ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : چهارشنبه ، 21 مرداد 1405

کد خبر : 116385
 
لزوم نگاه حمایتی به کارآفرینان

تسهیلات با سود بالا تولیدکننده را نابود می‌کند
تاریخ خبر : 1399-12-18
     
 
 
     
متن خبر :

 کانون‌های کارآفرینی کشور در استان‌ها متشکل از کارآفرینان برتر، صاحب‌نظران و کارشناسان حوزه کارآفرینی است که به‌عنوان اتاق فکر کارآفرینی فعالیت دارند.
این کانون‌ها اهدافی مانند افزایش توان مدیریتی استان در کمک به شناسایی موانع توسعه کارآفرینی برای دستیابی به راهکارهای رفع این موانع، هم‌افزایی و مشارکت حداکثری کارآفرینان در تصمیم‌سازی مدیران ارشد استان در زمینه توسعه کارآفرینی ایجاد زمینه و بستر مناسب برای گسترش و ترویج انواع کارآفرینی اقتصادی، اجتماعی و... و نهادینه‌کردن فرهنگ آن در استان، مشاوره و کمک به تصمیم‌گیری مدیران ارشد استان و افزایش ضریب اطمینان تصمیمات اتخاذشده در زمینه کارآفرینی را پیگیری می‌کنند.
همچنین وظایف و فعالیت‌های کانون شناسایی، طرح و بررسی موانع کارآفرینی در استان در مراحل مختلف از خلق ایده، ایجاد کسب‌وکار، رشد، تثبیت و ارائه راهکارهای عملیاتی بهبود وضعیت، شناسایی عوامل مؤثر در توسعه کارآفرینی استان، بررسی قوانین و مقررات مرتبط با کارآفرینی و ارائه راهکارهای عملیاتی به‌منظور تسهیل قوانین رفع مغایرت‌ها و موانع قانونی موجود تعیین شده است.
ارائه کمک فکری، اظهارنظرهای مشورتی و ارائه پیشنهادها سیاستی مؤثر به مدیران ارشد دستگاه‌های اجرایی استان، ارتباط مؤثر با سازمان‌ها و نهادهای مرتبط در استان از جمله دانشگاه‌ها و مراکز رشد و مؤسسات پژوهشی، شناسایی و مستندسازی تجربیات کارآفرینان استان و برقراری سازوکارهای مناسب برای تعامل مستمر با آنها، کمک فکری و مشاوره به مدیران استان برای پیشبرد اهداف توسعه کارآفرینی استان، بررسی و تشخیص فرصت‌ها و تهدیدهای کسب‌وکار در استان‌ها، ایجاد ارتباط مستمر با خیران استان و ایجاد فضای لازم برای تشکیل جامعه خیران کارآفرین استان باهدف توسعه کارآفرینی نیز برای این مجموعه‌ها تعریف‌شده است.
در این راستا و به‌منظور بررسی چگونگی فعالیت‌ها در این زمینه با علی‌اکبر فلاحی که مالک مجتمع صنایع کاشی و سرامیک فرزاد در همدان و رئیس کانون کارآفرینان خراسان جنوبی است گفت‌وگو کردیم؛ فردی که دستی در کارهای خیر و انسان دوستانه دارد و اکنون بیش از ۷۰ بهار از زندگی را با تلاش برای تولید و اشتغال و کسب تجربه در این مرزوبوم پشت سر گذاشته است.
تلاشی که به‌واسطه اقدامات وی در زنجیره تولید و صنعت کاشی و سرامیک، آجرنما و آجر سفال، مجتمع‌های کشاورزی ودامپروری ( انواع محصولات کشاورزی و تولیدات دامی)، معدن، آماده‌سازی خاک و فرآوری مواد معدنی، حمل‌ونقل، صنایع مرتبط با صنعت کاشی و سرامیک، کارتن‌سازی، ورق‌سازی کارتن، واحد کاغذ کربناتی هادی گستر، تولید رنگ و لعاب، تولید نایلون نایلکس بسته‌بندی، صادرات صنعت بیمه دیده می‌شود.
