ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : دوشنبه ، 12 مرداد 1405

کد خبر : 146511
 
شنیده5362
تاریخ خبر : 1404-12-06
     
   
     
متن خبر :
1- افزایش قیمت مصالح قیمت مسکن را بالا برده و  فشار مضاعفی بر متقاضیان وارد کرده است. گویا  افزایش سقف تسهیلات بانکی برای متقاضیان نهضت ملی مسکن و جبران بخشی از افزایش هزینه‌ها در وزارت راه و شهرسازی در حال بررسی است.گفتنی است صندوق ملی مسکن باید حمایت‌های بیشتری از پروژه‌های مسکن‌سازی داشته باشد تا روند ساخت با وقفه مواجه نشود.
 
۲- کمبود ارز ترجیحی قیمت دارو را افزایش می‌دهد. گویا تا زمانی که ارز ترجیحی در اختیار تولیدکنندگان قرار نگیرد، ناچارند از ارز آزاد استفاده کنند و این امر باعث تأثیر مستقیم بر  قیمت دارو و سایر فرآورده‌های سلامت‌محور می‌شود. گفتنی است در این شرایط هر تولیدکننده‌ای بدون نظارت کافی هر قیمتی که بخواهد اعلام می‌کند و هر دارویی که بخواهد تولید می کنند و دولت نیز واکنش مؤثری ندارد.
 
۳- توسعه صندوق پروژه‌ها و سپرده‌گذاری ارزی  برای بهبود وضعیت بازار بورس پیشنهاد شده است. گویا با توسعه صندوق پروژه‌ها و سپرده‌گذاری ارزی  مردم با خیالی آسوده نقدینگی و دارایی خود را به این سمت هدایت می‌کنند.گفتنی است بخش زیادی از نقدینگی‌ها به سمت خرید ارز، طلا و  سکه رفته که تحولی هم در اقتصاد ایجاد نمی‌کند.
 
۴- ایران در فهرست پرخطرترین کشورهای دنیا برای فعالیت محیط‌بانان قرار گرفته است. گویا سازمان حفاظت محیط‌زیست پشتوانه کافی برای اجرای قوانین زیست‌محیطی ندارد.گفتنی است در چند سال اخیر وزن سیاست در سازمان محیط‌زیست سنگین‌تر از تخصص شده است.
 
5- دولت در اصلاح اساسنامه صندوق ذخیره فرهنگیان تعلل داشته است. گویا با وجود تکالیف قانونی مجلس در سال‌های ۱۴۰۰ و همچنین در برنامه هفتم، دولت تاکنون در اصلاح اساسنامه صندوق، تعلل داشته است. گفتنی است تصمیم‌گیری شفاف و مبتنی بر مشارکت فرهنگیان، علاوه بر بازسازی اعتماد بدنه آموزش‌وپرورش می‌تواند الگوی جدیدی از مدیریت دارایی‌های جمعی را رقم بزند.
 
۶- سامانه جدیدی برای شفافیت و عدالت در کمک به گروه‌های مردمی در حوزه جوانی جمعیت ایجاد می‌شود. گویا قرار است همه گروه‌های مردمی فعال چه در عرصه ازدواج فرزندآوری، حفظ حیات جنین و درمان ناباروری و چه در عرصه‌های عام فرهنگی که در فرهنگ‌سازی جوانی جمعیت کار می‌کنند؛ مورد حمایت و توجه ویژه قرار بگیرند. گفتنی است در بحث جوانی جمعیت در خود قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت هم توجه جدی به نقش مردم شده است و چند ماده آن ناظر بر این است که چگونه از گروه‌های مردمی استفاده و حمایت شود.
 
 
۷- کاهش برخی مالیات‌ها به دولت پیشنهاد شده است. گویا در بسیاری از کشورها زمانی که اقتصاد با تورم مواجه است، دولت‌ها از ابزارهای مالیاتی برای ایجاد تعادل استفاده می‌کنند. گفتنی است کاهش مالیات به رونق کسب‌وکارها کمک می‌کنند تا چرخ تولید بچرخد.
 
 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.