ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : يكشنبه ، 11 مرداد 1405

کد خبر : 144694
 
سرپرست اداره کل راه و شهرسازی استان در نخستین اقدام رسمی در ملایر:

پای حل مشکل نهضت ملی مسکن هستم
تاریخ خبر : 1404-07-05
     
 
 
     
متن خبر :

وعده عملی‌نشده پروژه نهضت ملی مسکن صدای فرماندار ملایر را درآورد

ملایر - سحر یوسفی: طرح نهضت ملی مسکن در شهرستان ملایر که قرار بود با سرعت و دقت به نیاز جدی مردم برای خانه‌دار شدن پاسخ دهد، اکنون به یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های اجتماعی و مطالبه‌های عمومی در این شهرستان بدل شده است. با وجود وعده‌ها و تعیین مهلت برای آغاز عملیات اجرایی، پروژه بزرگ ۵۱۵ هکتاری همچنان بدون پیشرفت محسوس باقی مانده و نارضایتی عمومی را در پی داشته است. اهمیت این موضوع باعث شد در کمتر از ۲۴ ساعت پس از صدور حکم انتصاب «علیرضا عزیزی» به‌عنوان سرپرست جدید اداره کل راه و شهرسازی استان همدان، وی در نخستین اقدام رسمی خود راهی ملایر شد تا در جریان وضعیت این پروژه قرار گیرد. حضوری که نشان می‌دهد حساسیت و اهمیت آن برای افکار عمومی به حدی است که پیگیری آن حتی پیش از خشک شدن حکم سرپرست جدید نیز در اولویت قرار گرفته است.
 
 مهلت ۴۰ روزه به پایان رسید، هیچ اقدامی انجام نگرفت
 
 فرماندار ملایر در نشستی که به‌منظور بررسی مشکلات نهضت ملی مسکن ملایر با حضور سرپرست جدید اداره کل راه و شهرسازی برگزار شد، به وضعیت نامطلوب اجرای این طرح اشاره کرد و گفت: بر اساس قول اداره راه و شهرسازی، مهلتی ۴۰ روزه برای آغاز عملیات اجرایی پروژه نهضت ملی مسکن تعیین و در رسانه‌ها، مطبوعات و خبرگزاری‌ها اعلام شد، اما امروز با گذشت ۵۲ روز، هیچ اقدامی عملی انجام نگرفته است. متأسفانه این تعهدات محقق نشده و ما همچنان در نقطه نخست قرار داریم. 
 
سید رسول حسینی با بیان اینکه نهضت ملی مسکن ملایر یکی از پروژه‌های مهم و مطالبه جدی مردم است، افزود: در این طرح، ۱۰هزار و۲۰۰ نفر ثبت‌نام کردند که پس از پالایش، ۷هزارو ۵۰۰ نفر باقی ماندند. از این تعداد، هزارو 212 نفر برای پروژه نهضت ملی مسکن در اراضی ۵۱۵ هکتاری معرفی شده‌اند. با این حال، تاکنون اقدام عملی مشخصی انجام نشده است. 
 
وی با تأکید بر اینکه کلنگ‌زنی و تبلیغات گذشته نباید بدون مبادله موافقت‌نامه، تملک زمین و تأمین اعتبار انجام می‌گرفت، تصریح کرد: بارها جلسات متعدد و متفاوت در این رابطه برگزار شد و پیگیری‌های مستمر انجام گرفت، اما به نتیجه مطلوب نرسیدیم. 
 
فرماندار ملایر با اشاره به سایر مشکلات حوزه مسکن این شهرستان بیان کرد: ما علاوه بر پروژه ۵۱۵ هکتاری نهضت ملی مسکن، با مسائلی همچون بلاتکلیف ماندن پروژه ۶۰ واحدی بین راه و شهرسازی و بنیاد مسکن در ۷ سال گذشته و همچنین مشکلات مسکن در سامن و ازندریان مواجه هستیم. این مشکلات وجود دارد و مردم روزانه مطالبات خود را مطرح می‌کنند، حتی به خطبه‌های نماز جمعه هم کشید که به حق است. 
 
وی با بیان اینکه مهلت ۴۰ روزه تمام شد، دستگاه‌های اجرایی باید پاسخگوی مردم باشند، افزود: پیمانکار آمده، تجهیز کارگاه کرده، رفته و کار را آغاز کرده، چرا کار رها شده است؟ حسینی تصریح کرد: من مانده‌ام با افرادی که زمین فروختند و متقاضیان و پاسخی برای مطالبه آنان ندارم. 
 
وی با بیان اینکه دیگر جلسه برای مسکن نخواهم گذاشت، افزود: من کلنگی در این شهرستان نزدم مگر اینکه موافقت‌نامه آن مبادله شده باشد و روبانی پاره نکردم مگر اینکه پیمانکار کاملاً کار را تحویل بهره‌بردار و کارفرما داده باشد. حسینی با بیان اینکه مطالبات مردم به حق است، ما ماندیم با کوله‌باری از مشکلات و میراث به خون خفته غلطی که به دست ما رسیده است، افزود: نه به‌عنوان فرماندار بلکه به‌عنوان یک شهروند تقاضا می‌کنم تلاش کنید و کمک کنید کار مردم راه بیفتد و این پروژه به سرانجام برسد. 
 
