ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : چهارشنبه ، 21 مرداد 1405

کد خبر : 127951
 
تکمیل راه‌آهن از اولویت استان خارج شده است؟
تاریخ خبر : 1401-08-22
نویسنده : غزل اسلامی
     
 
 
     
متن خبر :


 51 ماه از آغاز عملیات اجرائی راه‌آهن همدان‌‌‌- ملایر می‌گذرد. راه‌آهنی که همدان را از طریق کرمانشاه به عتبات عالیات متصل کرده و در نهایت این استان را به شاهراه عبوری تبدیل می‌کند.

این خط آهن مورداستفاده ملایری‌ها برای رسیدن به تهران از مسیر اراک و قم نیز هست.

خط آهن همدان- ملایر از نزدیکی‌های ایستگاه رباط شورینِ همدان به 20 کیلومتری ملایر به سمت نهاوند رسیده و یک مسیر آن به کرمانشاه و سپس عراق می‌رسد اما مسیر دیگر نیز همدان را به لرستان و سپس از اهواز به بندر‌ماهشهر و مرز شلمچه می‌رساند.

این خط ریلی در ۲ قطعه ساخته می‌شود که قطعه نخست آن به طول 5/41 کیلومتر از ایستگاه راه آهن همدان آغاز و پس از عبور از ایستگاه‌های گل کهریز، طاسبندی و کهریز به ایستگاه ملایر منتهی می‌شود. ادامه خط آهن همدان- ملایر- کرمانشاه از طریق خانقین، بغداد، موصل، قامشلی، دیرالزور، رقه و حلب به بندر لاذقیه در دریای مدیترانه ختم می‌شود. و این پایان خط راه ابریشم از چین تا دریای مدیترانه است. با بهره‌برداری از این طرح خطوط ریلی غرب کشور، تهران را از ۲ مسیر همدان به مرز خسروی و در نهایت بندر لاذقیه در ساحل دریای مدیترانه متصل می‌کند.

اعتبارات اولیه اجرای این طرح ۶۸۹ میلیارد ریال و شرکت سکاف پیمانکار اجرای طرح و مشاور آن مهندسان مشاور راه‌آهن راه اعلام شده است.

با وجود اهمیت این خط آهن اما هنوز پس از گذشت بیش از 4 سال از آغاز عمیلیات اجرائی راه آهن همدان - ملایر به طول ۷۵ کیلومتر، این طرح هنوز در مرحله تملک و زیرسازی قراردارد.

این در حالی است که آخوندی وزیر وقت راه و شهرسازی هنگام آغاز عملیات اجرائی این طرح در گفت‌و با رسانه‌ها اعلام کرد که راه آهن همدان- ملایر، به‌عنوان بخشی از طرح کلی راه‌آهن غرب کشور، کاهش ترافیک جاده‌ای غرب را به‌دنبال دارد و علاوه بر آن کاهش مسیر ریلی تهران به مرز خسروی را نیز در پی دارد. بنابراین این مسیر در سریع‌ترین زمان ساخته‌می‌شود.

در دولت فعلی نیز باوجود اینکه راه آهن جزو اولویت‌های نخست استان به‌شمار نمی‌رود اما معاون امور عمرانی استاندار در این باره پیش از این گفته است: پروژه راه‌آهن همدان - ملایر یکی از پروژه‌هایی است که استاندار همدان تأکید جدی بر اجرای آن دارد و با پیگیری‌های وی، اعتبار مورد نیاز برای این پروژه در نظر گرفته شد.

به گفته فرزاد تیموری، در حال حاضر این پروژه تا گردنه زاغه در محور ملایر به همدان اجرا شده و تکمیل آن موجب اتصال 2 شبکه راه‌آهن در شمال به جنوب کشور به استان همدان می‌شود.

علیرضا قاسمی‌فرزاد، استاندار همدان هم در جریان بازدید از پروژه‌‌های زیرساختی حوزه راه استان در شهریورماه سال‌جاری درباره پیشرفت فیزیکی این خط آهن گفت: پروژه راه‌آهن همدان - ملایر به عنوان یک طرح زیرساختی، از پیشرفت فیزیکی خوب و قابل قبولی برخوردار است.

 

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.