ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : دوشنبه ، 12 مرداد 1405

کد خبر : 135703
 
آمار جمعیت سالمندی همدان 2 برابر شد
تاریخ خبر : 1402-09-12
     
 
 
     
متن خبر :


 «همدانِ سالمند» درحالی چشم انتظار برنامه ریزی آینده‌نگر است که وضعیت جمعیتی نامناسبی را در پیش رو دارد، روندی که درحال حاضر موجب شده که همدان جزء چند استان نخست کشور در سالمندی شود.

بر اساس آمارهای جمعیتی سال ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۵ متوسط رشد سالانه در کشور جای تأمل دارد و در بین استان‌ها، استان همدان با منفی ۰.۲۳ درصد آخر جدول و رشد منفی را به خود اختصاص داده است. استانی که در زمینه تعداد سالمندان نیز استان چهارم و بعد از استان‌های گیلان، مازندران و مرکزی قرار گرفته است.

نرخ‌های رشد منفی، نرخ‌های ازدواج کاهشی و نرخ‌های رو به افزایش طلاق در استان همدان همه و همه باید مورد توجه جدی مسئولین مربوطه قرار گیرند تا بتوان همدان سالمند را به سمت و سوی همدان جوان سوق داد.

جمعیت سالمند همدان در حال افزایش است، چنانچه آمار سالمندی در استان همدان از ۷ به ۱۴ درصد افزایش یافته است.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار همدان تأکید کرد: باید رویکرد نظام سلامت به حوزه توانبخشی معطوف شود.

حسن رضانیا در سومین مجمع سلامت استان همدان، اظهارداشت: باید رویکرد نظام سلامت در حوزه توانبخشی به دو بخش ارائه خدمات و رشته‌های توانبخشی تغییر کند.

وی با تأکید بر اینکه امروز وضعیت کشور در حوزه بهداشت و درمان قابل دفاع و اعتماد است، تصریح کرد: اما در حوزه توانبخشی با توجه به بروز حوادث طبیعی و غیر‌طبیعی به ویژه سوانح رانندگی، ضرورت سرمایه‌گذاری در حوزه توانبخشی احساس می‌شود.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری همدان با تأکید بر اینکه جمعیت سالمند ما در حال افزایش است و از طرفی هم بروز و شیوع بیماری‌های مزمن و غیرواگیر هزینه‌های زیادی را به کشور تحیمل می‌کند بنابراین باید رویکرد نظام سلامت به حوزه توانبخشی معطوف شود.

رضا نیا با بیان اینکه از 58 خدمت توانبخشی که باید زیر پوشش بیمه قرار گیرد فقط 20 خدمت زیر پوشش است، اظهارداشت: این آمار باید بازنگری و اصلاح شود.

وی افزود: باید با تغییر رویکرد به حوزه توانبخشی، به سمت انسجام بخشی بین همه کسانی که در حوزه توانبخشی هستند پیش برویم.

محمد مهدی مجذوبی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان نیز در این مراسم‌ از افزایش نرخ سالمندی در استان همدان خبر داد و اظهارداشت: نرخ سالمندی از 7 به 14 درصد افزایش یافته است.

به گزارش تسنیم، وی با تأکید بر اینکه پیری جمعیت یکی از چالش‌های مهم پیش رو کشور است، تصریح کرد: جوانی جمعیت یکی از مهم‌ترین اولویت‌ها و محور اصلی سخنرانی در مجمع سلامت استان همدان در سال گذشته بوده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: سالمندی جمعیت یکی از مهم‌ترین مسأله‌های آینده کشور است و متأسفانه آمار سالمندی در استان همدان از هفت درصد به ۱۴ درصد افزایش یافته است.

محمدمهدی مجذوبی ادامه داد: جوانی جمعیت، یکی از مهم‌ترین اولویت‌های مجمع سلامت استان در سال گذشته بود. در حوزه جوانی جمعیت، برنامه‌های متنوعی سال گذشته برگزار شد.

مجذوبی با بیان اینکه متوقف کردن روند پیری جمعیت یا معکوس کردن آن نیازمند ورود جدی دستگاه‌های متولی است، گفت: با ورود دستگاه‌های متولی و اجرای برنامه‌های مطلوب، امیدواریم بتوانیم روند پیری جمعیت را معکوس یا متوقف کنیم.

 

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.