ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : جمعه ، 16 مرداد 1405

کد خبر : 125432
 
قلعه اردلان در یک قدمی تعریف کاربری
تاریخ خبر : 1401-05-12
نویسنده : مریم مقدم
     
 
 
     
متن خبر :


 قلعه اردلان(اشتران) مشرف‌به قلعه خان گرمز و در مسیر جاده قدیمی همدان تویسرکان است، در مسیرگنجنامه قلعه‌های بجای مانده از دوران قاجاریه وجود دارد که ازنظر موقعیت جغرافیایی و وسعت قلعه اشترآن‌یکی ازقلعه‌های نادر در استان همدان به شمارمی رود.
در سفر وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی به همدان وی از قلعه "اردلان" روستای اشتران بازدید کرد و گفت: باید تدابیری برای بازدید عموم از این بنای تاریخی اندیشیده شود.
سیدعزت‌ا... ضرغامی در بازدید از قلعه تاریخی اردلان، با اشاره به اینکه باید تدابیری برای بازدید عموم از این بنای تاریخی انجام شود، اظهار کرد: قلعه اردلان موقعیت بسیار مناسبی دارد.
ضرغامی افزود: توسعه گردشگری وضعیت جاده‌ گنجنامه به تویسرکان جزو برنامه‌های سفر است و باید پیگیری‌های لازم انجام شود تا گردشگری شایسته‌ای در این مسیر پا بگیرد.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه این بنا مالک خصوصی دارد ما نیز آمادگی کامل داریم در حوزه مرمت و ارائه تسهیلات یاری‌گر باشیم تا کاربری متناسب برای بنا تعریف شود.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری شهرستان تویسرکان در این زمینه از وجود سرمایه‌گذاری برای هتل شدن قلعه اشتران باهدف حفظ بنا و نگهداری از آن و رفع مشکلات و موانع پیش روی سرمایه‌گذار خصوصی مرمت این بنا خبر داد و اظهار کرد: گرچه احیای این قلعه 20 میلیارد تومان اعتبار می‌خواهد اما بی‌تردید مشکلات موجود بر سر راه سرمایه‌گذار بازسازی قلعه اشتران حل‌شدنی است و ما تمام تلاش خود را برای رفع موانع موجود به کار می‌گیریم تا این بنا زودتر مرمت و بازسازی شود و به بهره‌برداری برسد.
اسحاق ترکاشوند بابیان اینکه روستای اشترآن‌یکی از روستاهای هدف گردشگری شهرستان تویسرکان است و قلعه اشتران در این روستا، زمینه گردشگری را مساعدتر کرده، گفت: قلعه تاریخی اشتران را می‌توان از ظرفیت‌های خوب گردشگری در شهرستان به‌حساب آورد.
وی بیان کرد: قلعه اردلان (اشتران) میراثی 224 ساله از دوران قاجاریه است که مشرف‌به قلعه خانگرمز و در مسیر جاده قدیمی همدان- تویسرکان قرار دارد و با توجه به موقعیت جغرافیایی و وسعتش بی‌تردید یکی از قلعه‌های نادر در استان همدان است.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری شهرستان تویسرکان یادآور شد: در 10 بهمن‌ماه سال 83 با پیگیری‌های مسئولان وقت آن زمان قلعه اشتران با شماره 11379 به‌عنوان ‌یکی از آثار ملی کشورمان به ثبت رسید.
ترکاشوند بابیان اینکه قلعه اشتران مالکان شخصی دارد و مالکان آن از نوادگان حاج اردلان هستند، تصریح کرد: هم‌اینک نیز امیر اردلان پیگیری‌های مربوط به قلعه را انجام می‌دهد و با توجه به اینکه این قلعه جزئی از میراث فرهنگی کشور محسوب می‌شود، در سال گذشته 450 میلیون تومان از اعتبارات دولتی برای بازسازی بخشی از آن هزینه شد.
وی از وجود سرمایه‌گذاری برای هتل شدن قلعه اشتران باهدف حفظ بنا و نگهداری از آن خبر داد و اضافه کرد: در حال حاضر سرمایه‌گذار به دنبال دریافت تسهیلات است و استعلامات لازم برای سند قلعه هم ازآنجاکه موروثی به شمار می‌آید، در دست پیگیری است.
ترکاشوند خاطرنشان کرد: حمایت از سرمایه‌گذار جزء برنامه‌های اصلی ما است و اگر این مهم محقق شود، پس از هتل شدن قلعه، بی‌تردید این بنا از هتل عباسی اصفهان در جذب گردشگر موفق‌تر و از مزیت‌های گردشگری غرب کشور خواهد شد.
قلعه اردلان تویسرکان متعلق به دوره قاجار و در روستای اشتران واقع است، کنار بنا یک حمام تاریخی قرار دارد که مکمل قلعه بوده و قناتی نیز در داخل قلعه وجود دارد. این بنا در سال ۱۳۸۳ با شماره ۱۱۳۷۹ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
این قلعه که یکی از آثار فرهنگی، تاریخی شهرستان تویسرکان با قدمتی 224 ساله و به‌جامانده از دوران قاجاریه است، مرمت و بازسازی می‌شود.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.