ttttt پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : سه شنبه ، 13 مرداد 1405

کد خبر : 128607
 
نشست خاک در همدان جدی است
تاریخ خبر : 1401-09-16
     
 
 
     
متن خبر :


 فرونشست هائی که در کشور اتفاق افتاده به خاطر از بین رفتن خاک است و متأسفانه این روند در کشور رو به افزایش می باشد و در حال حاضر ۳۰ سانتی متر فرونشست خاک در سال داریم.

مدیرکل آبخیزداری و حفاظت خاک سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با بیان اینکه امنیت غذائی به 2 فاکتور آب و خاک بستگی دارد،گفت: مسأله فرونشست خاک در مناطقی همچون همدان وحشتناک و در اصفهان تهدیدی جدی است.

هوشنگ جزی با تأکید بر اینکه مسأله حفظ خاک حتی از آب مهمتر است، گفت: در واقع خاک بستر تولید و نگه داشت آب است. ۲۵ درصد تنوع زیستی و ژنتیکی کره زمین در خاک است و ۹۵ درصد مواد غذایی و پوشش مردم جهان از خاک تهیه می شود.

وی ادامه داد: یک سوم خاک قابل استفاده در دنیا از بین رفته است و علت آن انجام فعالیت‌های نادرست انسانی است.

 جزی بیان کرد: در کشور ۶۴۲ دشت وجود دارد که ۴۷۰ دشت از این تعداد در مرحله بحرانی قرار دارند.

مدیرکل آبخیزداری کشور به میزان فرسایش خاک نیز اشاره کرد و افزود: میزان فرسایش خاک در کشور ۱۶.۴ تن در هکتار است این در حالی است که متوسط فرسایش خاک در دنیا ۲ تا ۲.۵ تن است.

وی به مدیریت جامع حوضه آبخیز در کشور نیز اشاره کرد و گفت: زمانی که سد در کشور ساخته می شود به 2نکته مهم توجه نمی کنیم که یکی از آن ها نداشتن برنامه‌ریزی درست برای حوزه بالادست و دیگری تجهیز نبودن شبکه پائین دست سدها است.

جزی خاطرنشان کرد: اگر دستگاه های دولتی نتوانند بین یکدیگر انسجام برقرار کنند، از شرکت دانش بنیان و مراکز تحقیقاتی استفاده نشود و مردم به مشارکت گرفته نشوند، امنیت غذایی و اجتماعی دچار تهدید می شود.

 

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.