر :

 استان همدان با وجود اعلام پیشین مبنی بر حضور در لیگ برتر کشتی، از این مسابقات انصراف داد. این درحالی است که شمارش معکوس برای آغاز دوباره جذاب‌ترین رویداد کشتی کشور به جریان افتاده است.
لیگ برتر کشتی آزاد کشورمان به‌عنوان مطرح‌ترین لیگ در سطح جهان از اهمیت بالایی برخوردار است و همه ساله شاهد حضور بهترین‌های کشتی المپیک و جهان در این عرصه از مسابقات هستیم.
به گزارش ایرنا، استان همدان نیز در ادوار گذشته توفیق حضور در این میدان بزرگ جهانی را پیدا کرد و سابقه کسب عنوان‌های نایب قهرمانی، چندین دوره سومی و چهارمی مسابقات را در کارنامه خود دارد.
با این‌حال همدانی‌ها قصد ندارند در این دوره از مسابقات که قرار است پایان مرداد یا شهریورماه امسال آغاز شود، شرکت داشته باشند.
انصراف همدان از حضور در لیگ برتر کشور در شرایطی است که اردیبهشت‌ماه امسال سیدسعید شاهرخی استاندار همدان موافقت خود را مبنی بر تیمداری در این مسابقات اعلام کرده بود.
البته قرار بر این بود با جذب حامی مالی، زمینه لازم برای حضور قدرتمند همدان در این دوره از مسابقات فراهم شود.
استاندار با این شرط موافقت خود را مبنی بر تیمداری در لیگ برتر کشتی آزاد اعلام کرد که نماینده همدان بتواند روی سکوی قهرمانی قرار بگیرد.
این خواسته استاندار مسئولیت سنگینی را بر دوش اهالی کشتی استان نشاند در شرایطی که نه از حامی مالی خبری بود و نه از ظرفیت فنی کشتی‌گیران بومی استان برای رسیدن به جام قهرمانی که سال‌ها از آن به دور بوده‌اند.
با این‌حال هیأت کشتی استان همدان قید تیمداری در لیگ برتر کشتی آزاد کشور را زد و دلیل آن را نیز متفاوت بودن مسابقات امسال به نسبت سال‌های گذشته دانست.
امسال با توجه به شیوع ویروس کرونا امکان حضور تماشاگران در سالن مسابقات لیگ برتر کشتی وجود ندارد و این درحالی است که رویداد ورزشی بدون تماشاچی معنا ندارد.
یکی از دلایلی که لیگ برتر کشتی کشورمان را در سطح جهان نمونه و الگویی ناب معرفی کرده است، حضور پرشور تماشاگران و داغ بودن فضای مسابقات با تشویق‌های گرم آنها است.
اما امسال شرایط متفاوتی را شاهد خواهیم بود و امکان حضور تماشاگر در سالن مسابقات وجود ندارد.
رئیس هیأت کشتی همدان در این‌باره می‌‌گوید: وقتی حضور تماشاگران در مسابقات امکان‌پذیر نیست، رویداد کشتی نمی‌تواند جذابیت لازم را داشته باشد. تماشاگران نیمی از جذابیت رویدادهای ورزشی هستند و اکنون با توجه به شیوع کرونا حضورشان در مسابقات میسر نیست.
حمیدرضا یاری افزود: یکی از دلایل مهم که تمایل به تیمداری در لیگ برتر داشتیم، ایجاد شور و هیجان ورزشی در همدان با برگزاری مسابقات میزبانی بود اما اکنون ممنوعیت حضور تماشاگران که قانون مسابقات نیز است، این لذت را از همگان گرفت. معتقدم کشتی بدون تماشاگر لطف و هیجان ندارد به‌ویژه اینکه در لیگ برتر تیمداری شود و قرار است با صرف هزینه‌های بالا به‌دنبال فتح سکوهای قهرمانی باشیم.
اگرچه حضور همدان در لیگ برتر کشتی کشور می‌‌توانست بازتاب خبری داشته باشد اما نبود تماشاگران از یکسو و فقر کشتی‌گیر مستعد و نام‌آور از سوی دیگر نمی‌توانست پازل موفقیت این استان را تکمیل کند.
همدان سال‌هاست به‌دلیل بی‌برنامگی و کم‌توجهی به طرح‌های پشتوانه‌سازی نتوانسته کشتی‌گیر شاخص را در سطح ملی و بین‌المللی مطرح سازد.
صادق گودرزی، جمال میرزایی و میثم مصطفی جوکار جزو آخرین داشته‌های کشتی همدان در ترکیب تیم ملی و حضور در میادین بین‌المللی بودند.
در سال‌های اخیر اگرچه شاهد رونمایی از چهره‌هایی در کشتی آن‌هم به‌صورت موقت بوده‌ایم اما هرگز در قامت یک کشتی‌گیر شاخص در ترکیب تیم ملی نبودند و همواره در حسرت دوبنده تیم ملی باقی مانده است.
همدان در شرایطی امکان حضورش در فصل جدید لیگ برتر کشتی آزاد کشور مهیا بود که باید با صرف هزینه‌های هنگفت و در جهت تکمیل تیمی قدرتمند و تراز اول نسبت به جذب کشتی‌گیران ملی‌پوش، خارج و عنوان‌دار اقدام می‌‌کرد.
باید بپذیریم که همدان با داشته‌های امروز نمی توانست در قامت تیمی قدرتمند و مدعی ظاهر شود و باید نسبت به جذب کشتی‌گیران غیربومی نیز اقدام می‌‌کرد.
در این شرایط هر چند موفقیت‌ها به نام همدان رقم می‌‌خورد اما کام غیربومی‌ها را با قراردادهای مالی مناسب شیرین می‌‌کرد.
کشتی‌گیران بومی همدان نیز نمی‌توانند ترکیب کامل را تشکیل بدهند و همین مسأله بار مالی زیادی را برای جذب کشتی‌گیران مطرح غیربومی به‌دنبال داشت.
رئیس هیأت کشتی همدان در این‌باره گفت: برای اینکه کشتی‌گیران مستعد استان از این وضعیت متضرر نشوند، شرایط حضورشان در سایر تیم‌های لیگ برتر مهیا شد.
حمیدرضا یاری افزود: به هر حال اگر می‌‌خواستیم در این مسابقات به سکوهای قهرمانی برسیم باید بودجه بسیار خوبی را تأمین می‌‌کردیم که از عهده هیأت خارج بود.
وی بیان کرد: با این‌حال کشتی‌گیران مستعد استان امکان حضورشان در سایر تیم‌ها مهیا شد و می‌‌توانند از این فرصت طلایی برای اثبات توانایی خود بهره‌مند شوند.
یاری خاطرنشان کرد: برای حامیان مالی نیز تبلیغات محصول خود بسیار حایز اهمیت است اما به‌دلیل حضور نداشتن تماشاگران در مسابقات، شرایط را متفاوت کرد.
وی افزود: هیأت کشتی نیز نمی‌توانست گام به مسابقاتی بگذارد که به تعهدات مالی منجر شود؛ بنابراین حضور نیافتن بهتر از شرکت در لیگ بدون برنامه‌ریزی منسجم بود.
به این ترتیب کشتی همدان از حضور در لیگ برتر کشتی آزاد منصرف شد تا یکی از قطب‌های اصلی کشور امسال نیز جزو غایبان بزرگ لقب بگیرد.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.