ttttt1405-05-231405-06-02bool(false) 1405-05-231405-06-02bool(false) پایگاه اطلاع رسانی روزنامه همدان پیام
 
تاریخ چاپ : دوشنبه ، 2 شهريور 1405

کد خبر : 148915
 
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان:

پزشکی یعنی ازخودگذشتگی؛ درمان یا تسکین درد
تاریخ خبر : 1405-06-02
     
 
 
     
متن خبر :

سیما کامکاری با اشاره به اهمیت حرفه پزشکی اظهار کرد: پزشکی یعنی از خودگذشتگی و به باور من، این ویژگی باید در ذات فرد وجود داشته باشد. اگر کسی از ابتدا روحیه از خودگذشتگی نداشته باشد، مسیر دشوار پزشکی را نمی‌تواند به‌راحتی طی کند.
وی افزود: پزشکان گاهی از رفاه، خانواده، فرزندان و حتی نیازهای اولیه خود می‌گذرند. ممکن است پزشکی در یک شیفت ۲۴ ساعته فرصت کافی برای غذا خوردن نداشته باشد، زیرا در اورژانس یا اتاق عمل درگیر رسیدگی به بیماران است.
 پزشکی فقط درمان بیماری نیست
این فلوشیپ انکولوژی زنان با بیان اینکه فعالیت در حرفه پزشکی در طول سال‌ها درس‌های بسیاری به پزشک می‌آموزد، گفت: پزشکی فقط درمان بیماری نیست؛ گاهی ممکن است نتوانیم بیماری را به طور کامل درمان کنیم، اما می‌توانیم درد و رنج بیمار را کاهش دهیم.
کامکاری ادامه داد: در برخی بیماری‌ها، به‌ویژه در بیماران مبتلا به سرطان، ممکن است درمان کامل امکان‌پذیر نباشد، اما ارتباط مناسب پزشک با بیمار و مدیریتی که برای روند درمان او انجام می‌شود، می‌تواند آرامش بیشتری برای بیمار ایجاد کند.
وی خاطرنشان کرد: بسیاری از بیماری‌ها ممکن است تا پایان عمر همراه بیمار باشند و در چنین شرایطی، رابطه‌ای که بیمار با پزشک خود برقرار می‌کند، اهمیت زیادی دارد. گاهی حضور پزشک و ایجاد حس آرامش و امید، بخشی مهم از فرآیند مراقبت از بیمار است.
 پزشکی مسیر آسانی نیست
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان در توصیه به پزشکان جوان و دانشجویانی که تازه وارد این حرفه شده‌اند، بیان کرد: دانشجویانی که وارد رشته پزشکی می‌شوند، معمولاً از استعدادهای برتر جامعه هستند و انتظار می‌رود با علاقه و از صمیم قلب در این مسیر فعالیت کنند.
وی گفت: پزشکی رشته‌ای است که اگر فرد به آن علاقه نداشته باشد، تحمل مسیر طولانی و دشوار آن بسیار سخت خواهد بود. دانشجوی پزشکی باید سال‌ها تحصیل کند، پس از آن دوره تخصص و طرح را پشت سر بگذارد و برخی نیز وارد دوره فوق‌تخصص شوند.
کامکاری  افزود: بخش قابل توجهی از جوانی یک پزشک در مسیر آموزش، کسب تجربه و خدمت به بیماران سپری می‌شود و در همین سال‌ها ممکن است فرد ازدواج کند و صاحب فرزند شود و همزمان با مسئولیت‌های حرفه‌ای، با دشواری‌های زندگی نیز مواجه باشد؛ بنابراین برای همه پزشکان جوان آرزوی موفقیت دارم و امیدوارم با علاقه و انگیزه این مسیر را ادامه دهند.
بانوان، سلامت خود را به تعویق نیندازند
این متخصص و جراح زنان درباره ضرورت توجه بانوان به سلامت خود نیز اظهار کرد: زنان باید از حدود ۲۰ سالگی، مراجعه سالانه برای معاینات زنان را جدی بگیرند.
وی افزود: این معاینات می‌تواند بسیار ساده باشد و شرایط قاعدگی، وضعیت سلامت زنان، عفونت‌ها، مسائل مرتبط با بارداری و همچنین برنامه‌ریزی برای بارداری‌های آینده را شامل شود و زنان می‌توانند درباره این مسائل با پزشک خود مشورت کنند.
کامکاری با تأکید بر اهمیت غربالگری‌ها گفت: انجام پاپ‌اسمیر، معاینات زنان و غربالگری‌های مربوط به بیماری‌های پستان، از جمله ماموگرافی در سنین توصیه‌شده، باید مورد توجه بانوان قرار گیرد.
به گزارش وبدا، وی تأکید کرد: زنان نباید علائم غیرطبیعی، عفونت‌ها یا خونریزی‌های غیرعادی را نادیده بگیرند و با این تصور که مشکل خودبه‌خود برطرف می‌شود، مراجعه به پزشک را به تأخیر بیندازند؛ زیرا تشخیص زودهنگام می‌تواند از پیشرفت بسیاری از بیماری‌ها جلوگیری کند.
 روایت تلخ یک بیمار ۲۵ ساله
کامکاری  با اشاره به یکی از خاطرات تلخ دوران فعالیت حرفه‌ای خود گفت: یکی از دردناک‌ترین تجربه‌های من مربوط به بیماری ۲۵ ساله بود که با وجود سن کم، 2فرزند داشت و از حدود ۱۴ سالگی ازدواج کرده بود.
وی ادامه داد: این بیمار در سال‌های زندگی مشترک خود عمدتا برای بارداری به پزشک مراجعه کرده بود و به دلیل عفونت‌های مکرر و خونریزی‌هایی که گاهی داشت، پیگیری پزشکی منظمی انجام نداده بود. زمانی که به دلیل خونریزی و عفونت مراجعه کرد، مشخص شد به سرطان دهانه رحم مبتلاست.

 
 
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.