ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : يكشنبه ، 11 مرداد 1405

کد خبر : 124693
 
اصلاح دوربرگردان شهرک‌مدنی آغاز شد

دست صالحان بر دوربرگردان مرگ
تاریخ خبر : 1401-04-15
نویسنده : شکوفه رنجبر
     
 
 
     
متن خبر :

پس از مدت‌ها معضل ترافیکی شهرک‌مدنی که پرجمعیت‌ترین شهرک شهرهمدان محسوب می‌شود، حل‌شد.
این ترافیک سرسام‌آور که به‌دلیل وجود یک دوربرگردان شکل می‌گرفت در ساعات مختلف روز موجب شده‌بود که این محور با ترافیک همراه باشد، افزون‌ براین، حرکت سپربه‌سپر ماشین‌ها سبب بروز تصادفات سنگین منجر به جرح و فوت نیز شده بود.
حالا اما پس از سال‌های متمادی در کمیسیون عمرانی شورا، تصمیم به اجرای این دور برگردان گرفته‌شد و قرار است عملیات اصلاحیه آن در چند روز آینده آغاز شود.
این شرایط در حالی است که استفاده از دوربرگردان به جای تقاطع چراغدار بیشتر به نواحی کم‌ترافیک و با سرعت پایین محدود می‌شود و در بلوارهای پرتردد شهری چندان جایز نیست زیرا موجب کاهش ناگهانی سرعت وسایل نقلیه در باند سرعت و نیز تغییر مسیر ناگهانی وسایل از باند کم‌سرعت به باند پرسرعت خواهدشد. در نتیجه، افزون‌بر کاهش سرعت متوسط جابه‌جایی‌های شهری، موجب تصادفات شدید هم می‌شود.
بر همین اساس ساکنان شهرک‌مدنی که در این مدت از مشکلات ترافیکی اتفاق‌افتاده از این دوربرگردان آسیب دیده‌اند، می‌گویند: از اینکه درنهایت تصمیم به اصلاح آن شده خوشحالیم اما در این سال‌ها نابلدی برخی کارشناسان در خصوص این دوربرگردان هزینه‌های جانی و مالی زیادی برای اهالی منطقه به جا گذاشته است.
رضا یکی از کسبه شهرک مدنی است و می‌گوید: من برای اینکه از مسیر منزل شخصی‌ام که دور از شهرک است به مغازه‌ام بیایم هر روز مجبور هستم این دوربرگردان را دور بزنم و همیشه پشت ترافیک آن گیر می‌کنم، همین چند ماه پیش بود که در این مسیر تصادف شدیدی کردم که مجبور شدم برای جبران خسارت ماشینم هزینه‌ای حدود 4 میلیون پرداخت‌کنم که برایم به‌واقع سنگین بود.
این درحالی است که افزون بر اهالی، دانشجویان دانشگاه‌آزاد که مجبور هستند از این محور تردد داشته باشند هم نسبت به موقعیت‌مکانی این دوربرگردان ناراضی هستند و می‌گویند: این دوربرگردان یک معضل اساسی در این منطقه است، بارها به‌دلیل تصادفاتی که رخ داده پشت این دوربرگردان گیر افتاده‌ایم و کلاس‌هایمان دیر شده‌است، این اتفاق به‌خصوص در زمان امتحانات برایمان استرس‌زاست و یک نگرانی جدی است.
آن‌ها همچنین تأکید دارند که در این مسیر بارها تصادف همکلاسی‌هایشان را شاهد بوده‌اند که حتی در مواردی موجب مصدومیت جدی آن‌ها و بستری شدنشان شده‌است.
در همین خصوص رئیس کمیسون عمرانی شهرداری گفت: باتوجه به حجم بالای درخواست‌ها و گزارش تصادفات از شهرک مدنی که بیشتر به‌دلیل موقعیت اشتباه طراحی‌شده دوربرگردان بود بعد از بررسی و نظرات کارشناسی انجام‌شده و آماربرداری‌ها تعیین‌شد تا این‌ دوربرگردان اصلاح شود. مهدی حیدری در گفت‌وگو با همدان‌پیام افزود: بارها اصلاح این مسیر خواسته رسانه‌ها و مردم بود که بزودی با موافقتی که شهرداری کرده‌است عملیات اصلاح آن انجام می‌شود.
وی افزود: یکی از عواقب جهش جمعیتی و تراکم بالای جمعیت و با توجه به مهاجرپذیر شدن شهر‌همدان‌، مسئله ترافیک در خیابان‌های اصلی می‌باشد که نیازمند توجه و رسیدگی جدی است.
وی با بیان اینکه حوزه ترافیک شهر همدان با مشکلات اساسی و روبه‌فزونی مواجه است، اظهارکرد: متأسفانه گره‌های ترافیکی امروز این شهر به مراتب بیشتر و آزاردهنده‌تر از ده سال گذشته شده، حتی مدل ترافیکی از شریان‌های اصلی به معابر فرعی و بافت‌های درونی محلات گسترش یافته‌است.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.