ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : دوشنبه ، 2 شهريور 1405

کد خبر : 144860
 
طلسم آسمان همدان باز هم شکست

پرواز به سمت تهران با هما
تاریخ خبر : 1404-07-19
نویسنده : مریم مقدم
     
 
 
     
متن خبر :

بار دیگر آسمان فرودگاه همدان پس از توقف ۴ ماهه پروازهای همدان مشهد به دلیل جنگ ۱۲روزه که ۲۳ خرداد ماه اتفاق افتاد، گویا روی خوش دیگری به پروازهای هما از همدان به مقصد تهران نشان داده است.
 
برقراری مجدد پروازهای همدان - تهران تنها آغاز یک مسیر تازه در توسعه هوایی و گردشگری استان است؛ مسئولان استان خبر از برنامه‌ریزی برای راه‌اندازی پروازهای منظم می‌دهند اما مردم همدان هم ناامید از تداوم پروازها هستند و هم امیدوار برای برگزاری پروازهای همدان-مشهد، همدان-کیش و همدان-شیراز و بالعکس...
آنها می‌گویند اگر پروازهای مسیر شیراز و کیش و مشهد برقرار شود همدان هم می‌تواند شاهد باز شدن قفل تورهای گردشگری پروازی باشد.
 
همدانی‌ها بر این باورند مسیرهایی که می‌توانند روح تازه‌ای به بدنه گردشگری، زیارت، تجارت و حتی سرمایه‌گذاری در استان بدمند همین مسیرهای یاد شده هستند. این پروازها، اگر با استقبال مردمی و حمایت بخش خصوصی همراه شوند، قادرند زمینه اجرای تورهای گردشگری مذهبی و تفریحی را از مبدا همدان فراهم کنند؛ اتفاقی که تاکنون رؤیایی دور برای فعالان گردشگری این منطقه به‌حساب می‌آمد. 
 
فرودگاه همدان ظرفیت آن را دارد که از یک فرودگاه محلی به پایگاه پروازی غرب کشور تبدیل شود. موقعیت جغرافیایی مناسب، زیرساخت‌های آماده و قرار گرفتن در مسیر گردشگری غرب ایران، همه عواملی هستند که این هدف را ممکن می‌سازند.

اگر برنامه‌ریزی در مسیر توسعه بین‌المللی پیش برود، پروازهای مستقیم به مقاصدی چون نجف، بغداد یا دوبی نیز می‌تواند در آینده نزدیک قابل تحقق باشد؛ پروازهایی که هم زائران و هم بازرگانان را به سوی همدان جذب خواهند کرد.
بازگشایی فرودگاه همدان تنها یک رویداد حمل‌ونقلی نیست؛ نشانه‌ای است از بازگشت امید به شهری که همواره میان تاریخ و توسعه در حرکت بوده است.
فعال‌سازی این فرودگاه می‌تواند آغازگر فصلی تازه برای استان باشد؛ فصلی که در آن گردشگری، تجارت و زندگی روزمره مردم با سهولت و سرعت بیشتری جریان می‌یابد.

 
 پرواز دوباره از همدان
 
حالا به هر ترتیب، پس از چند ماه تعطیلی، فرودگاه همدان از ۲۱ مهرماه ۱۴۰۴ بار دیگر میزبان پروازهای شرکت هواپیمایی «هما» خواهد بود. براساس اعلام رسمی، نخستین پرواز با شماره ۳۳۷۵ ساعت ۰۶:۳۰ صبح دوشنبه از تهران به همدان انجام می‌شود و پرواز برگشت با شماره ۳۳۷۴ ساعت ۰۸:۲۵ از فرودگاه همدان به مقصد مهرآباد پرواز خواهد کرد.
 
دومین نوبت پروازی نیز در همان روز، با شماره ۳۳۸۱ در ساعت ۱۵:۱۰ از تهران به همدان انجام شده و پرواز برگشت آن (شماره ۳۳۸۰) ساعت ۱۷:۰۰ از همدان به تهران انجام می‌شود. قیمت بلیت این پروازها ۲ میلیون و ۶۵۳ هزار تومان اعلام شده است.
 
 حلقه اتصال آسمانی برای گردشگری غرب کشور
 
راه‌اندازی پروازهای همدان-مشهد، همدان-کیش و همدان-شیراز می‌تواند استان را به یکی از قطب‌های گردشگری غرب کشور تبدیل کند.
 
کارشناسان گردشگری معتقدند که پرواز مستقیم از همدان به مقاصد زیارتی، تفریحی و فرهنگی، زمینه‌ساز شکل‌گیری تورهای داخلی منظم و بومی‌سازی‌شده است که هم به افزایش اشتغال محلی و هم به ماندگاری گردشگر در استان کمک می‌کند.
 
این اتفاق نه تنها صنعت گردشگری استان را احیا می‌کند، بلکه حلقه مفقوده‌ای را میان تاریخ، طبیعت و حمل‌ونقل هوایی تکمیل می‌سازد.
 
