ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : چهارشنبه ، 4 شهريور 1405

کد خبر : 115604
 
خطیب‌زاده:

آمریکا نمی‌تواند با یک امضا به برجام بازگردد
تاریخ خبر : 1399-11-14
     
 
 
     
متن خبر :


 باید آثار رفع تحریم‌ها را مشاهده کنیم، بازگشت آمریکا به برجام به شکل اتوماتیک و با یک امضا ممکن نیست. با یک امضا خارج شدند ولی با یک امضا نمی‌توانند بازگردند.
به گزارش ایرنا، سخنگوی وزارت امور خارجه روزگذشته در نشست خبری خود با اصحاب رسانه اظهار کرد: ۶ بهمن سفر وزیر امور خارجه را داشتیم که ابتدا به باکو، سپس عازم مسکو شدند و بعد به ارمنستان، گرجستان و ترکیه رفت. پس از آن هم در مسیر برگشت توقف کوتاهی در نخجوان داشت.

 منتظر اقدام آمریکا درباره برجام هستیم
سعید خطیب‌زاده درباره بازگشت آمریکا به برجام هم ابراز کرد: منتظر اقدام آمریکا هستیم یعنی رفع تحریم مؤثر. رفع تحریم‌ مؤثر یعنی تحریم‌هایی که پس از روی کار آمدن ترامپ با گردن‌کشی درباره معاهدات بین‌المللی از جمله قطعنامه ۲۲۳۱ و برجام رخ داد، به شکل مؤثر لغو شوند. به شکل مؤثر لغو شدن یعنی باید آثار رفع تحریم‌ها را مشاهده کنیم و یک امضا روی کاغذ کافی نیست.
وی ادامه داد: باید سرمایه این ملت قابل دسترس باشد، نفت به‌راحتی فروخته شود و پول آن برگشت داده و بیمه انجام شود. هر وقت آنها این کار را انجام دادند، ما هم پاسخ می‌دهیم. بازگشت آمریکا به برجام به شکل اتوماتیک و با یک امضا ممکن نیست. با یک امضا خارج شدند ولی با یک امضا نمی‌توانند بازگردند.

 توافق درباره واکسن روسی با درخواست وزارت بهداشت ‌انجام شده است
خطیب‌زاده درباره نقش وزارت خارجه در خرید واکسن روسی، بیان کرد: وزارت امور خارجه هیچ قدمی برنمی‌دارد مگر آنکه نهادهای صلاحیت‌دار و بالادستی از ما درخواست داشته باشند. تنها مرجع داخلی صلاحیت‌دار و درخواست برای تسهیل خرید، وزارت بهداشت و ستاد کرونا است. وزارت خارجه با جدیت سعی کرده این مصوبات را اجرایی کند.
وی افزود: در مورد واکسن توافق شده بین ایران و روسیه، همین مسیر انجام شده و با درخواست ستاد کرونا و وزارت بهداشت انجام شده است. وزارت خارجه تنها در مسیر تسهیل و تأمین نیازهای ملت تلاش می‌کند. در مورد این واکسن هم وزارت بهداشت باید نظر بدهد که داده است.
این دیپلمات ارشد درباره دیگر اقدامات وزارت خارجه برای خرید واکسن، گفت: در مورد تأمین واکسن کرونا چندین میلیون دوز از کوواکس خریداری شده است و با کوبا هم برای تولید واکسن مشترک همکاری می‌کنیم. با چین و هند نیز توافقاتی انجام داده‌ایم. تمامی این اقدامات پس از درخواست و مأموریت وزارت بهداشت و ستاد کرونا به وزارت خارجه انجام شده و وزارت خارجه صلاحیتی برای ورود این واکسن‌ها انجام نداده و نخواهد داشت.
 تحولات درباره نفتکش توقیف‌شده در اندونزی
مثبت است
وی درباره آخرین وضعیت نفتکش توقیف‌شده ایران در اندونزی، ابراز داشت: گزارش‌هایی که دولت اندونزی داشته و همکاری‌های خوبی که با ما داشته، حاکی از فنی بودن مسأله است. دسترسی‌های کنسولی به خدمه کشتی داشتیم. کاپیتان و معاون وی روز گذشته به عرشه بازگشتند. امیدواریم این مسأله را با توجه به قوانین اندونزی به‌زودی حل کنیم. تحولات مثبت است.
 اهل تهدید نیستیم ولی پاسخ خود را به موقع می‌دهیم
خطیب‌زاده درباره تهدیدات اسرائیل و ارتباط آن با فعال شدن آژیر خطر در غرب تهران در 3-2 روز گذشته، تصریح کرد: جواب این اتفاق را دستگاه‌های ذی‌ربط داده‌اند. اما درباره تهدیدات اسرائیل، آنها وقتی در نقطه ضعف و اوج حضیض قرار بگیرد، تهدیدات‌شان بیشتر می‌شود. این تهدیدات بچگانه است. آنها باید مراقب مرزها و آسمان خود باشند. ما اهل تهدید نیستیم بلکه پاسخ خود را به‌موقع خواهیم داد که پیش‌‌تر هم داده‌ایم.
وی درباره حکم حبس ابد بحرین برای 8 نفر از شهروندان بحرینی به اتهام اقدام تروریستی و ارتباط با ایران، گفت: در بحرین با مشکلات انباشت شده‌ای روبه‌رو هستیم و با چنین احکامی به این مشکلات سرپوش گذاشته نمی‌شود و برخی سرکوب‌ها و دخالت‌های طرف‌های خارجی از مسیر این احکام ساختگی نمی‌گذرد.
 سخنگوی وزارت امور خارجه خاطرنشان کرد: دولت بحرین هرچه زودتر با ملت خود آشتی کند و حقوق اکثریت را درنظر بگیرد و این برای دولت بحرین بهتر خواهد بود.
خطیب‌زاده در پاسخ به پرسشی درباره ساخت فیلم‌هایی برای ایجاد تنش بین ایران و اقلیم کردستان عراق، ابراز داشت: ساخت فیلم و سریال و... از داستانی، تخیلی و مستند مسیرهای خودش را دارد. ما سیاست‌ها را در وزارت امور خارجه و دولت تنظیم می‌کنیم و قطعا نباید اجازه دهیم چنین مواردی خدشه به روابط وارد کند.
وی اظهار کرد: وزارت خارجه نظرات خود را دارد و ما قصد ورود به مراحل ساخت این فیلم‌ها را نداریم ولی نگرانی‌های دوستان را متوجه هستیم. دولت اقلیم از دوستان ما است و ما همواره سعی کردیم مسیر تعاملات درست باشد و باید از این اتفاقات کوچک و ریز با درایت عبور و ان‌شاءا... مدیریت کنیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به پرسشی درباره نگاه ایران به ژئوپولتیک منطقه ،بیان کرد: سیاست ما در منطقه سیاست حسن همسایگی است و قفقاز از دیرباز برای ما اهمیت داشته است. ما با جمهوری آذربایجان و ارمنستان دارای مرز مشترک هستیم و ارتباطات مردمی بسیار وسیعی داریم. ارامنه در ایران مبنای قدرت هستند و از سوی دیگر مراودات مردمی و عمیق بین ایران و جمهوری آذربایجان وجود دارد.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.