ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : جمعه ، 27 شهريور 1405

کد خبر : 145215
 
فصل تازه‌ای برای کارآفرینی زنان روستایی و عشایری

تسهیلات بدون ضامن، ۵۰۰ بازارچه در راهند
تاریخ خبر : 1404-08-14
     
 
 
     
متن خبر :

ملایر - سحر یوسفی: در راستای سیاست‌های دولت برای توانمندسازی اقتصادی زنان روستایی و عشایر، طاهره قیومی، مشاور وزیر جهاد کشاورزی در امور بانوان و خانواده، به دعوت حجت‌الاسلام آزادیخواه نماینده مردم ملایر به این شهرستان سفر کرد و در نشست با بانوان کارآفرین، ضمن بررسی مسائل و چالش‌های آنان، از اجرای طرح‌های ملی شامل پرداخت تسهیلات بدون ضامن، ایجاد ۵۰۰ بازار روستایی و راه‌اندازی پلتفرم‌های فروش مستقیم محصولات بانوان خبر داد و با بازدید از چند واحد کارآفرینی، از نزدیک در جریان فعالیت آنان قرار گرفت.
 
 اختصاص تسهیلات بدون ضامن برای بانوان کارآفرین
 
مشاور وزیر جهاد کشاورزی در امور بانوان و خانواده در این نشست اظهار کرد: بر اساس تفاهم انجام شده با بانک کارآفرینی، این بانک مکلف شده تا اعتبارات مشخصی را به شرط ایجاد کسب‌وکارهای پایدار توسط بانوان اختصاص دهد. آئین‌نامه اجرایی این تسهیلات حداکثر تا 2ماه آینده ابلاغ خواهد شد تا پرداخت‌ها در سال جاری محقق شود.
 
طاهره قیومی گفت: این تسهیلات بدون نیاز به ضامن و از طریق اعتبارسنجی به بانوان کارآفرین روستایی و عشایر پرداخت می‌شود و اختصاص این ردیف اعتباری فرصتی مغتنم برای بانوان است. 
 
وی تأکید کرد: لازم است کارگروه ویژه‌ای در این زمینه تشکیل شود تا تسهیلات اختصاص یافته بازنگردد.
 
قیومی گفت: پیگیر مسائل و مشکلات بانوان هستیم و سفرهای استانی ما با محوریت پیگیری مطالبات بانوان روستایی و عشایر آغاز شده است. وی تسهیلات مالی و بازار فروش را دو مشکل عمده بانوان در این سفرها عنوان کرد و افزود: صدای بانوان در جلسات متعدد به مسئولان رسانده شد و دو مطالبه اصلی آنان در حوزه بازار و تسهیلات، به طور مستقیم به رئیس‌جمهور منعکس شد.
 
 راه‌اندازی پلتفرم‌های فروش آنلاین و حذف واسطه‌ها
 
قیومی ضعف در بازاریابی را چالش اصلی دیگر تولیدات بانوان عنوان کرد و گفت: محصولات ارزشمندی مانند گیاهان دارویی هنوز در بسته‌بندی‌های ساده و بدون برند عرضه می‌شوند و در فضای رقابتی امروز این امر موجب از دست دادن بازار می‌شود.
 
وی از راه‌اندازی2پلتفرم اختصاصی برای رفع مشکل فروش و حذف واسطه‌ها خبر داد و افزود: استان‌های گلستان و خراسان رضوی به عنوان پایلوت انتخاب شده‌اند و فاز نخست این پلتفرم حداکثر تا یک ماه آینده رونمایی خواهد شد.
 
 قیومی ادامه داد: پلتفرم ملی فروش مستقیم با هدف حذف کامل واسطه‌ها و اتصال مستقیم تولیدکنندگان زن به بازار در دست طراحی است و پیش‌بینی می‌شود تا دهه فجر امسال به بهره‌برداری برسد.
 
 فعال‌سازی ۵۰۰ بازار روستایی و تقویت تعاونی‌ها
 
وی بر لزوم برنامه‌ریزی زنجیره‌ای از کشت و تولید تا بازار تأکید کرد و افزود: تعاونی‌ها موظف به جمع‌آوری محصولات بانوان و ایجاد راهکارهای فروش هستند. 
 
قیومی گفت: هدف‌گذاری شده است تا پایان سال، ۵۰۰ بازار روستایی در کشور فعال شود تا حلقه تولید به فروش تکمیل شود.
 
وی به فاصله گرفتن بانوان از روش‌های سنتی فروش و ورود به بازار الکترونیک تأکید کرد و افزود: محصولات بومی یا باید از طریق توسعه گردشگری که فصلی است مشتری مستقیم جذب کنند یا با همکاری صنایع در مقیاس وسیع توزیع شوند که چالش‌ها و مشکلاتی به همراه دارد اما با فعال شدن این پلتفرم به این مشکل پایان می‌دهد.
 
 نقش زنان در اصلاح الگوی مصرف و تربیت نسل آینده
 
قیومی از زنان خواست در اصلاح الگوی مصرف و فرزندآوری پیشگام باشند و تأکید کرد: با توجه به چالش سالمندی جمعیت، نیازمند تربیت نسلی اثرگذار و مسئولیت‌پذیر برای آینده کشور هستیم.
 
 احیای بازارهای محلی در بقاع متبرکه
 
وی از برنامه‌ریزی برای توسعه و احیای بازارهای عرضه محصولات بانوان در بقاع متبرکه سراسر کشور خبر داد و گفت: حدود ۸ هزار بقعه در کشور وجود دارد که حداقل نیمی از آنها ظرفیت ایجاد بازارچه‌های سرپوشیده را دارند. سال گذشته دستورالعمل استفاده از این فضاها به ویژه توسط بانوان در ماه مبارک رمضان ابلاغ و اجرا شد و امسال نیز تلاش می‌شود این بازارها احیا و فعال شوند.
 
قیومی در پایان تأکید کرد: مخالف حضور زنان روستایی و عشایر در شهرها برای فروش محصولات هستیم و این کار مغایر زیست‌بوم آنان است. راه‌حل اصلی، حذف واسطه‌ها و ایجاد بسترهایی است که محصولات بانوان به اقصی نقاط کشور ارسال شود.
 
 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.