ttttt1405-05-021405-05-12bool(false) 1405-05-021405-05-12bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : دوشنبه ، 12 مرداد 1405

کد خبر : 144850
 
یاد حاج حسین همدانی

الهام بخش در مسیر جهاد و مقاومت
تاریخ خبر : 1404-07-17
     
 
 
     
متن خبر :

سردار شهید حسین همدانی که از او به عنوان نابغه جنگ‌های نامنظم در منطقه غرب آسیا یاد می‌شود، همان کسی است که با تشکیل نیروهای مردمی در سوریه و عراق، نقش بارزی در جلوگیری از پیشروی و بازپس‌گیری مناطق اشغالی از نیروهای تکفیری داشت.
 
این شهید معزز در سال ۱۳۳۳ در شهرستان همدان دیده به جهان گشود. دوران سربازی را در تیپ ۵۵هوابرد شیراز گذراند و در همان دوران جوانی از درس اخلاق آیت‌ا... مدنی بهره برد و با تفکرات امام خمینی(ره) آشنا شد و در جریان مبارزه با رژیم پهلوی توسط ساواک دستگیر شد.
 
پس از پیروزی انقلاب اسلامی در کنار شهید محمود شهبازی نقش مؤثری در راه‌اندازی سپاه همدان داشت و با آغاز درگیری‌ها در کردستان برای مقابله با ضد انقلاب راهی کردستان شد. در همین دوران بود که فرماندهی عملیات مطلع الفجر و محور میانی سرپل ذهاب را با موفقیت پشت سر گذاشت و شاید این نخستین گام در تبدیل شهید همدانی به یک فرمانده تأثیرگذار در آینده انقلاب اسلامی بود.
 
در سال ۱۳۶۰ بنابراین می‌شود تا تعدادی از فرماندهان سپاه در غرب کشور برای تشکیل یک تیپ جدید به جبهه جنوب اعزام شوند. نام حسین همدانی در بین سردارانی همچون حاج احمد متوسلیان، شهید همت و شهید شهبازی به چشم می‌خورد. در این برهه شهید همدانی در کنار شهید محمود شهبازی که تا آن زمان فرمانده سپاه همدان بود، نقش به‌سزایی در تشکیل تیپ ۲۷ محمد رسول‌ا...(ص) ایفا می‌کند.
 
حضور مؤثر سردار همدانی در عملیات‌های فتح‌المبین و بیت‌المقدس با مسئولیت فرماندهی محور عملیاتی، تجربیات گرانبهایی در اختیار این شهید قرار می‌دهد تا آنجا که با گسترش سازمان رزم سپاه، او به عنوان مؤسس و فرمانده لشکر ۳۲ انصارالحسین همدان منصوب می‌شود.
 
سال‌های میانی دفاع مقدس فرا رسیده و نیاز به واحدهای رزمی جدید برای اجرای عملیات‌های بزرگتر احساس می‌شود. در همین برهه مسئولیت فرماندهی لشکر ۱۶ قدس گیلان به عهده شهید همدانی گذاشته می‌شود تا در عملیات‌های مهم و سرنوشت‌سازی همچون کربلای ۴ و ۵ به نبرد با دشمن بپردازد.
 
پس از تجربه فرماندهی 2لشکر در عملیات‌های مهم و سرنوشت‌ساز دفاع مقدس، شهید همدانی در ادامه دفاع مقدس و در عملیات مرصاد مسئولیت معاونت اطلاعات و عملیات قرارگاه عملیاتی قدس را برعهده می‌گیرد.
 
پس از دوران دفاع مقدس به دانشگاه فرماندهی و ستاد می‌رود تا آنچه را به صورت تجربی در جنگ آموخته بود به دیگران منتقل کند. پس از دافوس، به عنوان فرمانده لشکر ۴ بعث و سپس فرمانده قرارگاه نجف اشرف عهده‌دار تأمین امنیت مناطق غربی کشور می‌شود و در این مسئولیت هم کارنامه درخشانی در برخورد با گروهک‌های ضد انقلاب از خود به جای می‌گذارد.
 
انتخاب به عنوان جانشین نیروی مقاومت بسیج برای ۲ دوره، معاون هماهنگ‌کننده نیروی زمینی سپاه، فرماندهی لشکر ۲۷ محمد رسول‌ا...(ص)، مشاور عالی فرمانده کل سپاه از دیگر مسئولیت‌های سردار در دوران پس از دفاع مقدس است.
 
