ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : پنجشنبه ، 15 مرداد 1405

کد خبر : 109522
 
خورشید در همدان تاریک شد
تاریخ خبر : 1399-04-02
     
 
 
     
متن خبر :


 مناطق زیادی از شرق تا غرب و شمال تا جنوب کشور دیروز شاهد خورشید‌گرفتگی و کسوف بودند.
به تقویم خورشیدی، این خورشیدگرفتگی ساعت 9 صبح آغاز شد و تا حدود 11:30 ادامه داشت تا آخرین کسوف قرنِ حاضر باشد.
چنانچه اخترشناسان می‌گویند: این پدیده پس از 20 سال رخ داده و تا 13 سال آینده نیز تکرار نخواهد شد، همزمان با این پدیده مردم همدان مانند سایر نقاط کشور نماز آیات خواندند و به ستایش قدرت مطلق خداوند ایستادند.
دیروز عکاسان خبری و حتی گروه‌های عادی مردم که دارای تجهیزاتی از جمله لنزهای دوربین حرفه‌ای و تلسکوپ بودند با عینک‌های مخصوص خورشیدگرفتگی را ثبت و تماشا کردند.
بر اساس اطلاعات مرکز ستاره‌شناسی آوید، درصد بیشینه کسوف در چابهار با بیش از 95 درصد از سایر نقاط کشور بالاتر بوده و پس از آن به‌ترتیب بندرعباس، زاهدان، کرمان، بیرجند، بوشهر و سایر استان‌های کشور قرار گرفته‌اند.
در این میان همدان دارای 6/46 درصد بیشینه کسوف بود اما آنچه مهم بود این است که در زمان این پدیده نباید به خورشید نگاه کرد؛ زیرا موجب آسیب جدی به قرنیه چشم می‌شود.
یکی از پژوهشگران مرکز نجوم همدان در گفت‌و‌گو با همدان‌پیام گفت: این خورشیدگرفتگی از نوع حلقوی است اما در همدان چندان قابل مشاهده نبود و بیشتر در استان‌های جنوبی کشور قابل رؤیت بود.
رضایی ادامه داد: در هنگام خورشیدگرفتگی روشنایی آسمان تاحدود زیادی کاهش می‌یابد و امکان ثبت تصویر را دچار تغییر می‌کند.
وی با بیان اینکه حدودا تا 13 سال آینده این خورشیدگرفتگی تکرار نخواهد شد، افزود: در سال 1414 بار دیگر یک کسوف کلی رخ خواهد داد.
وی با بیان اینکه کسوف و یا خورشیدگرفتگی زمانی اتفاق می‌افتد که ماه از ناظر زمینی درست روبه‌روی خورشید قرار می‌گیرد، تأکید کرد: تصادف مهم دیگری که این پدیده را ممکن می‌کند این است که قطر زاویه خورشید و ماه برابر می‌شود که خورشیدگرفتگی کامل را به‌دنبال دارد.
وی با اشاره به اینکه نگاه کردن به خورشید باید در این پدیده کوتاه‌مدت باشد، افزود: تنها راه ایمن تماشای این پدیده حتی زمانی که فقط کسر خیلی کوچکی از سطح آن پیداست، استفاده از تلسکوپ و یا عینک‌های مخصوص است.
وی همچنین به تأثیر کسوف بر حیوانات اشاره کرد و گفت: زمانی که کسوف رخ می‌دهد بسیاری از حیوانات هراسان می‌شوند و با فرض اینکه شب شده است واکنش‌های متفاوتی نشان می‌دهند، این تغییرات به‌ویژه در بین حیوانات خانگی بسیار مشهود است.
بنا بر اخبار موجود گفته می‌شود نخستین کسوفی که در تاریخ بشر ثبت شده است مربوط به 11 اکتبر 2134 سال پیش از میلاد توسط منجم چینی بود که البته موفق به پیش‌بینی آن نشده بود به همین دلیل بابلی‌ها کسوف سوم مه 1375 پیش از میلاد را پیش‌بینی و ثبت کردند که نخستین پیش‌بینی موفق این پدیده در تاریخ به‌شمار می‌رود.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.