ttttt1405-05-011405-05-11bool(false) 1405-05-011405-05-11bool(false) 1405-05-011405-05-11bool(false) 1405-05-011405-05-11bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : يكشنبه ، 11 مرداد 1405

کد خبر : 105748
 
رئیس هیأت نظارت بر انتخابات استان:

تضمین سلامت انتخابات در اختیار شورای نگهبان است
تاریخ خبر : 1398-11-21
     
 
 
     
متن خبر :

 تضمین سلامت انتخابات در اختیار شورای نگهبان است، زمانی‌که می‌گوییم شورای نگهبان همان هیأت نظارت را شامل می‌شود که برگرفته از مردم است و بدون گرایش سیاسی صلاحیت کاندیداها را بررسی می‌کند.
رئیس هیأت نظارت بر انتخابات استان در گفت‌وگوی کوتاه با همدان‌پیام به سوالات خبرنگار ما درباره سلامت انتخابات، لازمه یک مجلس قوی و آخرین اخبار از رد یا تأیید صلاحیت‌شدگان داوطلبان یازدهمین دوره انتخابات مجلس پاسخ داد که در ادامه می‌خوانید.
 ضامن برگزاری انتخابات سالم از دیدگاه شما چیست؟
هیأت اجرایی تضمین‌کننده اجرای سالم انتخابات است، بحث نظارت نیز در اختیار شورای نگهبان است هر جایی که شبهه و ایرادی دارد یا کسی تخلف در انتخابات داشته برای بررسی شورای نگهبان ارجاع می‌شود.
 لازمه تشکیل مجلس قوی را چه می‌دانید؟
مجلس قوی 2 مؤلفه دارد یکی کمیت شرکت‌کنندگان است که هرچه پشتوانه رأی مجلس بیشتر باشد قوت مجلس هم بیشتر خواهد شد. همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند مجلس قوی با رأی بیشتر قوت بیشتری دارد.
موضوع دیگر کیفیت انتخاب است. کیفیت انتخاب هم به این بازمی‌گردد به شاخص‌هایی که بر اساس دین ما، روایت امام(ره) و رهبر انقلاب مشخص شده است.
تحرک داشتن، آزاده بودن و به قدرت ثروت و جریان‌های سیاسی وابسته نبودن از جمله شاخصه‌های مد نظر مقام معظم رهبری برای نمایندگان است.
 در مورد شفافیت هزینه‌های انتخاباتی کاندیداهای مجلس آیا شورای نگهبان نظارتی دارد؟
قانونش اعلام شده اما هنوز به دست ما نرسیده است منتظر هستیم دستور العمل شفافیت انتخاباتی اعلام شود.
 در مورد نقش مردم در انتخابات توضیح بفرمایید؟
بر اساس اصل 6 قانون اساسی اداره امور بر اساس آرای عمومی است زمانی‌که بر اساس آرا عمومی باشد جایگاه مردم در نظام مقدس جمهوری اسلامی اداره امور بر اساس آرای عمومی است. اداره امور بر اساس آرای عمومی باشد جایگاه مردم در نظام مقدس جمهوری اسلامی معلوم می‌شود به‌ویژه در انتخابات که یک رأی هم حساب می‌شود.
مردم نیز در این 42 سال نشان دادند حضورشان چقدر تأثیرگذار است.
 در مورد روند بررسی صلاحیت‌ها تاکنون توضیح دهید؟
صلاحیت ۲ داوطلب نمایندگی مجلس شورای اسلامی تأیید و 2 نفر دیگر رد شده است. البته تا اعلام نتیجه نهایی احتمال رد و یا تأیید صلاحیت کاندیداهای مجلس وجود دارد به‌طوری‌که اگر مدارک جدیدی به دستمان برسد می‌تواند هم موجب تأیید و هم رد صلاحیت افراد شود.
حتی رأی هم بیاورد ممکن است رد شود برای مثال مینو خالقی نماینده اصفهان رد صلاحیت شد. در استان همدان ۴۳۹ نفر برای نمایندگی مجلس ثبت‌نام کردند که از این تعداد ۵۷ نفر انصراف داده و ۱۸4 نفر تأیید صلاحیت شدند.
نتیجه نهایی بررسی صلاحیت‌ها ۲۳ بهمن اعلام خواهد شد، احتمال رد و تأییدصلاحیت کاندیداها در این مدت وجود دارد به‌طوری‌که بر طبق اصل ۹۹ قانون اساسی، ماده ۳ قانون انتخابات مجلس و ماده ۸ قانون نظارت شورای نگهبان بر انتخابات مجلس تا لحظه آخر، آنچه به‌عنوان مدرک جدید به‌دست برسد، برای تأیید و رد صلاحیت اعمال می‌شود.
انتقالات کاندیداها در حوزه‌های انتخابیه نیز تا ۱۷ بهمن صورت گرفته که براین اساس یک نفر از تهران به حوزه تویسرکان، یک نفر از تهران و یک نفر از قم به همدان منتقل شدند که با این حساب تعداد افراد تأیید صلاحیت شده استان همدان به ۱۸۴ نفر تغییر می‌یابد.
در درون استان هم انتقالات کاندیداها صورت گرفته است به‌طوری‌که ۲ نفر از حوزه بهار و کبودراهنگ به همدان و یک نفر از حوزه همدان به بهار انتقال یافتند.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.