ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : چهارشنبه ، 14 مرداد 1405

کد خبر : 115723
 
امام جمعه همدان:

نظام اسلامی برای مبارزه با مفاسد اقتصادی آمده است
تاریخ خبر : 1399-11-19
     
 
 
     
متن خبر :

 امام جمعه همدان گفت: امروز قوه قضاییه با فساد به‌صورت جدی برخورد کرده است کما اینکه ما نیز از این رویکرد قوه قضاییه حمایت می‌کنیم زیرا نظام اسلامی برای مبارزه با مفاسد اقتصادی آمده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان حجت‌الاسلام والمسلمین حبیب‌ا... شعبانی در خطبه‌های نماز جمعه این هفته همدان با گرامیداشت ایام‌ا... دهه فجر، اظهار کرد: دشمن در تلاش است نقاط ضعف ما را برجسته، نقاط قوت ما را کتمان و زمان رژیم پهلوی را دورانی طلایی و خوب اقتصادی معرفی کند.
وی افزود: امروز پس از گذشت 40 سال از انقلاب اسلامی نیازمند بازخوانی برخی حوادث گذشته و بیان اتفاقات با آمارهای دقیق و مستند فارغ از بی‌عدالتی و بی‌انصافی هستیم.
نماینده ولی فقیه در همدان با بیان اینکه بیان دستاوردهای انقلاب اسلامی به‌معنای نبود نقاط ضعف نیست، گفت: ما در کشور نقاط ضعفی داریم که راه اصلاح آنها تصمیم خود مردم، همراهی و برگشت به آرمان‌های اصیل انقلاب اسلامی است.
 وی تصریح کرد: هرگاه ما انقلابی‌گری کردیم و انقلابی عملی کردیم، آن‌هم به‌معنای عمل کردن براساس آموزه‌های قرآن و نهج‌البلاغه موفق بودیم.
شعبانی مطرح کرد: اگر گاهی مسئولی خطا و اشتباهی دارد اگر مسأله‌ اختلاس و یا کوتاهی پیش می‌آید این مسائل ربطی به انقلاب اسلامی ندارد، زیرا انقلاب همانی است که رهبر معظم انقلاب تبیین می‌کنند.
وی عنوان کرد: انقلاب و جمهوری اسلامی همانی است که امام(ره) نسبت به آن دغدغه داشته و مسائل آن را برای مردم تبیین و تشریح کردند.
نماینده ولی فقیه در استان همدان با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی همانی است که مردم به‌دنبال آن بودند، اظهار داشت: انقلاب اسلامی همان اصلاح ساختارهای سیاسی و اجتماعی جامعه است.
وی درباره مسائل اقتصادی نیز با بیان اینکه امروز دغدغه اصلی و مهم مردم و کشور و حتی رهبر معظم انقلاب مسأله اقتصاد است، گفت: همه ما گرانی‌ها را احساس کرده و وضعیت سخت معیشتی را درک می‌کنیم.
امام جمعه همدان افزود: بارها به مسئولان گفته شده که به وضعیت اقتصاد رسیدگی کنند و اینکه صرفاً ما در نماز جمعه بگوییم نظارت ضعیف است که گرانی حل نمی‌شود بلکه این مسائل درخواست و مطالبه مردم است که باید جدی گرفته شود.
وی ادامه داد: در دهه 50 و اواخر حکومت پهلوی درآمد کشور از بخش نفت 4 برابر شد و این حجم از درآمد نتیجه شرایط اجتماعی و اقتصادی آن زمان بود.
شعبانی با اعلام اینکه درآمد نفتی ما در آن سال‌ها 20 میلیارد دلار بوده درحالی که درآمد یک کارگر 6 تومان بوده است، عنوان کرد: آنهایی که درباره مفاسد اقتصادی صحبت می‌کنند و البته بخشی نیز درست است که در همین راستا از قوه قضاییه برای مقابله با فساد تشکر می‌کنیم، بیایند بگویند درآمد کشور آن زمان در کجا هزینه شده است!
وی با اعلام اینکه ما از قوه قضاییه می‌خواهیم با مسأله فساد محکم‌تر برخورد کند، افزود: درآمد 20 میلیارد دلاری کشور در دهه 50 کجا هزینه شده است؟ آیا این پول برای زندگی 35 میلیون جمعیت ایران هزینه شده است؟ اگر این پول در دست مردم بود می‌توانست بسیاری از مشکلات جامعه را حل کند.
