ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : جمعه ، 23 مرداد 1405

کد خبر : 108354
 
جنگ و گریز با کرونا به مرحله حساس رسیده است
تاریخ خبر : 1399-02-21
نویسنده : مهدی ناصرنژاد
     
   
     
متن خبر :


 بازی مرگ و زندگی با ویروس کرونا در کشورمان این روزها به مرحله حساس رسیده است. بیشتر از 2 ماه‌ونیم از آغاز اپیدمی ویروس کرونا در ایران می‌گذرد و بر اساس آمارهای روزانه منابع رسمی، اوج این اپیدمی در ایران سپری شده اما هنوز آمار بیماران جدید و قربانیان کرونا نگران‌کننده است و به این علت که ویروس کرونا یا کووید 19 به‌رغم تلاش جهانی ناشناخته مانده و رفتار آن غیرقابل پیش‌بینی است، می‌تواند با طغیان دوباره و مخرب‌تر چون پس‌لرزه‌ای پرقدرت و غافلگیرکننده به فاجعه‌ای بزرگ بینجامد، درحالی‌که مرگ حتی یک انسان هم در هر کجای دنیا به این علت، زیاد و دردناک است.
به هرحال هشدارهای سازمان جهانی بهداشت و مسئولان کشوریمان نیز همچنان گویای فعالیت ویروس و لزوم جدی گرفتن این خطر بالقوه می‌باشد. دولت و مسئولان وزارت بهداشت و درمان کشورمان در قبال مسئولیت خویش و هشدارهایی که مرتب و به طریقه‌های گوناگون صادر می‌کند، چیز زیادی از مردم نمی‌خواهند، انتظار این است که حال اگر به‌لحاظ غیرقابل اجتناب بودن و حیاتی بودن فعالیت‌های اجتماعی در کنار خطر کرونا، به‌خصوص لزوم به گردش درآوردن چرخ‌های اقتصادی، مردم باید به‌تدریج اهمیت کار و کسب به صحنه‌های فعالیت خود بازگردند، رعایت پروتکل‌های بهداشتی و اصول مراقبت‌های فردی و اجتماعی را هم در عمل انجام دهند. در واقع این دعوت از مردم برای مقابله با کرونا است و ضرورت آن سپردن ریش و قیچی به دست خود مردم است و حتی اسم بسیج عمومی را هم می‌توان روی آن گذاشت. دولت‌های دیگر در رأس تمام کشورهای جهانی و درگیر با کرونا نیز به این نتیجه رسیده‌اند که راه برون‌رفت از شوک شدید اجتماعی و اقتصادی کرونا، بازگشتن مردم به صحنه فعالیت‌های روزمره و بالا بردن پرچم زندگی در جوامع بشری است. البته غیرقابل کتمان است که خود مردم هم به‌اندازه کافی از بیهودگی و از دور نگاه کردن به کرونا خسته شده‌اند؛ در همین شهر خودمان همدان نیز انگاری مردم می‌خواهند تمام خانه‌نشینی‌های 2 ماهه و 3 ماهه را در همین چند روز جبران کنند و در خیابان‌های شهر دیگر جایی برای خودروهایی که قرار است به‌تازگی شماره‌گذاری و پلاک‌کوبی بشوند، نیست!!!
دیدن این‌همه شور و شوق زندگی واقعاً امیدوارکننده است. اما نباید از نظر دور داشت که سربازان خط اول مبارزه با ویروس کرونا از حوزه بهداشت و درمان و جامعه پزشکی و پرستاری کشورمان که در این چند ماهه با گذاشتن جان عزیز خویش در طبق اخلاص، همه مردم را چوب‌کاری کردند، هنوز سلاح‌های درمانی و مراقبتی خویش را زمین نگذاشته‌اند و قطعاً به پایان زودهنگام این جنگ نابرابر به‌لحاظ ناشناخته ماندن ویروس کرونا، چندان امیدوار نیستند! اگرچه در این شرایط بسیاری از شهروندان و هم‌استانی‌های ذی‌شعور همدانی با رعایت اصول بهداشت و مراقبت‌های بیرون از خانه، خطر کرونا را گوشزد می‌کنند، ولیکن به‌نظر می‌آید کافی نباشد و ضرورت احترام به زحمات و جان فشانی خدمت‌گزاران حوزه بهداشت و درمان کشور مؤلفه‌های بیشتری از جانب مردم می‌طلبد.
انصافاً با توجه به وضعیت جنگ و گریز با کرونا در تمام کشورهای به‌ظاهر پیشرفته، جامعه پزشکی ایران گل کاشته است و این رو سپیدی و کارنامه درخشان در تاریخ این مرز و بوم باقی خواهد ماند. از سویی دیگر بسیار هم دور از انصاف و واقع‌بینی است که انتظار معجزه کامل از جانب مسئولان امر و در این معنا دولت را داشت و نباشد مثل آن دسته از هموطنان گرامی که در پاسخ به سؤال گزارشگر تلویزیونی به‌صورت گلایه‌آمیزی از مسئولان انتظار توزیع رایگان ماسک دارند درحالی‌که خوشبختانه این روزها انواع ماسک‌های شخصی‌دوز با برخودراری از استانداردهای تقریبی و مورد تأیید منابع مسئول با قیمت‌های بسیار نازل در هر کوی و برزن و حتی توسط کودکان کار در سطح کشور به فروش می‌رسد و دور از شأن هر کس است که در نوبت و فرصت دریافت ماسک و دستکش یکبار مصرف رایگان در نقاط شلوغ و پرتردد ظاهر شود! کما اینکه اغلب قشرهای هموطن و همشهری با هر توان مالی و به تعداد اعضا خانواده انواع و اقسام ماسک و دستکش و ضدعفونی‌کننده‌ها را دارند!

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.