فعال شدن فرودگاه همدان صرفا به معنای پرواز هواپیما نیست؛ بلکه نشانه بازگشت اعتماد، سرمایه و چشم‌انداز به اقتصاد استان است. این پروژه می‌تواند به شکل مستقیم بر حوزه‌های بهداشت (انتقال بیماران و پزشکان متخصص)، آموزش (رفت‌وآمد دانشگاهیان و دانشجویان) و سرمایه‌گذاری (تسهیل ارتباط با پایتخت و مراکز اقتصادی) اثرگذار باشد.
 
حفظ و گسترش این پروازها تنها در سایه استقبال مردم ممکن است. تجربه فرودگاه‌های مشابه در کشور نشان داده است که هرچه میزان استفاده مردمی از پروازها بیشتر باشد، مسیرهای جدیدتری در برنامه پروازی استان گنجانده می‌شود.

فرودگاه همدان می‌تواند با همراهی مردم، گامی از خطوط داخلی به پروازهای زیارتی و تفریحی بین‌المللی بردارد. صدای غرش موتور هواپیماها در باند همدان، نوای بازگشت زندگی به زیرساخت‌های اقتصادی و گردشگری استان است. اگر این فرصت تازه با مدیریت هوشمندانه و مشارکت مردمی همراه شود، آسمان همدان دیگر هیچ‌گاه خاموش نخواهد شد.

 
برقراری مجدد پروازهای همدان - تهران تنها آغاز یک مسیر تازه در توسعه هوایی و گردشگری استان است؛ مسئولان استان خبر از برنامه‌ریزی برای راه‌اندازی پروازهای منظم همدان-مشهد، همدان-کیش و همدان-شیراز می‌دهند؛ مسیرهایی که می‌توانند روح تازه‌ای به بدنه گردشگری، زیارت، تجارت و حتی سرمایه‌گذاری در استان بدمند. این پروازها، اگر با استقبال مردمی و حمایت بخش خصوصی همراه شوند، قادرند زمینه اجرای تورهای گردشگری مذهبی و تفریحی را از مبدا همدان فراهم کنند؛ اتفاقی که تاکنون رؤیایی دور برای فعالان گردشگری این منطقه به‌حساب می‌آمد.
 
 فرودگاه همدان؛ از سکوت سال‌ها تا آغاز فصل پرواز و امید
 
فرودگاه همدان سال‌ها در سکوت فرو رفته بود؛ زیرساختی آماده، اما بی‌استفاده که باندهایش میزبان پرواز نبودند و سالن‌هایش در انتظار مسافر خالی مانده بودند. در حالی‌که امکانات فنی و موقعیت جغرافیایی استان ظرفیت انجام پروازهای منظم را داشت، فرودگاه همدان عملاً به نمادی از فرصت‌های از دست‌رفته تبدیل شده بود.
 
اما برقراری دوباره پروازهای حج و سپس اعلام آغاز پروازهای منظم همدان-تهران، بار دیگر روح تازه‌ای به این زیرساخت بخشید. این اتفاق نه تنها نشانه‌ای از بازگشت فرودگاه به چرخه حمل‌ونقل کشور است، بلکه نویدبخش آغاز دوران جدیدی از ارتباطات هوایی، گردشگری و سرمایه‌گذاری در منطقه محسوب می‌شود.
 
سال‌هاست که فعالان اقتصادی و گردشگری از لزوم بهره‌گیری از ظرفیت فرودگاه همدان سخن می‌گویند. شهری با موقعیت مرکزی در غرب کشور که می‌تواند به مرکز اتصال استان‌های همجوار چون ایلام، کرمانشاه و لرستان بدل شود.
 
با برقراری دوباره پروازها، این چشم‌انداز بیش از هر زمان دیگری به واقعیت نزدیک شده است. فرودگاه همدان می‌تواند علاوه بر جابه‌جایی مسافران بومی، نقش یک هاب منطقه‌ای را ایفا کرده و پروازهای غرب کشور را از مسیر همدان هدایت کند.
 
فعال‌سازی دوباره پروازها تنها تسهیل در رفت‌وآمد نیست؛ بلکه سرمایه‌ای برای پویایی اقتصادی استان است. کاهش زمان سفر، جذب سرمایه‌گذار، افزایش مراودات تجاری و فراهم شدن بستر برای تورهای زیارتی و تفریحی از جمله پیامدهای مستقیم این تحول است. با توسعه مسیرهای پروازی به شهرهایی مانند مشهد، کیش و شیراز، می‌توان زمینه اجرای تورهای داخلی منظم و کم‌هزینه را از مبدأ همدان فراهم کرد؛ تورهایی که هم به رونق اقتصادی استان و هم به توسعه صنعت گردشگری کمک خواهند کرد.
 
از سوی دیگر، افزایش دسترسی هوایی، فرصت ارزشمندی برای گردشگری سلامت و آموزش فراهم می‌کند. حضور پزشکان متخصص، دانشجویان، بازرگانان و گردشگران داخلی و خارجی در کوتاه‌ترین زمان ممکن، به معنای تزریق مستقیم جریان مالی و فرهنگی به بدنه شهر است.
 
 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.