ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : سه شنبه ، 20 مرداد 1405

کد خبر : 144244
 
مدیرکل کار استان در بازدید از همدان‌پیام:

با اتباع غیرمجاز افغانی در همدان برخورد شد
تاریخ خبر : 1404-05-26
     
 
 
     
متن خبر :
 
از ابتدای سال تاکنون ۹۰۳ تبعه غیرمجاز افغانی در استان شناسایی و با آنها برخورد شده است و کارفرمایان متخلف نیز تحت پیگرد و جریمه قرار گرفته‌اند.
 
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان گفت: از ابتدای سال تاکنون ۹۰۳ نفر از اتباع غیرمجاز افغانی در استان همدان شناسایی و با آنها برخورد شده است.
 
به گزارش همدان‌پیام، وهب مختاران افزود: با گشت‌های مشترک اداره کار، نیروی انتظامی و سایر دستگاه‌های نظارتی، علاوه بر پیگیری اخراج این افراد، کارفرمایانی که از اتباع غیرمجاز استفاده کرده‌اند نیز جریمه شده‌اند.
 
وی با تأکید بر اینکه یکی از مشکلات در این زمینه اختلاف میان میزان جرایم اعمال‌شده و وصولی آنهاست، بیان کرد: برنامه‌ریزی شده این فاصله به حداقل برسد.
 
مختاران ادامه داد: هدف این است که کارفرما به لحاظ مالی آن‌قدر تحت فشار قرار گیرد که دوباره به استفاده از نیروی کار غیرمجاز روی نیاورد.
 
وی اظهار کرد: یکی از دلایل ورود اتباع افغانی به بازار کار، مسأله عرضه و تقاضاست؛ به‌طوری‌که در برخی مشاغل، کارفرمایان با کمبود نیروی کار داخلی مواجه هستند و همین موجب می‌شود اتباع افغانی جایگزین شوند.
 
مدیرکل کار ادامه داد: از سوی دیگر، به علت غیرمجاز بودن، این افراد از حقوق و مزایای قانون کار مانند بیمه و حق شکایت برخوردار نیستند و همین امر سبب می‌شود برخی کارفرمایان از آنها سوءاستفاده کنند. با این حال، مطابق قوانین موجود، حضور اتباع افغانی در استان غیرمجاز است و اداره کار با همکاری دستگاه‌های نظارتی به شدت پیگیر این موضوع است.
 
وی در بخش دیگری از سخنانش بیان کرد: مهم‌ترین چالش استان این است که از ظرفیت‌ها و محورهای توسعه به شکل مطلوب استفاده نمی‌کنیم. استان همدان چندین شهر جهانی دارد که ظرفیت‌های ارزشمندی برای اشتغال و توسعه هستند و نیازمند برنامه‌ریزی دقیق و برندسازی گسترده می‌باشند.
 
مختاران ادامه داد: همچنین ظرفیت‌هایی مانند «شهر دوستدار کودک» و «شهر دوستدار سالمند» می‌توانند فرصت‌های شغلی فراوانی ایجاد کنند. به‌طور مثال، تنها در حوزه خدمات مرتبط با سالمندان، امکان ایجاد اشتغال برای ۱۳ تا ۱۴ هزار نفر وجود دارد؛ در حالی که کل نیاز اشتغال استان حدود ۱۶ هزار نفر است.
 
وی با بیان اینکه اشتغال موضوعی چندوجهی است و همه دستگاه‌های متولی و بخش خصوصی باید پای کار باشند، گفت: یکی از الزامات، رفع موانع کسب‌وکار و تسهیل صدور مجوزهاست؛ به‌ویژه در زمینه مشاغل جدید و نوآورانه. در این مسیر، بهره‌گیری از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان بسیار حیاتی است؛ زیرا تجربه نشان داده هر جا از دانش استفاده شده، مشکلات آسان‌تر حل شده است.
 
مدیرکل کار استان تصریح کرد: امسال چند اولویت مهم در نظر گرفته شده که از جمله آنها می‌توان به حمایت از فارغ‌التحصیلان دانشگاهی اشاره کرد. به همین منظور، میز خدمت در دانشگاه‌ها راه‌اندازی خواهد شد تا ارتباط میان مسئولان و دانشگاهیان تقویت شود و مسائل و چالش‌ها پیش از ورود به بازار کار بررسی شود.
 
مختاران خاطرنشان کرد: اداره کار انتظار دارد مشاورین کارآفرینی در ادارات معرفی شوند تا در کارگروه‌های اشتغال و جلسات تخصصی از ظرفیت این مشاورین بهره گرفته شود.
 
 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.