نماینده ولی فقیه در همدان با تأکید بر اینکه مردم به‌ویژه جوانان می‌توانند برای پی بردن به درستی این سخنان اسناد را مطالعه کنند، ادامه داد: در آن دوران شاه پول‌های بسیاری را به معشوقه‌های فرانسوی خود داده، پول بسیاری را صرف هزینه‌های انتخاباتی آمریکا کرده و هزینه‌های بسیاری به پاکستان، فرانسه، مصر و انگلیس داده است بدون آنکه آورده‌ای برای ملت ایران داشته باشد.
وی با بیان اینکه ممکن است برخی بیان این مسائل را سیاسی قلمداد کنند، درحالی‌که این مطالبی است که در خاطرات نزدیکان شاه نیز بیان شده است، اظهار کرد: فرح پهلوی هنگام فرار از این ایران 387 چمدان طلا، نقره و عتیقه با خود برد.
شعبانی عنوان کرد: وقتی انقلاب اسلامی شکل گرفت تنها بخشی از مسائل مربوط به این‌گونه مفاسد می‌شد و در اصل مسأله اصلی فرهنگی بود، زیرا بنای رژیم پهلوی نابودی اسلام بود مسأله‌ای که با آن تعارف نداشت و در همین راستا نیز رضا شاه پهلوی به‌صراحت به دین زدایی در جامعه اقدام کرد و می‌خواست ایران را تبدیل به کشوری مانند ترکیه کند.
وی با اشاره به اینکه حکومت پهلوی به‌دنبال حذف دین از اجتماع بود اما مردم مقابل آنها ایستاده و مانع از این کار شدند، عنوان کرد: فارغ از مسائل، مفاسد اقتصادی بسیاری مطرح بود مانند جشن‌های 2500 ساله که بیش از صد میلیون دلار برای آن هزینه کردند، آن‌هم زمانی‌که در جنوب تهران مردم حلبی نشین بوده و 46 درصد مردم زیرخط فقر بودند.
امام جمعه همدان بیان کرد: امروز به برکت انقلاب اسلامی، آزادی رسانه و نظارت دستگاه‌های نظارتی، قوه قضاییه، جنبش‌های دانشجویی و مطالبه‌گری اگر اختلاسی رخ دهد با آن برخورد می‌شود.
وی اظهار کرد: بیشتر مسئولان حاضر در جمهوری اسلامی افرادی پاکدست بوده و اگرچه مشکلاتی در جامعه وجود دارد اما اینها نیز مواردی است که باید بیان شود.
شعبانی تصریح کرد: بی‌اعتقادی برخی مسئولان به مبانی انقلاب اسلامی، عدم تخلق به اخلاق الهی و ارزش‌های دینی، شفاف نبودن برخی قوانین و نفوذ برخی نیروهای خارجی سبب شده شاهد برخی اختلاس‌ها و تضییع حقوق‌ها باشیم اما باید بدانیم این مسائل قابل مقایسه با مشکلات دوران شاهنشاهی نیست.
وی افزود: از جمله مشکلاتی که امروز در جامعه با آن روبه‌رو بوده و باید با آن مقابله کنیم مسأله پرداخت حقوق‌هاست، زیرا زیبنده جمهوری اسلامی نیست که حقوق‌های آنچنانی داشته باشیم یا توزیع ثروت در کشور با تبعیض همراه باشد.
نماینده ولی فقیه در همدان با بیان اینکه نابرابری در حقوق‑‌ها مسأله‌ای است که باید حل شود، اظهار کرد: امروز قوه قضاییه با فساد به‌صورت جدی برخورد کرده است، کما اینکه ما نیز از این رویکرد قوه قضاییه حمایت می‌کنیم زیرا نظام اسلامی برای مبارزه با مفاسد اقتصادی آمده است.
وی تصریح کرد: امیدواریم در بحث حقوق‌های نجومی و اشرافیت برخی مسئولان اقدامات جدی صورت گرفته و این مشکلات نیز حل شود.
شعبانی درباره توصیه اخیر رهبر معظم انقلاب مبنی بر رعایت اخلاق و ادب اسلامی، عنوان کرد: هم زمانی‌که مردم می‌خواهند مسأله‌ای را از مسئولان مطالبه کنند، چه زمانی‌که مسئولان می‌خواهند با مردم سخن بگویند باید با ادب و اخلاق اسلامی رفتار کنند.
وی تصریح کرد: ما در نظام اسلامی زندگی می‌کنیم پس اینجا مکانی نیست که مسئولی بخواهد به مسئولی دیگر فحاشی کند، این کارها در شأن مردم نیست.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.