ttttt1405-05-011405-05-11bool(false) 1405-05-011405-05-11bool(false) 1405-05-011405-05-11bool(false) 1405-05-011405-05-11bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : يكشنبه ، 11 مرداد 1405

کد خبر : 140985
 
عدالت آموزشی برای عشایران دیده نمی‌شود

400دانش آموز عشایری معلم ندارند
تاریخ خبر : 1403-09-24
     
 
 
     
متن خبر :



400 دانش آموز عشایری در سطح استان همدان داریم که بخش عمده‌ای از آنها روزهای تحصیلی خود را بدون معلم به سر می‌کنند.

کمبود معلم در مناطق عشایری یکی از چالش‌های مهم و نگران‌کننده در نظام آموزشی کشور به شمار می‌آید. این مشکل نه تنها به نبود عدالت آموزشی و دسترسی به آموزش با کیفیت منجر می‌شود، بلکه بر توسعه اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی این مناطق نیز تأثیرات منفی می‌گذارد.

بسیاری از معلمان ترجیح می‌دهند در شهرها یا مناطق با امکانات بهتر و دسترسی آسان‌تر به خدمات زندگی کار کنند. مناطق عشایری به علت اینکه در شرایط جغرافیایی خاصی قرار دارند کار و زندگی در این مناطق را برای معلمان دشوار می‌سازد. همین امر علتی می‌شود تا معلمان تمایلی به انتقال به این مناطق نداشته باشند.

از طرفی معلمان در مناطق عشایری از حمایت‌های ویژه دولت محروم هستند و تنها تفاوتشان با دبیران شهری در 300هزار تومان اضافه حقوقی است که می‌گیرند به همین علت تمایل چندانی برای حضور در این مناطق ندارند.

همچنین نبود برنامه‌های آموزشی مناسب و ابزارهای تدریس به روز، علاوه بر شرایط سخت محیطی، سبب کاهش انگیزه در معلمان می‌شود.

در عشایر کوچ‌رو کمبود معلم داریم

رئیس امور عشایری استان همدان با اشاره به وجود ۳۰۰ تا ۴۰۰ دانش‌آموز عشایر در استان همدان، افزود: متأسفانه تا حدودی در بحث تجهیزات آموزشی و معلم برای دانش‌آموزان عشایر استان همدان دارای مشکل هستیم که در این رابطه در استان ایلام در سامانه‌های عشایری مربوط به همدان از جمله سامانه عشایری ثارا...(ع)، عین صوله، عین خوش دارای تعدادی دانش‌آموز هستیم که بدون معلم هستند.

جعفر کاویانی دلشاد بیان کرد: از اواخر مهرماه کوچ عشایر کوچ‌رو استان همدان به استان‌های لرستان، خوزستان، کرمانشاه و ایلام آغاز و در مناطق قشلاقی مستقر شده و مجدد از ۱۵ اردیبهشت ماه وارد استان همدان می‌شوند.

وی ادامه داد: به دلیل کوچ عشایر استان همدان در اواخر مهر ماه عمده تحصیل دانش‌آموزان عشایر همدان باید در استان‌های قشلاقی انجام شود و وظیفه استان همدان است که این تعداد دانش‌آموزان عشایر خود را در این استان‌ها تحت پوشش قرار دهد، ضمن اینکه ماه دیگر این دانش‌آموزان برای امتحانات به استان همدان باز می‌گردند.

کاویانی دلشاد در گفت وگو با ایسنا با بیان اینکه عمده آموزش این دانش‌آموزان عشایر استان همدان در استان‌های قشلاقی و در مسیر انجام می‌شود، خاطرنشان کرد: در سال گذشته برای حل مشکل کمبود معلم عشایر تعدادی معلم برای عشایر استان همدان جذب شد اما همچنان برای عشایر استان همدان به‌ویژه دانش‌آموزان عشایر کوچ‌رو دارای کمبود معلم هستیم که پیگیر حل این مشکل هستیم، زیرا که بحث آموزش دانش‌آموزان عشایر برای ما در اولویت قرار دارد و این موضوع شوخی بردار نیست.

 

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.