اما شاید یکی از مهم‌ترین مسئولیت‌های سردار همدانی فرماندهی سپاه محمد رسول‌ا... (ص) تهران بزرگ آن هم در دوران سخت فتنه سال ۸۸ باشد و در مهم‌ترین سپاه استانی کشور با ویژگی‌های خاص بود.
 
با آغاز بحران سوریه و درخواست کمک دولت این کشور از ایران نیز، با توجه به تجارب و شایستگی‌های سردار همدانی، وی برای اعزام به جبهه سوریه انتخاب می‌شود. این شهید معزز سرانجام در ۱۶ مهرماه سال ۱۳۹۴ در جریان مقابله با گروه‌های تکفیری در منطقه حلب سوریه به درجه رفیع شهادت نائل آمد.
 
موفقیت‌های رزمندگان اسلام در سایه فرماندهی این سردار رشید، سبب شد تا فرماندهان روز به روز بیشتر به او اعتماد کرده و مسئولیت‌های سنگین‌تری را یکی پس از دیگری به او بسپارند. قبل از عملیات‌های بزرگ کربلای4 و کربلای 5، سردار حسین همدانی به فرماندهی لشکر ۱۶ قدس گیلان انتخاب شد تا توفیق خدمت به کشور را به همراه سردمداران گیلکی در کارنامه خود ثبت کند.
 
از دیگر سوابق مبرز حاج حسین همدانی ، می‌توان به معاونت اطلاعات و عملیات قرارگاه قدس که چندین لشکر و تیپ مستقل را تحت امر داشت، اشاره کرد. همچنین حضور پررنگ وی در عملیات غرورآفرین مرصاد و مجاهدت‌های وی در مبارزه با منافقین کوردل از دیگر خدمات ارزنده این شهید به ایران اسلامی بود.
 
معاون هماهنگ‌کننده نیروی زمینی و جانشینی نیروی مقاومت بسیج در دو دوره و فرماندهی لشکر ۲۷ محمد رسول‌ا... (ص) و به همراه آن، جانشینی قرارگاه ثارا...، از دیگر مسئولیت‌های ایشان بود و معاون مرکز راهبردی سپاه و مشاور عالی فرمانده کل سپاه و جانشینی سازمان بسیج مستضعفان از او فرمانده‌ای کهنه‌کار با کوله‌باری تجربه و شناخت ساخته که سبب شده است تا حساس‌ترین و مهم‌ترین سپاه کشور که دارای ویژگی‌های خاص است، بر عهده ایشان گذاشته شود.
 
 
10مین سالروز شهادت «حبیب حرم» امروز برگزار می‌شود
مراسم گرامیداشت 10مین سالروز شهادت سرلشگر شهید حاج «حسین همدانی» و شهدای مدافع حرم، امروز در حسینیه امام خمینی (ره) همدان برگزار می‌شود.
به گزارش تسنیم، در این مراسم، حسین زارع کمالی فرمانده سپاه انصارالحسین (ع) استان همدان، سخنرانی خواهد کرد و حاج «محمود کریمی» نیز به مرثیه‌سرایی و ذکر مصیبت می‌پردازد.
سرلشگر شهید حاج حسین همدانی از فرماندهان برجسته دوران دفاع مقدس و از مدافعان حرم بود که ۱۶ مهرماه ۱۳۹۴ در حلب سوریه به مقام شهادت نائل آمد.
مراسم امسال با حضور خانواده‌های معظم شهدا، ایثارگران و عموم مردم ولایتمدار بعد از نماز مغرب و عشاء برگزار خواهد شد.
مراسم غبارروبی مزار مطهر و گرامیداشت سردار سرلشکر شهید حاج حسین همدانی و شهدای مدافع حرم نیز پنج‌شنبه ساعت ۱۵:۳۰ در گلزار شهدای همدان برگزار می‌شود.
همدان ۱۴ ستاره پرفروغ در مسیر دفاع از حریم اهل بیت (ع) تقدیم کرده که سرلشگر شهید حاج حسین همدانی، شهید علیرضا شمسی‌پور، شهید محمد حسین بشیری، شهید حسین معز غلامی، شهید محمدرضا زارع الوانی، شهید مهدی قاضی‌خانی، شهید مجید صانعی، شهید مهدی هزاره، شهید مجتبی کرمی، شهید میلاد مصطفوی، شهید محسن فانوسی، شهید مرتضی ترابی‌کمال، شهید حیدر ابراهیم‌خانی و شهید سعید شاملو از شهدای مدافع استان همدان هستند.
 
 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.