ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : دوشنبه ، 6 مهر 1405

کد خبر : 116714
 
خسارت ۵۴ میلیارد تومانی باغهای ملایر بر اثر سرمازدگی
تاریخ خبر : 1400-01-16
     
 
 
     
متن خبر :

 سرمای دیرس بهاره در روزهای هشتم تا دهم فروردین به بیش از۵۴ میلیارد تومان به باغات میوه شهرستان ملایر خسارت وارد کرد.

مدیر اداره جهاد کشاورزی ملایر با اعلام این خبر گفت: این خسارت بیش از ۲ هزار و ۸۰۰ هکتار باغ میوه برآورد شده که بیشترین میزان خسارت به باغ‌های بادام وارده شده است.

به گزارش ایرنا،سیدمهدی میرباقری اظهار کرد: خسارت اولیه سرمازدگی محصولات باغی این شهرستان حدودبرآورد شده که به طور طبیعی در عملکرد تولید محصولات باغی شهرستان تاثیر چشمگیری دارد.

وی افزود: کاهش دمای هوا در هفته دوم از فروردین ماه جاری موجب سرمازدگی ۵۰ درصد از باغ های بادام این شهرستان با یک ‌هزار و ۸۵۴ هکتار وسعت شده است.

مدیر اداره جهاد کشاورزی ملایر گفت: همچنین ۶۹۰ هکتار از باغ‌های گردو(۲۰ درصد)، ۱۱۴ هکتار از باغ‌های زردآلو(۴۰ درصد) و ۱۱۹ هکتار از باغ‌های هلو(۱۵ درصد) در این شهرستان نیز به دلیل سرما دچار خسارت شده اند.

میرباقری تصریح کرد: علاوه بر این ۱۰ درصد از باغ‌های شلیل با سطح زیر کشت ۳۰ هکتار، ۱۰ هکتار از باغ‌های آلو با ۱۰ درصد و هشت درصد از باغ‌های سیب با سطح زیر کشت ۳۰ هکتار نیز دچار سرمازدگی بهاره شدند.

وی همچنین با اشاره به کاهش دمای هوا در روزهای نخست هفته جاری در این شهرستان، گفت: هنوز میزان خسارت ناشی از این سرمازدگی در شهرستان ملایر برآورد نشده که البته کارشناسان مربوطه مشغول بررسی و برآورد میزان خسارت های وارده هستند.

مدیر اداره جهاد کشاورزی ملایر، انتخاب مکان مناسب کاشت و متناسب با اقلیم هر منطقه، انتخاب رقم و پایه مقاوم، مدیریت خوب خاک و حاوی مواد معدنی و به تأخیر انداختن هرس تا اواخر زمستان یا اوایل بهار در درختان میوه به ویژه هسته‌دارها را از جمله راهکارهای مدیریت برای پیشگیری از سرمازدگی باغ‌های میوه عنوان کرد.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.