ttttt1405-05-011405-05-11bool(false) 1405-05-011405-05-11bool(false) 1405-05-011405-05-11bool(false) 1405-05-011405-05-11bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : يكشنبه ، 11 مرداد 1405

کد خبر : 145916
 
شنیده5314
تاریخ خبر : 1404-10-02
     
   
     
متن خبر :

۱- یکی از نمایندگان مجلس در این اوضاع اقتصادی نگران وضعیت دخانیات کشور شده است. گویا اردستانی نسبت به زمین‌گیر شدن صنعت دخانیات هشدار داده و اظهار نگرانی کرده است. گفتنی است این نماینده  دخانیات را  حقوق عامه اعلام کرده است.

۲- خلأهای حقوقی وزارت میراث فرهنگی برطرف می‌شود. گویا مجلس کمیته‌ای برای احصاء نیازهای قانونی این وزارتخانه تشکیل داده است. گفتنی است  قوانین و مقررات حقوقی موجود پاسخگوی واقعیت‌ها و نیازهای حوزه میراث فرهنگی و گردشگری نیست و برخی قوانین دست و پاگیر باید اصلاح یا بروز شود.

۳- قانون الزام شرکت‌های ترابری به استفاده از بارنامه اصلاح می‌شود. گویا  لایحه این اصلاح در کمیته تخصصی بررسی می شود. گفتنی است اقدام بعدی درباره این لایحه بر اساس نظر این کمیته در مجلس انجام خواهد شد.

۴- شرکت‌های آب معدنی ملزم به پرداخت حق انتفاع می شوند. گویا این اقدام پس از تصویب قانون آن از سوی نمایندگان خواهد بود. گفتنی است  بر این اساس آب معدنی که از چشمه‌های معدنی برداشت شده و توسط شرکت‌ها در قوطی بسته‌بندی شده و به مردم عرضه می‌شود یک ماده معدنی است که شرکت‌های مذکور باید هزینه‌ای را بابت حق مالکانه آن پرداخت کنند.

۵- انبوه‌‌سازان موظف به ساخت مدرسه می شوند. گویا در صورت تصویب طرح تقویت نظام آموزش و پرورش این تکلیف بر تکالیف انبوه سازان اضافه خواهد شد. گفتنی است با این اصلاح  انبوه‌ سازانی که بیش از ۱۰ واحد یا بیش از ۱۲۰۰ متر مربع زیربنا بسازند، موظف خواهند بود به ازای هر ۱۰ متر مربع، نیم متر مربع معادل آن را به سازمان نوسازی مدارس اختصاص دهند.

۶- اخذ تعهدات غیرقانونی در قراردادهای کار افزایش یافته است. گویا در برخی قراردادها هنگام جذب نیرو شرط می‌گذارند که فرد در مدت قرارداد قصد بارداری نداشته باشد. گفتنی است اخذ تعهد کتبی برای ازدواج نکردن یا فرزند نیاوردن قانونی نیست و حتی اگر چنین تعهدی اخذ شده باشد، متعهدان می‌توانند به اداره کار شکایت کنند.

۷- میزان واردات خودرو نسبت به پارسال کمتر شده است. گویا  حدود ۴۰ هزار خودرو وارد کشور شده  و این آمار نسبت به سال قبل از آن که ۵۵ هزار خودرو وارد شده حاکی از یک عقب‌ماندگی است. گفتنی است موضوع حذف سهمیه بنزین خودروهای خارجی با موتور بالای ۱۳۰۰ سی‌‌سی هم یکی از دست‌‌اندازهای واردات خودرو است.

 

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.