ttttt1405-05-251405-06-04bool(false) 1405-05-251405-06-04bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : چهارشنبه ، 4 شهريور 1405

کد خبر : 148950
 
در نشست کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی همدان مطرح شد

کشاورزی بهار در تنگنای آب و انرژی
تاریخ خبر : 1405-06-03
نویسنده : مهسا طاقتی‌ احسن
     
   
     
متن خبر :

نشست کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی همدان با محوریت بررسی مشکلات بخش کشاورزی شهرستان بهار برگزار شد و اعضای کمیسیون و مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بهار، مهم‌ترین چالش‌های این بخش را در حوزه منابع آب، راه‌های بین‌مزارع، سوخت ماشین‌آلات، قطعی برق و وضعیت تولید و بازار محصولات کشاورزی مطرح کردند.
یکی از مهم‌ترین مباحث این نشست، وضعیت راه‌های بین‌مزارع شهرستان بهار بود. اعضای کمیسیون با اشاره به مشکلات موجود در این مسیرها، خواستار تعیین دقیق مسئولیت دستگاه‌های اجرایی در زمینه نگهداری و بهسازی راه‌ها شدند. در این نشست عنوان شد که با تغییر محدوده و حریم طرح جامع، مسئولیت برخی مسیرها از راهداری خارج و در محدوده شهری قرار گرفته است؛ بنابراین لازم است شهرداری، راهداری، راه و شهرسازی و جهاد کشاورزی با هماهنگی یکدیگر نسبت به تعیین تکلیف این مسیرها اقدام کنند.
اعضای کمیسیون همچنین نسبت به تعرض به حریم راه‌های بین‌مزارع هشدار دادند و گفتند عرض برخی مسیرها که در گذشته حدود ۱۰متر یا بیشتر بوده، بر اثر شخم و تصرف حاشیه اراضی کاهش یافته و در برخی نقاط عبور کامیون‌های حمل محصول را نیز با مشکل مواجه کرده است که تعیین حریم این مسیرها و نظارت مستمر بر آنها باید در اولویت قرار گیرد. نایب‌رئیس اتاق بازرگانی همدان، با ابراز نگرانی از وضعیت منابع آب شهرستان بهار، بر ضرورت احیای انهار و مدیریت برداشت از منابع زیرزمینی تأکید کرد. خیرالله اسدی گفت: بسیاری از انهار و جوی‌های انتقال آب منطقه به دلیل کاهش جریان آب و نبود لایروبی مناسب، کارکرد گذشته خود را از دست داده‌اند و ادامه این روند می‌تواند ذخایر آب زیرزمینی بهار را با بحران جدی مواجه کند. وی با تأکید بر مشارکت کشاورزان در اجرای طرح‌های زیرساختی اظهار کرد: در گذشته کشاورزان در ایجاد و بهسازی راه‌های بین‌مزارع مشارکت داشتند و امروز نیز می‌توان از ظرفیت سایر دستگاه‌ها برای تأمین بخشی از هزینه‌های این پروژه‌ها استفاده کرد. وی همچنین خواستار نظارت بیشتر بر توزیع سوخت تراکتورها و جلوگیری از انحراف سهمیه‌ها شد و بر ضرورت مدیریت الگوی کشت و جلوگیری از فشار مضاعف بر منابع آب، به‌ویژه در کشت دوم، تأکید کرد.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.