ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : يكشنبه ، 11 مرداد 1405

کد خبر : 102790
 
نام‌نویسی ۵۵ نفر به ازای هر کرسی مجلس
تاریخ خبر : 1398-09-24
     
   
     
متن خبر :

 به ازای هر کرسی مجلس شورای اسلامی، ۵۵ نفر نام‌نویسی کردند که استان‌های البرز و تهران بیشترین نسبت و استان‌های هرمزگان و کهگیلویه‌وبویراحمد، کمترین نسبت را دارند.
 سخنگوی ستاد انتخابات کشور گفت: برای هر داوطلب، ۴ استعلام از مراجع چهارگانه قوه قضاییه، وزارت اطلاعات، نیروی انتظامی و سازمان ثبت احوال داریم یعنی با توجه به تعداد ثبت‌نام‌شدگان، بیش از ۶۴ هزار استعلام داشتیم.
سید اسماعیل موسوی ادامه داد: تا پایان روز ۲۱ آذر آخرین فرصت دریافت پاسخ استعلام‌ها از مراجع بود و بلافاصله این پاسخ‌ها را در اختیار هیأت‌های اجرایی حوزه‌های انتخابیه قرار می‌دهیم که این هیأت‌ها بررسی صلاحیت داوطلبان را آغاز کردند و برای این منظور تا ۲۶ آذر فرصت دارند.موسوی افزود:‌ کسانی که صلاحیت آن‌ها رد می‌شود، به صورت مکتوب علت این موضوع به آن‌ها اعلام می‌شود ضمن این که حق شکایت برای آنها محفوظ است.
وی گفت: ماده ۲۵ قانون انتخابات مقرر می‌دارد که وزارت کشور مأمور اجرای این قانون و مسئول حُسن جریان انتخابات است.
موسوی اضافه کرد: همزمان با تشکیل ستاد انتخابات، هیأت بازرسی انتخابات به دستور وزارت کشور تشکیل شد که یکی از وظایف آن‌ها رصد فعالیت‌های داوطلبان احتمالی و تبلیغات انتخاباتی است.به گزارش ایسنا وی با اشاره به اینکه نام‌نویسی از داوطلبان نمایندگی مجلس شورای اسلامی در ۱۶ آذر پایان یافت، ادامه داد: از ۲۰۸ حوزه ۲۹۰ نماینده به مجلس شورای اسلامی راه خواهند‌یافت.
موسوی با بیان اینکه ۱۶ هزار و ۱۵۱ نفر برای نام‌نویسی به ستاد انتخابات وزارت کشور و فرمانداری‌ها مراجعه کردند، اضافه کرد: از این تعداد، نام‌نویسی ۱۶ هزار و ۲۴ نفر، نهایی و نام نویسی ۱۲۸ نفر به علت نقص مدارک و علت‌های دیگر، نهایی نشد.
وی افزود: این رقم حدود ۳۲ درصد نسبت به دوره گذشته افزایش دارد.موسوی اضافه کرد: در روز آخر مهلت نام‌نویسی داوطلبان نمایندگی یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی، حدود ۵ هزار و ۹۰۰ نفر نام‌نویسی کردند که معادل کل نام‌نویسی‌های دوره نهم مجلس شورای اسلامی در سال ۱۳۹۰ بود. رئیس ستاد انتخابات کشور با بیان اینکه ۱۲ درصد نام‌نویسی‌شدگان را بانوان تشکیل می‌دهند، گفت: این رقم نسبت به دوره قبل بیش از ۳۳ درصد افزایش دارد.
موسوی افزود: ۸۸ درصد نام‌نویسی‌شدگان را هم آقایان تشکیل می‌دهند که این رقم در مقایسه با دوره قبل، ۳۲ درصد افزایش نشان می‌دهد.وی اضافه کرد: سن ۳۶ درصد از داوطلبان کمتر از ۴۰ سال است که نشان از علاقه جوان‌ترها برای مشارکت در فعالیت‌های اجتماعی و سیاسی است.
موسوی با بیان اینکه ۲۶ درصد از داوطلبان، ایثارگر هستند، افزود: جوانترین داوطلبان، ۳۰ سال و پیرترین آن ها ۷۵ سال سن دارند که این اعداد طبق قانون، حداقل و حداکثر سن مجاز برای نام‌نویسی مجلس شورای اسلامی است.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.