ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : يكشنبه ، 25 مرداد 1405

کد خبر : 136318
 
تنگ‌نظری زیان‌بار
تاریخ خبر : 1402-10-25
     
   
     
متن خبر :


 پس از مدت‌ها استاندار همدان به همراه هیأتی سفری به بخارا داشته است تا به علاقه بخارایی‌ها برای تعمیق روابط با همدان پاسخ دهد.

علاقه‌ای که مبنای آن اشتراک در علاقه به بزرگترین دانشمند جهان اسلام بوعلی‌سینا‌ی نامدار است که زادگاه او در بخارا و آرامگاه او در همدان است.

فارغ از موضوع اصلی که خواهرخواندگی بخارا و همدان است و اگر درست هدایت شود می‌تواند تحولات بسیاری به ویژه در عرصه فرهنگی در روابط دو استان تاریخی ایجاد کند، آنچه اهمیت دارد ورود مجدد استان به فعالیت در عرصه تعاملات بین استانی در عرصه بین‌المللی است.

فعالیتی که استان بنا به جایگاه و تاریخ و تمدن آن بسیار به آن نیاز دارد و لازم است در این بخش گام‌های بلندتری بردارد.

آغاز حرکت در این مسیر و افزایش تعاملات بین‌المللی در کنار توافقات خویشاوندی مانند خواهرخواندگی همان مسیری است که می‌تواند توسعه استان را سرعت داده و استان را در رقابت بین‌استانی با استان‌های داخل کشور چندین رتبه پیشتر نشان دهد.

روشن است در این مسیر بخش خصوصی تکلیف اصلی را برعهده دارد و این بخش است که باید توافقات به ویژه در حوزه اقتصادی را پیگیری کرده و به نتیجه برساند.

همراهی اتاق بازرگانی با استاندار و بخش دولتی در این دوره و آغاز مجدد سفرهای کاری بین‌المللی نویدبخش روزهای خوب برای بخش خصوصی و اقتصاد استان است.

به نظر نمی‌رسد که مخالفتی با این حرکت و سفرهای کاری بین‌المللی به منظور دستیابی به تفاهمات و توافقات همکاری وجود داشته باشد زیرا استان برای جبران عقب‌ماندگی‌ها و تسریع در توسعه نیازمند افزایش این سفرها و توافقات است.

البته برخی تنگ‌‌نظری‌ها در برخی فضاها نسبت به این سفر مشاهده شده که نتیجه‌ای جز زیان برای استان ندارد اینکه در یک سفر کاری که با ریل‌گذاری درست، آورده‌های بسیاری برای مردم استان به همراه خواهد داشت همه فوائد رها و در مواردی تنگ‌نظری شود، زیانی است که می‌تواند دامن توسعه استان را با ترسیدن مدیران از ایجاد حاشیه و گیرکردن در این فضاها بگیرد.

اما باید توجه داشت که این تنگ‌‌نظری‌ها نظر اکثریت مردم استان نیست و هر تغییر و تحولی نیاز به شجاعت مدیریتی دارد و نمی‌توان از ترس ایجاد چنین فضاهایی توسعه استان را رها کرد و از فرصت‌های بین‌المللی برای رشد و توسعه استان بهره نگرفت.

به قولی همدان اگر ادعای پایتخت تاریخ و تمدن ایران را دارد باید جنبه بین‌المللی آن پررنگتر از استان‌های دیگر بوده و رفت و آمد دیپلماتیک به آن نیز بسیار بیشتر از استان‌های دیگر باشد.

پس حالا که سفرهای کاری بین‌المللی از سرگرفته شده امید است این شرایط محقق شده و همدان بین‌المللی نتیجه نهایی این آغاز باشد.

 

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.