ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : سه شنبه ، 13 مرداد 1405

کد خبر : 124630
 
فعالیت اجرایی خوشه صنعتی پوشاک ازندریان کلید خورد
تاریخ خبر : 1401-04-12
     
 
 
     
متن خبر :

 ملایر _ سحریوسفی _ خبرنگار همدان پیام : توسعه خوشه صنعتی پوشاک ازندریان و ملایر از خردادماه شتاب گرفت و وارد مرحله عملیاتی شد.
ظرفیتها و توانمندی های واحد‌های تولیدی ازندریان در زمینه تولید مانتو، کاپشن و لباس‌های بچه گانه و سهم بالای این واحدها در رفع نیاز پوشاک کشور، تولیدکنندگان را بر آن داشت که با پیگری برای تشکیل و ثبت خوشه صنعتی پوشاک به عنوان یک استراتژی راهبردی در ارتقا کمی و کیفی محصولات و با استفاده از مزیت های خوشه ، توسعه و رونق هرچه بیشتر این صنعت را رقم بزنند.
عامل توسعه خوشه ملایر - ازندریان از آغاز عملیات اجرایی خوشه صنعتی پوشاک ازندریان و ملایر از خرداد ماه خبر داد و اظهار کرد : شهر ازندریان و ملایر با دارا بودن بیش از ۴۰۰۰ خیاط در زمینه تولید مانتو کاپشن شلوار لی و کتان بچه گانه و لباس بچه و بالغ بر ۸۰۰ واحد شناسایی شده در زمینه پوشاک، متقاضی  ثبت ازندریان و ملایر به عنوان خوشه صنعتی پوشاک در چند سال اخیر بوده است .
حسام بختیاری گفت: با پیگیری و رایزنی های نمایندگان و مسؤلان ، دی ماه سال گذشته این موضوع توسط شرکت شهرک‌های صنعتی به تأیید رسید و ازندریان و ملایر به عنوان خوشه صنعتی معرفی و در بهمن ۱۴۰۰ عملیات مطالعه شناختی توسعه خوشه شروع شد.
وی با بیان اینکه خوشه در حال حاضر به عنوان یک خوشه فعال صنعتی در حوزه پوشاک به ثبت رسیده است ، افزود : پروژه توسعه خوشه یک فعالیت برنامه ریزی شده است که توسط شرکت شهرک های صنعتی با همکاری و کمک نهادهای مختلف محلی و استانی در راستای ارتقای سطح تولید و بهبود و افزایش توان رقابت تولید کنندگان به اجرا در می آید.
بختیاری ، مهمترین اهداف پروژه توسعه خوشه را ، افزایش سطح توانمندی واحدهای موجود ، افزایش سطح ارتباطات و همکاری بین واحدها و نهادهای مرتبط با خوشه ، ارتقاء کمی و کیفی محصولات ، ارتباط هر چه بیشتر واحدهای تولیدی با دولت و مراکز آکادمیک، بالا بردن سطح آگاهی خوشه ، تقویت اطلاع رسانی و افزایش جریان اطلاعات در خوشه ، تسهیل قوانین دولتی در زمینه های مختلف ، ارتقای مهارت نیروی کار ، ارتقاء سطح تکنولوژی واحد ها ، بهره برداری از منابع مالی موجود و جدید برای توسعه واحد ها عنوان کرد و افزایش توان مالی واحدهای خوشه ، جذب سرمایه گذار برای تکمیل زنجیره ارزش ، دسترسی به بازارها و مشتریان جدید ، تقویت صادرات ، ایجاد علائم و نشانه تجاری مشترک و یا برای تک تک واحد ها و هم تراز کردن خرید ها ، انجام خرید مشترک و کاهش هزینه های تولید و خرید به منظور پایداری و توسعه کسب و کار خوشه را از دیگر اهداف توسعه خوشه برشمرد .
وی با اشاره به اینکه طول دوره اجرایی خوشه سه سال است ، گفت : فاز نخست ، انجام مطالعات شناختی می باشد که معمولاً ابتدای کار پروژه انجام می شود و در خوشه ازندریان به اتمام رسیده است .
 بختیاری افزود : فاز بعدی افزایش سطح سرمایه اجتماعی و تقویت ارتباطات و اعتماد سازی بین اعضا و گام بعدی دستیابی به یک چشم انداز مشترک است .
وی با اشاره به تدوین استراتژی ها و ارائه برنامه های اجرایی و نیز پیاده سازی این برنامه ها ، بیان کرد : در سال سوم پس از دستیابی به اهداف تعیین شده ، شبکه فراگیر خوشه به اعضای خوشه واگذار می‌‌شود .
عامل توسعه خوشه ، کلید توسعه خوشه را در گرو انتقال رقابت از داخل اعضای خوشه به بیرون از خوشه دانست و گفت : در واقع تلاش می شود که اعضا خوشه در کنار هم بتوانند یک همکاری در ازای رقابت با هم دیگر داشته باشند .
بختیاری تأکید کرد : آنچه که در بحث صنعت خیاطی مهم است و در ازندریان و ملایر به دنبال آن هستیم این است که مزدی کاری را تبدیل به تولید بکنیم به عبارتی سعی شود تا خود اعضا بتوانند پس از کسب مهارت های لازم پارچه و ملزومات کار را تهیه کرده و پس از استخراج الگو و طرح های نو و جدید بتوانند محصولات تولید شده خود را با برند خود به بازار عرضه کنند .
وی با تأکید براینکه ،رمز موفقیت و دستیابی به نتایج از پیش تعیین شده همکاری و همراهی اعضای اصلی خوشه است ، در پایان یادآوری کرد : انتظار می رود با همراهی خوب اعضا در انتهای خوشه بتوانیم به دستاوردهای رضایت بخشی دست یابیم.

 

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.