ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : سه شنبه ، 13 مرداد 1405

کد خبر : 142317
 
نماینده همدان و فامنین در گفت و گو با همدان پیام تأکید کرد

سرمایه‌گذاری برای تولید، شاه‌کلید توسعه اقتصادی کشور
تاریخ خبر : 1404-01-01
     
 
 
     
متن خبر :


جهان‌آباد، ظرفیتی مغفول برای جهش اقتصادی غرب کشور

نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به نام‌گذاری سال ۱۴۰۴ به عنوان «سرمایه‌گذاری برای تولید»، این شعار را یک راهبرد ملی برای خروج از رکود اقتصادی و تحقق رشد پایدار دانست. عباس صوفی، تأکید کرد که بدون ایجاد زیرساخت‌های سرمایه‌گذاری، کاهش موانع تولید، و اصلاح نظام بانکی و مالیاتی، دستیابی به یک اقتصاد شکوفا امکان‌پذیر نخواهد بود.

سرمایه‌گذاری در تولید؛ محور اصلی تحقق عدالت اجتماعی

نماینده مردم همدان و فامنین با اشاره به تأثیر مستقیم سرمایه‌گذاری بر افزایش تولید، اشتغال‌زایی، و کاهش وابستگی کشور به درآمدهای نفتی، تصریح کرد: اقتصاد مقاومتی زمانی محقق می‌شود که چرخه تولید داخلی نه‌تنها قادر به تأمین نیازهای داخلی باشد، بلکه بتواند در بازارهای جهانی رقابت کند. این امر بدون جذب سرمایه‌های داخلی و خارجی، بهینه‌سازی ساختارهای تولید و حذف موانع دست‌وپاگیر ممکن نخواهد بود.

جهان‌آباد؛ گنجینه‌ای برای سرمایه‌گذاری صنعتی و کشاورزی

صوفی با اشاره به منطقه اقتصادی جهان‌آباد، این منطقه را یکی از مهم‌ترین بسترهای توسعه اقتصادی در استان دانست و افزود: منطقه اقتصادی جهان‌آباد، به دلیل موقعیت استراتژیک، نزدیکی به مسیرهای ترانزیتی و برخورداری از ظرفیت‌های صنعتی، کشاورزی و لجستیکی، می‌تواند به یکی از هاب‌های اقتصادی غرب کشور تبدیل شود. متأسفانه، علی‌رغم پتانسیل‌های فراوان، تاکنون آن‌گونه که باید، در مسیر جذب سرمایه‌گذاری قرار نگرفته است.

وی با تأکید بر لزوم ایجاد مشوق‌های سرمایه‌گذاری در این منطقه، اظهار کرد: حمایت از سرمایه‌گذاران، تسهیل فرآیندهای اداری، بهبود زیرساخت‌های حمل‌ونقل و کاهش هزینه‌های تولید، کلید شکوفایی جهان‌آباد است.

چالش‌های سرمایه‌گذاری و موانع پیش روی تولید ملی

صوفی در ادامه به چالش‌های جدی سرمایه‌گذاری در ایران اشاره کرد و گفت: متأسفانه، بروکراسی پیچیده، نرخ بالای سود تسهیلات بانکی، ضعف نظام تأمین مالی، و سیاست‌های اقتصادی ناپایدار، سرمایه‌گذاران را از ورود به حوزه تولید منصرف کرده است. اصلاح این موانع، نیازمند عزم جدی حاکمیت و هماهنگی میان مجلس، دولت و بخش خصوصی است.

وی همچنین به اهمیت اصلاح نظام مالیاتی کشور اشاره کرد و گفت: تولیدکنندگان در حال حاضر تحت فشار مالیاتی مضاعف قرار دارند، درحالی‌که بخش‌های غیرمولد از این تعهدات معاف هستند. مالیات باید به‌گونه‌ای بازطراحی شود که سرمایه‌های سرگردان را از بخش‌های غیرمولد به سمت تولید هدایت کند.

جهش اقتصادی با حمایت از کارآفرینان و کاهش وابستگی به واردات

نماینده همدان و فامنین با بیان اینکه کارآفرینان و تولیدکنندگان داخلی، سربازان خط مقدم جنگ اقتصادی هستند، تأکید کرد: حمایت از کارآفرینان و سرمایه‌گذاران داخلی، نه‌تنها باعث افزایش تولید و اشتغال می‌شود، بلکه کشور را از واردات بی‌رویه بی‌نیاز کرده و مسیر صادرات را هموار می‌سازد. در این راستا، باید قوانین سخت‌گیرانه برای جلوگیری از واردات بی‌رویه کالاهای غیرضروری و حمایت از تولیدات داخلی وضع شود.

ضرورت یک عزم ملی برای سرمایه‌گذاری در تولید

صوفی در پایان تأکید کرد که تحقق شعار سرمایه‌گذاری برای تولید تنها با اتخاذ سیاست‌های صحیح، اصلاح قوانین و همکاری همه‌جانبه بین دولت، مجلس و بخش خصوصی ممکن خواهد بود. وی خاطرنشان کرد: توسعه اقتصادی ایران، وابسته به تصمیمات امروز ماست. اگر امروز برای سرمایه‌گذاری در تولید اقدام نکنیم، فردا باید هزینه‌های جبران‌ناپذیری بپردازیم. همدان و فامنین، با ظرفیت‌هایی مانند منطقه اقتصادی جهان‌آباد، می‌توانند به الگوی موفقی در این مسیر تبدیل شوند.

 

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.