وی کارآفرین فعالی است که نشانه این تلاش را در به ثمر نشستن و راه‌اندازی واحدهای تولیدی مانند شرکت‌های کاشی فرزاد، سرامیک یلدا، آجرنمای فلاح۱۱، کشاورزی فلاح دشت شاهرخت، مجتمع کشاورزی دام‌پروری، شرکت حمل‌ونقل فرامرز سیر کویر، نمایندگی بیمه و ... به عرصه تولید و اشتغال کشور آورده است و از رهاورد این تلاش خستگی‌ناپذیر او را به عنوان‌هایی مانند کارآفرین برتر و صادرکننده نمونه شرکت کاشی و سرامیک فرزاد در سال‌های ۸۹-۹۰ و ۹۰-۹۱ و تکرار آن در سال‌های ۹۲-۹۱،۹۳-۹۲،۹۴-۹۳ و ۹۵-۹۴ مفتخر کرده است.
وی در آغاز سخن خود با اشاره به اینکه ۱۵ ساله بوده که در حوزه کار و تلاش وارد شده است، با اشاره به وضعیت فعالیت کارآفرینان در استان‌های مرزی کشور به‌خصوص استان خراسان جنوبی گفت: دولتمردان باید به تولیدکنندگان واقع در استان‌های مرزی نگاه ویژه‌ای داشته باشند زیرا رونق تولید در این استان‌ها به معنای تأمین امنیت کشور و کاهش مهاجرت است.
فلاحی با بیان اینکه مهاجرت‌ها ناهنجاری‌های اجتماعی را برای شهرهای بزرگ ایجاد خواهد کرد به فعالیت‌های کارآفرینی خود در صنایع کاشی و سرامیک فرزاد اشاره کرد و از راه‌اندازی طرح سلولزی کاشی فرزاد که کاغذ سلولزی تولید خواهد کرد سخن گفت و افزود: ساخت این واحد با سرمایه‌گذاری ۱۴۰ میلیارد تومان آغاز و اکنون هزینه ساخت این واحد به دلیل تغییرات در هزینه‌های ساخت و تورم در جامعه از ۷۰۰ میلیاردتومان هم بیشتر شده است.
وی گفت: این واحد روزانه ۳۰۰ تن کاغذ تولید خواهد کرد و به‌صورت مستقیم برای یک هزار نفر و غیرمستقیم برای هزاران نفر در صنایع تبدیلی وابسته شغل ایجاد خواهد کرد ضمن اینکه این واحد در دست راه‌اندازی است.
وی با یادآوری اینکه کار خیر و خداپسندانه خود را از پدر و مادر به ارث برده است، ادامه داد: به‌دلیل همت و تلاشش موفق شده این نقش خیرخواهانه را در ساخت خانه بهداشت، مشارکت در ساخت دانشگاه، کمک به کهریزک و ... امکانپذیر کند و ایران را سرای خود می‌داند به‌گونه‌ای‌که ۲۰ تا ۳۰ درصد از درآمد ناشی از اموال خود را برای امور خیر در بخش‌های مختلف اختصاص داده و فرزندانش نیز پای جای پای پدر در امور خیر گذاشته‌اند و دستی در این امور خیر به شکل‌های مختلف دارند.
فلاحی بخش دیگر سخنان خود را به کارخانه تولید کاغذ از کربنات کلسیم اختصاص داد و اظهار کرد: ساخت کارخانه تولید پارکت و تولید فوم پی.وی.سی را با بیش از ۷۳ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در دستور کار دارد.
وی گفت: این واحدهای تولیدی برآورد ایجاد اشتغال ۱۹۶ نفر را به‌طور مستقیم دارد و در صنایع وابسته و تبدیلی جمع‌آوری مواد اولیه، حمل‌ونقل، صنایع تبدیلی و طرح‌های جانبی نیز برای ده برابر این تعداد شغل ایجاد خواهد کرد.
وی روی سخن خود را به تصمیم‌گیران کشوری آورد و افزود: اگر می‌خواهیم ایران به مانند همیشه سرافراز باشد باید بدنه دولت را کوچک و چابک کنیم و این نیز جز با فراهم آوردن شرایط تولید با پرداخت تسهیلات با سود بسیار کم یا حتی بلاعوض به تولیدکننده واقعی امکانپذیر نیست زیرا وقتی عده‌ای فقط در کانون‌های کارآفرینی خوب انتخاب نشده باشند بیشتر به‌دنبال منافع شخصی خود هستند و منابع مالی کشور که باید برای تولید و اشتغال هزینه شود در ساخت‌وساز هزینه خواهد شد و شاهد بیکاری‌ها در کشور و سایر مشکلات امروز کشو خواهیم بود.
