ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : جمعه ، 23 مرداد 1405

کد خبر : 121701
 
باند‌سازی در برابر کادرسازی
تاریخ خبر : 1400-10-22
     
   
     
متن خبر :


 1  -ازجمله اقداماتی که دولت‌ها بر انجام آن توسط مدیران تأکید دارند، موضوع کادرسازی، جانشین‌پروری و تربیت مدیر است.
اما تمام اتفاقات این حوزه نیز مانند دیگر حوزه‌ها بر تکرار این سخنان و ضرورت آن و پرهیز از عمل به آن محدود می‌شود.

2- معمولاً مدیران از تربیت مدیر هراس دارند و می‌خواهند وقتی تصمیم به استفاده از مدیر برای دستگاهی که هستند مطرح می‌شود، فرد دیگری غیر از خود آنها و همسطح آنها مطرح نشود.
این موضوع دلیلی شده تا مدیران جدیدی که تجربه مدیریت هم ندارند، کار سختی برای مدیریت در سطوح مدیران میانی و ارشد داشته باشند.

3- توسعه مدیریت یک وظیفه برای تمامی دولت‌ها بوده است تا افراد مستعد و شایسته را شناسایی و در روند ارتقای مدیریتی قرار دهند.
اما آنچه در اکثر اوقات اتفاق افتاده بی‌توجهی به شایستگان و توسعه باند و باند‌سازی به اسم مدیریت بوده است.

4- زمانی به دلیل نبود مدیر در استان از دیگر استان‌ها مدیران غیربومی با تبلیغات بسیار به استان می‌آمد و پس از مدتی مشخص می‌شد که به جز باند‌بازی، گروه‌بازی و فامیل‌بازی هیچ دلیل دیگری برای به کارگیری اکثر مدیران غیربومی در استان وجود نداشته است.
بالا گرفتن اعتراضات به انتصاب مدیران غیربومی و بی‌توجهی به سرمایه‌های انسانی استان موجب مطالبه از دولت سیزدهم برای استفاده از منابع انسانی استان در انتصابات شد.

5- در دولت سیزدهم با انتصاب استانداری بومی تاکنون تمامی انتصابات بومی بوده است اما در مواردی حاشیه‌، دامن این انتصابات را گرفته است.
بیشتر این حواشی به دلیل رقابت کانون‌های اصلی فعال در انتصابات و تلاش آنها برای داشتن سهم بیشتر در انتصابات ایجاد شده است.

6- رقابت کانون‌های فعال در انتصابات در برخی مواقع به محور باند‌بازی و باند‌سازی وارد می‌شود و در این مسیر بسیاری از شایستگان را از دایره مدیریت خارج می‌کند.
به عنوان نمونه این کانون‌ها زمانی که مدیری شایسته اما دور از آنها برای مدیریت مطرح می‌شود، تلاش می‌کنند با آنچه در اصطلاح چسباندن وی به نماینده یا مسئولی یا منطقه‌ای خوانده می‌شود این رابطه را به نکته‌ای منفی برای آن مدیر تبدیل و استاندار و تصمیم‌گیران اصلی انتصابات را از این انتصاب برحذر دارند و متأسفانه در مواردی نیز موفق شده‌اند.

7- در این شرایط انتظار از استاندار و افراد مؤثر در انتصابات توجه به شایستگی افراد و توانمندی و قرار گرفتن وی در مختصات اعلام شده از سوی دولت برای استفاده از افراد در مدیریت‌ها است.
روشن است در این صورت و با قرار گرفتن افراد شایسته در مدیریت‌ها فضا بر باندها تنگ‌تر خواهد شد و کادرسازی مدیریتی نیز در استان بر اساس اصول آن اتفاق خواهد افتاد.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.