سرپرست اداره کل راه و شهرسازی استان همدان، با اشاره به روند اجرای پروژه ۵۱۵ هکتاری نهضت ملی مسکن در شهرستان ملایر گفت: این طرح یکی از بزرگ‌ترین عملیات‌های عمرانی استان است که به‌طور طبیعی با چالش‌ها و پیچیدگی‌های متعدد در مسیر تصویب و اجرا مواجه است. 
 
علیرضا عزیزی تصریح کرد: براساس گزارش‌های دریافتی، این پروژه همچنان در مرحله تصویب در شورای عالی معماری و شهرسازی قرار دارد و پس از ابلاغ طرح جامع، باید مراحل تهیه طرح تفصیلی و تفکیکی، فازهای آماده‌سازی، تعیین پروفیل‌های عرضی و طولی، حجم خاکبرداری و خاکریزی معابر و همچنین طراحی شبکه آب و تأسیسات زیربنایی سپری شود.
 
 وی تأکید کرد: ما در خصوص قانون شهرسازی و شهرک‌سازی یک فلوچارت داریم که روی این فلوچارت همکاران مشخص می‌کنند کجا هستیم و قرار است به کجا برسیم و هر مرحله را به شما گزارش می‌دهیم.
 
 تعهد به پیشبرد پروژه با تمام توان
 
عزیزی با اشاره به تجربه‌های پیشین خود در حوزه شهرسازی افزود: در گذشته نیز در مسیر اجرای طرح‌های مشابه موفق به کسب افتخارات ملی شده‌ام و امروز نیز با تمام توان در خدمت مردم هستم تا این پروژه مهم به سرانجام برسد.
 
وی خاطرنشان کرد: به مرحله اجرا رساندن چنین پروژه‌ای کار دشوار و زمانبر است و در مرحله اجرا نیز پیچیدگی‌های خاصی خود را دارد. جای خوشحالی است که خبرنگاران پیگیر مطالبات مردم هستند و ما نیز موظفیم با رعایت اخلاق حرفه‌ای، اطلاعات دقیق را در اختیار آنان قرار دهیم. خوشبختانه تاکنون بسیاری از مصوبات لازم اخذ شده و روند پروژه به سمت جلو و مثبت در حرکت است.
 
 پروژه نهضت ملی مسکن ملایر به یک موضوع اجتماعی تبدیل شده است
 
 نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: پروژه نهضت ملی مسکن ملایر به یک موضوع اجتماعی جدی و حساس تبدیل شده است، متأسفانه روند آغاز عملیات اجرایی آن به‌شدت به تعویق افتاده و ما همچنان اندر خم یک کوچه مانده‌ایم. 
 
حجت‌الاسلام احد آزادی‌خواه افزود: تعداد زیادی از شهروندان ملایری سرمایه‌های خود را به حساب این پروژه واریز کرده‌اند اما تاکنون اقدام عملی مؤثری انجام نگرفته است. مردم از ما انتظار عمل دارند نه وعده‌های تکراری. به هیچ عنوان نباید این پروژه به‌واسطه روابط شخصی یا غیرتخصصی به پیمانکارانی واگذار شود که توانایی تکمیل کار را ندارند. 
 
وی تأکید کرد: انتخاب پیمانکار وظیفه ما نیست بلکه مسئولیت مستقیم دستگاه تخصصی است. ما تنها خواستار آن هستیم که اهلیت پیمانکاران به‌طور دقیق سنجیده شود و کار به افراد متخصص و متعهد سپرده شود. اگر بار دیگر شاهد دست‌اندازی‌ها و سوءمدیریت در این پروژه باشیم به نتیجه نمی‌رسد.
 
 نهضت ملی مسکن ملایر باید با سرعت، دقت و کیفیت به نتیجه برسد
 
 دیگر نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست گفت: معمولا مدیریت جدید می‌تواند نقطه عطفی در سرعت و دقت اجرای امور باشد و این موضوع را به فال نیک می‌گیریم. عرصه راه و شهرسازی عرصه‌ای بزرگ است و پروژه نهضت ملی مسکن به دلایل مختلف از برنامه عقب مانده و باید با برنامه‌ریزی دقیق عقب‌ماندگی‌ها جبران شود. 
 
احمد آریایی‌نژاد تأکید کرد: ما می‌خواهیم ملایر به‌عنوان دومین شهرستان استان به جایگاه واقعی خود دست یابد و این تأخیرها جبران شود. مردم حق قانونی دارند که صاحب مسکن شوند.
 
 وی افزود: کیفیت کار برای ما بسیار حائز اهمیت است و کمیت طرح نیز اهمیت ویژه‌ای دارد. تعداد متقاضیان بسیار زیاد است و اغلب آنان از اقشار کم‌برخوردار جامعه هستند. وظیفه ما این است که به ساده‌ترین و سریع‌ترین شیوه ممکن برای آنان مسکن فراهم کنیم. 
 
آریایی‌نژاد در پایان گفت: زمان برای ما یک موضوع کلیدی است زیرا طاقت مردم از این همه تأخیر و زمان از دست‌رفته کم شده و امروز از ما پاسخ می‌خواهند. 
 
وی در پایان خاطرنشان کرد: باید حداکثر بازدهی را از نظر زمان، کیفیت و کمیت در نظر گرفت تا بیش از این در برابر مردم شرمنده نباشیم.
 
 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.