فلاحی گفت: باید شرایطی فراهم شود که تولیدکننده در تولید خود وابسته به وام و تسهیلات نباشد و اگر وام یا تسهیلاتی هم پرداخت می‌شود ۳ تا ۴ درصد سود داشته باشد زیرا وام‌های با بهره‌ ۱۸ و ۲۰ درصد تولیدکننده را نابود می‌کند و به خاک سیاه می‌نشاند.
 تسهیلات با سود بالا تولیدکننده را نابود می‌کند
وی گفت: باید زیرساخت‌ها را در تولید برای تولیدکننده فراهم کرد ضمن اینکه جلساتی برای بهبود شرایط تولید برگزار می‌شود که خروجی ندارد و باید این جلسات را کم کرد و برگزار نکرد زیرا تولیدکننده باید وقتش صرف تولید شود و مسائل جانبی وقت تولیدکننده را به هدر ندهد.
این کارآفرین ادامه داد: در تولید تلاش من این بوده که به وام و دریافت تسهیلات وابسته نباشم و تولید، کارآفرینی و اشتغال خود را در حوزه‌های مختلف برنامه‌ریزی کردم و اکنون در مرز افغانستان مشغول به تولید و ایجاد اشتغال برای مردم کشورم هستم و به کشورهای مختلف دنیا نیز این تولید را صادر می‌کنم.
فلاحی گفت: ۳۰۰ تا ۴۰۰ هکتار زمین کشاورزی دارم و برای بیش از 2 تا 3 هزار نفر در مجتمع کاشی فرزاد شغل ایجاد کرده‌ام درحالی‌که از دامداری و کشاورزی آغاز کردم و همچنان این کار را در این حوزه‌ها ادامه می‌دهم.
فلاحی درباره وضعیت کانون‌های کارآفرینی و وضعیت فعلی آن نیز گفت: باید افرادی در این کانون‌ها وارد شوند و فعالیت کنند که از پیش شناسایی‌شده باشند؛ افرادی باشند که دلشان به‌حال این کشور و تولید و اشتغال بسوزد نه اینکه در پی این باشند که هر وام بدون بهره و بلاعوض و کم‌بهره را چگونه دریافت کنند.
 کارآفرین واقعی کسی است که شغل ایجاد کند و دامنه تولید و اشتغال خود را هرروز برای مردم افزایش دهد نه ‌اینکه اگر وامی را می‌گیرد در ساخت‌وساز وارد شود که تأثیری در صنعت و تولید و اشتغال کشور ندارد.
وی تأکید کرد: کارآفرین واقعی کسی است که شغل ایجاد کند و دامنه تولید و اشتغال خود را هرروز برای مردم افزایش دهد نه ‌این‌که اگر وامی را می‌گیرد در ساخت‌وساز وارد شود که تأثیری در صنعت و تولید و اشتغال کشور ندارد.
این کارآفرین تأکید کرد: مسئولان کشور باید نظارت دقیق داشته باشند تا هرکسی وام و یا پولی از بیت‌المال گرفت و برای تولید خرج نکرد به اشد مجازات برسد زیرا این امر خیانت به مردم کشور است که پول بیت‌المال را خارج از تولید هزینه کنند و هیچ نفعی به این مردم نرسد.
مردمی که پای انقلاب ایستاده‌اند انتظاری بیش از این هم از مسئولان نظام ندارند که تولید دوام داشته باشد و گرانی نباشد و مردم در آسایش و رفاه زندگی کنند نه اینکه عده‌ای به‌عناوین‌مختلف بیت‌المال را غارت کنند و مردم با رنج و درد و بیکاری و گرانی دست و پنجه نرم کنند و هر روز نیز سفره آنان خالی‌تر از گذشته شود؛ باید مسئولان به داد تولیدکنندگان واقعی برسند تا کشور از این وضعیت خارج شود زیرا تولید حلال واقعی مشکل کشور است که نیاز به حمایت واقعی دارد نه حرف و دیگر هیچ.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.