ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : جمعه ، 23 مرداد 1405

کد خبر : 118853
 
کلید اوج و فرود کرونا دست خود مردم است
تاریخ خبر : 1400-05-02
نویسنده : مهدی ناصرنژاد
     
   
     
متن خبر :

اوج‌گیری دوباره و خطرناک بیماری کرونا در این روزهای داغ تابستانی هموطنان ایرانی را به شدت نگران ساخته است .
بنابر اظهارنظرهای تخصصی کارشناسان بیماری‌های عفونی که در رسانه‌های مختلف داخلی و خارجی انعکاس دارد، هر چقدر دوره همه‌گیری بیماری کرونا در جهان طولانی‌تر شود، انواع ویروس کووید 19 قادر خواهند بود با تغییرات ژنتیکی مقاوم شده در خود، راه نفوذ بیشتری  در جوامع انسانی به دست آورده و موجب گسترش بیماری شوند .
به گفته این پزشکان و متخصصان، جهش‌های پی‌درپی در ساختار ویروس کرونا، کار محققان آزمایشگاهی را نیز برای ساخت واکسن مؤثر مشکل‌تر خواهد کرد.
نکته بسیار قابل اعتنا در پیشگیری از بیماری کرونا این است که، به رغم افزایش روزانه جمعیت‌های واکسینه شده برابر این بیماری در جهان، سازمان بهداشت جهانی همچنان مردم را به رعایت بیشتر از پیش پروتکل‌های بهداشت فردی و اجتماعی سفارش می‌کند.
به نظر می‌آید مسئولان سازمان جهانی بهداشت با وجود کمک‌های ممکن برای توسعه دامنه واکسیناسیون عمومی، واکسن را راهکاری 100درصد مطمئن برای ایمن‌سازی مردم نمی‌داند و در این ارتباط دولت‌ها و بخش‌های بهداشت و درمان در سراسر جهان همچنان امیدوار به درک و همکاری مردم خود نسبت به رعایت توصیه‌های بهداشتی هستند.
در حال‌حاضر که روزهای پایانی تیرماه 1400 را در کشور خودمان می‌گذرانیم، جمعیت واکسینه شده نوبت نخست به رقم 6 میلیون تن هم نرسیده است و در مقایسه با جمعیت 60 میلیونی که از سوی ستاد ملی مقابله با کرونای کشورمان برای واکسیناسیون هدف‌گذاری شده است، رقم بالایی نیست، ولیکن به نظر می‌آید چنین رقمی برای بسیاری از هموطنان موجب دلخوشی و امیدواری به پایان کار همه‌گیری کرونا در جامعه شده باشد، چراکه عادی‌انگاری‌های هفته‌های اخیر و نزول شدید آمار افرادی که از ماسک برای ایمن‌سازی خود استفاده می‌کنند، مؤید این موضوع می‌باشد .
متأسفانه مشاهده می‌شود اغلب افرادی که به اقتضای مشاغل پرخطر خود و یا سن و سال بالا در اولویت دریافت واکسن کرونا قرار داشته و واکسینه شده‌اند، در یک عمل سهل‌انگارانه، بیرون از خانه و در اجتماعات، ماسک را کنار گذاشته و گویی ایمنی نسبی خود را پایان کار کرونا برای تمام قشرهای مردم شهر و کشور خود تلقی می‌کنند. به طورقطع سهل‌انگاری و بی‌توجهی این دسته از هموطنان موجب بدآموزی‌هایی بین دیگران شده و با این تصور غلط که کرونا در حال ضعف و عقب‌نشینی است، ضرورت استفاده از ماسک و رعایت بهداشت نیز به بوته فراموشی سپرده خواهد شد .
متأسفانه به رغم آمارهای تکان‌دهنده و تلخ از مرگ‌ومیر و ابتلای هموطنان به بلای کرونا، هنوز هم برخی از افراد دیرباور و بدباور در دنیای بی‌خیالی و بی‌تفاوتی خود طی می‌کنند. به طورقطع چنین افرادی هیچ‌گاه در هیچ سطح و مسئولیت، به درک درستی از همفکری و همراهی و هم‌نوعی با جامعه خود نخواهند رسید و در هر شرایطی منفعت و راحتی خیال خود را جست‌وجو می‌کنند و چه بسا حقوق و حریم هرکس غیر از خود را نیز زیرپا  بگذارند!!

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.